Het was een bloedhete lentedag, en op het menu stond chili con carne. Ik kan niet goed tegen warmte en al zeker niet zo plots want geef toe, wie verwacht er nu dat het in mei al zo belachelijk warm is? Zin om te staan puffen achter het fornuis of een stevige warme maaltijd te eten zoals chili in onze 27°-living had ik dus totaal niet, maar het gehakt was al uit de diepvries gehaald, kendet, en dat zou bederven dus moest ik iets anders verzinnen. Iets snels en liefst toch smakelijks. Efkes nadenken en het lief naar het buurtwinkeltje sturen en tadaaaa: en supersnelle en supersmakelijke burrito!
Ingrediënten voor 2 supersnelle wraps
- 1 dikke rode ajuin
- een half pakje feta
- 300 gehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 grote wraps
Bereiding (20 minuten)
- Snipper de ui fijn en bak glazig in olijfolie in bij voorkeur een wok- of andere pan met anti-aanbaklaag.
- Voeg het gehakt toe en bak rul, met toevoeging van wat groene kruiden (ik koos voor oregano maar eender wat ge nog hebt staan werkt wel), een snuifje pittig paprikapoeder en peper.
- Wanneer het gehakt doorbakken is: voeg het potje tomatenpuree toe en roer alles goed om.
- Verdeel het gehakt over de wraps en doe hetzelfde met de feta.
- En ongelooflijk maar waar: ge zijt aan het eten.
Een foto heb ik niet want zei ik al dat het te warm was en ik had gewoon honger ok?
Wat maken jullie klaar als het rap moet gaan?
Dat klinkt lekker. Ik ben niet goed in mijn planning omgooien, als ik dat doe is dat meestal omdat ik ergens eten ga halen.
LikeLike