Omdat ge niet altijd gehakt in uw courgette wilt proppen, surfte ik wat rond en stelde uiteindelijk dit verrassend smaakvol, vegetarische gerecht samen.
Ingrediënten (2 personen)
* 2 ronde courgettes
* 75g linzen
* een handjevol pijnboompitten
* 130g (half)zongedroogde tomaatjes
* 100g feta
* een halve (rode) ajuin
Bereiding (50 min inclusief oventijd)
* Verwarm de oven voor op 200°.
* Zet een pot water op voor de linzen.
* Snijd het hoedje van de courgettes en schraap het binnenste leeg met een lepel. Hier zitten heel wat pitten in dus ik gooi dat vruchtvlees gewoon weg.
* Doe een klein beetje olijfolie in een ovenschaal en zet hierop de courgettes. Je kan de hoedjes ook mee bakken. Zet 20 minuten in de oven.
* Kook de linzen gaar.
* Snijd de tomaatjes in kleine stukjes.
* Rooster de pijnboompitjes op een hoog vuur.
* Snipper de ui fijn.
* Meng deze vier ingrediënten met de feta onder elkaar in een kom.
* Haal de courgettes uit de oven en vul ze op met het linzenmengsel.
* Zet nogmaals 20-25 minuutjes in de oven tot de courgettes gaar zijn.
Klinkt lekker maar ik ben niet zo gek van zongedroogde tomaten. Misschien kan ik die wel gewoon weg laten of vervangen door gewone tomaten?
LikeLike
Awel ik ben ook geen zongedroogde-tomaten-fan. Als die in een slaatje of tussen een broodje zitten, vis ik ze er eruit. In dit gerecht blendt de smaak goed met de rest. Maar ik denk inderdaad wel dat je het ook met gewone tomaat kan proberen!
LikeLike