Project Opruim: over ons geweldige appartement dat te koop staat

U weet misschien nog dat het grootste voornemen van 2019 was om ons hele appartement op te ruimen. In mei rondde ik dat project met succes af. Het doel? Minder spullen moeten verhuizen, én de boel voorbereiden op de verkoop die we uiteindelijk uitstelden naar het najaar.

Meteen na thuiskomst van onze vakantie vorige week vijf eeuwen geleden begonnen we met de grote kuis, of zeg maar gerust De Grootste Kuis In De Geschiedenis Van De Grote Kuisen. Zondagavond was ik compleet kapot en toen begon de werkweek en maandagavond ging het poetsen gewoon door.

Ons appartement is nog nooit zo opgeruimd én proper geweest. Intussen zetten we de advertentie online. Dat was zo’n spannend moment! Vierentwintig uur later waren we een beetje teleurgesteld dat er nog maar twee reacties waren. Want ja: ik zag supergeorganiseerde kijkdagen voor mij waar we het volk in de rij moesten laten wachten zoals aan een pretparkattractie. Dat idee heb ik algauw moeten bijstellen.

Anyways, ik wou de trouwe bloglezers een inkijk in ons huisje niet onthouden!

Bijna zeven jaar geleden waren we op zoek naar ons eigen stekje. We bezochten een paar adresjes, appartementen die ofwel zo rommelig waren dat de muren of vloeren amper zichtbaar waren, ofwel buiten ons budget. En toen kwam dit online. Er stonden nog geen foto’s bij of ik hing al aan de lijn met de toenmalige eigenaar. Het was liefde op het eerste zicht.

We gingen kijken, en de liefde groeide. We gingen een tweede keer kijken, en toen was het zeker: dit zou ons stekje worden! En toen kende ik nog niet eens de omgeving want het dorp waar we zouden belanden, was een blinde vlek voor mij. Toen onze achtertuin het mooiste bos aan deze kant van Leuven bleek, wilde ik hier eigenlijk niet weg. Nooit. Zoveel kilometers dat ik hier heb gewandeld en gelopen!

We wonen in een duplex vlak bij een station, een bushalte, een droogkuis, een supermarktje, een bloemenwinkel, een apotheek, een frituur, een tankstation, een bibliotheek… Alles is vlakbij, ook Leuven.

Wanneer je ons appartement binnenstapt, kom je meteen aan de trap, die langs de twee verdiepingen omhoog leidt. Op het tussenverdiep is de grote berging, met aansluiting voor wasmachine en droogkast, waarvan ik geen foto maakte omdat dat geen doening is. Het is namelijk een berging en ik ken geen enkele berging die zelfs al is ze opgeruimd geen nest lijkt.

Van de berging kan je ons zuidgerichte terras op stappen, waar je zelfs ’s winters lekker warm in het zonnetje kan zitten (terwijl de lager gelegen tuinen van de buren in de schaduw gehuld blijven, ha!). Zelfs met een vierkante-meter-moestuinbak slaagden we er nog in een kaasfondue-avond te doen met zes man. Ik wil maar zeggen: plek genoeg.

Er zijn drie overloopjes die de ene trap verbinden met de volgende en op elke overloop staat wel iets, bijvoorbeeld een plant of mijn schoenkast.

Onze living is de plek waar ik het meeste van en het liefst mijn tijd doorbreng. Met de aangrenzende open keuken is het één grote en lichtrijke ruimte.


De keuken lieten we enkele jaren geleden nieuw installeren wegens grote nood aan een vaatwasser. Ze is verder volledig uitgerust met een grote ingebouwde koelkast, een oven en een kookplaat. Beneden zitten allemaal lades in plaats van kasten voor uw gebruiksgemak (want echt, zo’n gemak!).

Op de bovenverdieping zijn twee slaapkamers, waarvan we degene aan de achterkant gebruiken als slaapkamer. De andere is onze bibureau, waar het lief gamet en ik mijn boeken en courgette-oogst bewaar (want onze tweede diepvries staat er).

De badkamer tot slot heeft een baddouche ofte the best of both worlds.

En wat denkt ge? Gaan we het verkocht krijgen?

Advertentie

19 gedachtes over “Project Opruim: over ons geweldige appartement dat te koop staat

  1. Je moet je geen zorgen maken, zo’n mooi appartement, dat zal niet lang duren om te verkopen. Je locatie is natuurlijk ook belangrijk, maar zo te horen zit die ook helemaal snor. Toen wij ons appartement wilden verkopen, kwam er de eerste dagen alleen maar reactie van opdringerige makelaars. De reacties van ‘gewone’ mensen liepen maar traag binnen. Maar het tweede koppel dat kwam kijken, heeft het al meteen gekocht, nog diezelfde avond. Dus het kan snel gaan hoor!

    Geliked door 1 persoon

  2. Oh, spannend. Natuurlijk gaan jullie dat verkocht krijgen! De verkoop van onze huidige woonst is voor mij de grootste stressfactor in het hele verhuisverhaal. Ook ik droom trouwens van horden geïnteresseerden die allemaal niet kunnen wachten om een bod te mogen doen :-). Zo zal het wel niet lopen maar het komt uiteindelijk wel goed. Veel succes! Ik duim!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s