Dit was mijn 2019

Het einde van het jaar staat voor de deur… Hoog tijd voor het obligate jaaroverzicht.

2019 was het jaar waarin…

 • ik stopte met vlees eten (om exact te zijn op 21 januari 2019) en zoveel mogelijk plantaardig ging eten
 • we ons appartement verkochten en de sleutel van ons huisje kregen
 • we dus afscheid moesten nemen van het dorp waarin me meer dan zes jaar hebben gewoond en waaraan ik nogal gehecht ben geraakt want ziet dan hoe mooi onze achtertuin is:

 • er natuurlijk ook ‘ups’ waren, want ik schreef veel gouden randjes
 • ik veel las, veel wandelde, veel blogde en veel in mijn dagboek schreef: allemaal dingen die mij rust brengen, en rust was wat ik nodig had
 • ik terug aan de yoga ging, maar een heel rustige vorm met een focus op stretchen en ontspannen

 • we naar een sportcoach stapten, een beurtenkaart aanschaften voor spinninglessen en intussen verslaafd zijn aan twee à drie uur sport per week
 • ik mijn hoogste gewicht ooit bereikte (en sindsdien redelijk stabiel ben gebleven)
 • er twee baby’s geboren werden in onze vriendenkring maar we zelf nog steeds niet de neiging hebben om ons te gaan voortplanten
Foto: Fit by Fonda.
 • ik afscheid nam van mijn stukje samentuin
 • we slechts een paar keer op vakantie gingen onder ons tweetjes: Luxemburg, Zwitserland en Parijs
 • ik Parijs nog een tweede keer bezocht (inclusief Versailles) en we naar Zuid-Frankrijk gingen met de schoonfamilie. Vive la France!

 • we twee keer naar een sterrenrestaurant gingen, beide toen ze nog maar net hun ster haalden: EED en Essenciel in Leuven.
 • Allez Chantez mijn liefde voor zingen deed heropleven: eentje voor op de ‘ontstress-lijst’ want amai, zen dat ik daarvan word!
 • ons huis een intensieve maar o zo bevredigende make over kreeg, want het verkopen zonder alle rommel zou makkelijker zijn én verhuizen zonder alle overbodige rommel ook. Ik heb het mij nog geen seconde beklaagd (en kan me zelfs al niet meer herinneren welke spullen ik allemaal heb weggegeven, behalve dat het pijnlijk veel was)

 • ik dapper door deed met mijn capsule wardrobe, want dat maakt mijn leven dag in dag uit zoveel makkelijker – op vijf minuten tijd heb ik een ganse outfit samengesteld
 • we heel veel steun vonden bij elkaar en ik nog altijd gelukkig getrouwd ben met het lief ❤
 • ik 9 uur aan yoga deed, 134 uur gewandeld heb, 83 uur op de fiets gezeten heb, 17 uur op een cyclingfiets, 5u gelopen heb en 29 uur aan weight training gedaan heb (bron: Endomondo)

 • er op deze blog 104 postjes werden gepost, en dit was de top vijf van de meestgelezen postjes:
 1. Over “Wacht er maar niet te lang mee!” en andere dooddoeners wanneer je zegt dat je nog niet aan kinderen wil beginnen terwijl je eigenlijk bedoelt dat je er nooit aan wil beginnen maar dat niet durft te zeggen want dat wordt niet aanvaard door de maatschappij.
 2. Over dat mijn leven niet perfect is en dat moet ook helemaal niet
 3. Over “Maar gij zijt toch helemaal niet dik?!” terwijl ik dat per definitie wél ben
 4. Over dat niks doen en af en toe eens goe mogen klagen de nieuwe trend zou moeten zijn
 5. Project Opruim: over ons geweldige appartement dat te koop staat

En hoe was uw 2019?

22 gedachtes over “Dit was mijn 2019

 1. Aah, wat leuk, zo’n overzichtjes lezen 😀 ❤

  Ik vind dat ook zo tof om jouw foto's recht uit het leven te zien, heerlijk!

  Ik denk niet dat ik er zelf aan toekom om zo'n overzicht te schrijven, want ik zit volop in familiefeesten-survivalmodus, maar 2019 was voor mij in elk geval ook een jaar van ups en downs, veel leren, veel zelfzorg en de overstap naar minder vrijblijvend vrijwilligerswerk, tot een contract tekenen om voor het eerst in jaren weer betaald te kunnen werken 😀 Hoe dat gaat, ontdek ik in 2020 😀

  Geliked door 1 persoon

 2. Een bewogen jaar, maar gelukkig ook met veel mooie momenten. Super dat jullie het samen zo goed hebben en steun bij elkaar vinden. De liefde kan toch schoon zijn he ❤. En natuurlijk ook hoera voor Allez Chantez 😁

  Geliked door 1 persoon

 3. Het was een speciaal jaar, met als hoogtepunt ons huwelijk wat een topdag was en onze band om de een of andere reden nog sterker maakte. We werden verliefd op de bergen en mijn lief leerde zelfs skiën………..het was zeker geen slecht jaar, zeker niet wat gezondheid betreft……..het was een goed jaar 2019 🙂 op wat dieptepunten na ;-).

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een fijn overzicht! 2019 was vooral het jaar waarin ik op zoek ging naar mezelf, nadat ik eind 2018 uitviel door een burn-out. Het was een proces met veel vallen en opstaan. En ik ben er nog niet, maar leerde wel al heel wat over mezelf.

  Geliked door 1 persoon

   1. Absoluut! Ik had het eigenlijk helemaal niet verwacht. Maar de afgelopen dagen stond ik er vaak bij stil (misschien ook wel omdat het net een jaar geleden is) en realiseerde ik me dat ik onbewust een hele weg heb afgelegd.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s