Februari

Ik zie bij Samaja altijd die leuke maandoverzichten en ik zit zo dikwijls in de knoop met weeral een blogonderwerp te vinden dat ik denk: laat ik het simpel houden anders!

IMG_7214

Begin februari werd mijn serre geleverd en geïnstalleerd, op een paar uur tijd stond ze recht. De konijnenren werd uitgebreid met een schapenhek, maar daar moet nog kippengaas tegen komen.
Er moet nog een bloembed worden afgezet, regentonnen geïnstalleerd, een schapenhek tussen de moestuin en de chilltuin gezet, gras gezaaid en dan pas mag het zomer worden.
Elk weekend een klein beetje dichter bij mijn paradijsje.

IMG_7246-COLLAGE

Intussen doen de krokusjes en de mininarcisjes keihard hun best – ik kijk de bloembollen hier uit de grond. Ik vind vrieskou en de bijbehorende winterzon echt fantastisch maar het is goed geweest, de lente mag beginnen!

Ik worstelde de hele maand met Mr. Insomnia die per se overal bij wou zijn: ik nam te veel hooi op mijn vork en de feestdagen gevolgd door een drukke maand januari (verjaardagen, nieuwjaarsdiner, veel werk, enzovoorts) eisten hun tol. Dan krijg ik mijn hoofd niet meer stil en word ik midden in de nacht wakker van het minste.

Op het werk was het heel druk, want ik heb zelden tijd buiten mijn maandelijkse en wekelijkse to do’s om er andere projectjes bij te nemen en dat is heel jammer want net dat zorgt voor variatie. Ik moest het herschilderen van onze meeting rooms in goede banen leiden met mijn jobstudent, maar ik had geen énkele ervaring met schilderen en het bleek veel meer werk en tijd dan ik had ingeschat.
Tegelijk moest ik nog altijd op tijd thuis zijn voor de eenden en had ik gewoon te weinig energie voor veel overuren waardoor ik telkens met een onverzadigd, onafgerond gevoel naar huis ging.
Dat begint nu te beteren: de dagen lengen, ik hoef niet meer vroeg thuis te zijn en kan doorwerken tot iets af is en ik heb mijn agenda beter ingedeeld en duidelijke prioriteiten gesteld.

IMG_7599-COLLAGE

Ons babysithondje kwam in de krokusvakantie een paar nachtjes logeren en dat was zo fijn: hij lag tegen me aan in de zetel en we maakten een paar wandelingen. ’t Is zo’n lief ventje.

Er werd best veel gelezen, de truc is om vooral niet te gaan liggen in de zetel want anders val ik gegarandeerd in slaap.

We vierden Kerstmis met mijn familie, want door ziekte op de dag zelf hadden we het moeten aflassen. Eindelijk kroketten! En ovenhapjes! Met de schoonfamilie vierden we het 60-jarig jubileum van de bomma en bompa, dat was ook gezellig. Beide feestjes waren op een zondag en eerlijk op een zondag wil ik gewoon rust 🙂 maar dat is typisch voor familiedingen zeker?

20230227_171002-COLLAGE

Ik mocht mee met mijn tante om haar puppy te gaan ophalen bij de ‘kweker’. (Dat klinkt alsof we naar het tuincentrum gingen om viooltjes ofzo.) Ze hebben daar acht volwassen retrievers in hun living die allemaal heel enthousiast knuffels wilden komen halen en dat was het hoogtepunt van mijn maand, ik meen het.
Ik heb al een paar keer mogen babysitten op puppy V en dat is zo leuk, dus hopelijk mag ik het nog vaak doen.

Na het donkere januari werd februari langzaamaan een fijne maand, met veel lichtpuntjes.

Advertentie

7 gedachtes over “Februari

  1. Ik geloof je direct als je zegt dat acht golden retriever puppy’s het hoogtepunt van je maand zijn. Zeker als ze allemaal zo’n schattig snoetje hebben als het exemplaar op je foto. En stapje voor stapje dichter bij je droomtuin he. Dat doe je goed 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. ’t Waren de volwassen retrievers feitelijk, de nonkels en de tantes en de moeder en de grootmoeder 😀 Maar dat puppietje heeft al voor veel lichtpuntjes gezorgd intussen, dat ook!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s