Gedaan #4

Deze rubriek is één van mijn favorieten, om te schrijven maar ook om bij anderen te lezen.

Gelezen

Eindelijk nog eens een boek, waar ik drie maanden over deed! Beloved van Toni Morrison vertelt zeer fragmentarisch en niet chronologisch het verhaal van Sethe, een slavin die samen met haar kinderen wist te vluchten van haar eigenaren om een nieuw leven op te bouwen, maar pijn en trauma blijven haar en haar naasten achtervolgen. Het boek won de Nobelprijs voor Literatuur in 1993. Ge moet er uw aandacht bijhouden, maar het is zo rauw en tegelijk zo mooi.

Gezien

Ik keek heel veel tv, want dat is het enige dat mijn vermoeide hoofd aankan. Met kerstfilms is het nu wel gedaan helaas, maar gelukkig was er genoeg anders! Een greep uit mijn favorieten van de voorbije weken:

 • The White Lotus, over een luxeresort op Hawaï en de op het eerste zicht heel normale gasten, mensen zoals jij en ik, die er komen logeren. Geniaal.
 • Mijn Slechtste Beste Vriendin, over het wel en wee van drie beste vriendinnen die voor heel wat uitdagingen komen staan op hun werk en in hun liefdesleven, samen of apart.
 • 2dezit, over het studentenleven zoals het nu is (en dan denk ik vooral: amai ik was zo braaf!!)
 • Het derde seizoen van Firefly Lane, over de decennialange vriendschap tussen twee vrouwen die zwaar onder druk komt te staan.
 • Verschillende seizoenen van Suits, ook al ligt de wereld vol politieke spelletjes en dure kledij en 15u werken op een dag heel ver van mij af.
 • Wednesday, over de dochter van de familie Adams die naar een bijzondere kostschool wordt gestuurd en moet vermijden dat die wordt afgebrand door een profetie, een waar hoogtepunt op Netflix en i can’t wait voor het tweede seizoen.

Gegeten

Voor de verjaardag van het lief gingen we eten in sterrenrestaurant Eed. Dat zal ook niet meer zo vaak gebeuren, want het wordt elke keer duurder, maar voor deze ene keer mocht het wel. Het was genieten, van de eerste tot de laatste hap, met heerlijke wijntjes erbij en goed gezelschap (het beste!), maar het lekkerste vond ik… de puree. Het simpelste van het simpelste. En ik kreeg een extra potje, dat ik helemaal heb leeggelepeld! Miljaar, zo lekker.

Geprutst in de hof

Het is moeilijk om een goed tuinmomentje te vinden met alle regen, sneeuw, vriezen van de voorbije weken maar meestal slaag ik er elk weekend wel in om een klein stukje aan te pakken. Het tuinplan is helemaal hertekend en begint (eindelijk, na drie jaar!) vaste vorm te krijgen. We plantten twee bomen en ik gaf dertig struikjes een plek – ja ik weet het, waar blijft die dat zetten in haar kleinen hof? Ge zoudt ervan verschieten hoeveel ruimte er is! Ik haalde het schapenhek weg dat de moestuin van de rest van de tuin scheidde want dat zal dienen voor het aanleggen van een konijnenren, en de moestuin zelf wordt weer ietsje kleiner. Er komt wat meer gras en… ik bestelde een serre!
Beetje bij beetje begint de tuin zo iets meer te worden dan een chaos van onkruid en groenten en o kijk bloemetjes.

Geschreven

Ik blogde terug, hoera! Op deze blog resulteerde dat in deze top drie van de voorbije maand:

 1. Over de jaarwisseling, over wat er zoal door mijn hoofd spookte bij de overgang naar 2023
 2. 13 januari 2021 – Het breiclubje, over het breihaakclubje dat ik samen met mama en mijn zus oprichtte in die laatste maanden.
 3. Over hondjes en andere beestjes, over mijn liefde voor honden en waarom we nu ook konijnen hebben.

Op de reisblog schreef ik over onze eerste kennismaking met de Schotse kust, ijsjes en kaas eten in Parijs en dag 6 op de ABC trek toen ik bijna moest worden afgevoerd per helikopter.

En wat deed jij zoal?

Advertentie

15 gedachtes over “Gedaan #4

 1. Gaan eten in een sterrenrestaurant is duur, maar ik vind het het oh zo waard! Dat is toch genieten van het begin tot het einde…..maar je wordt er wel wat verwend van, want als ik nu in een brasserie ga eten ben ik steeds wat teleurgesteld. Ik ben op Netflix Dynastie beginnen kijken, het is er zo over maar zo heerlijk ook…..vooral de ver van mijn bed show….die vrouwen slapen met de perfecte mak-up….en die hun haar en kleren…..niet het echte leven dus!

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha oei ja dat heb ik ook, in een brasserie denk ik vaak “ja dat kan ik ook maken, waarom moet ik daar geld aan geven” 😀 Maar ’t is allemaal zo duur geworden, ’t was al een verschil met de vorige keer.. Pijnlijk. Maar in mijn ogen het ook waard, we hebben genoten van de eerste tot de laatste hap, zo lekker!!

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik zou wel eens in een sterrenrestaurant willen eten… meestal heb ik het gevoel, in “gewone restaurants” dus, dat ik het zelf ook wel kan en om dan de rekening te krijgen. Al ben ik nog steeds geweldig onder de indruk van Ottolenghi: geen ster, maar daar geef ik graag mijn geld aan uit.
  The White Lotus is super goed. Ik vond het eerste seizoen indertijd een van de beste dingen die ik ooit zag, toen had het nog wat van een cult status, maar die mag na het tweede seizoen geschrapt worden want iederéén praat er over. 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Awel ja het moet niet altijd een ster hebben he om echt goed te zijn! Ben wel benieuwd naar Ottolenghi, die mens kan er wat van ’t schijnt 🙂 🙂
   Ik heb The White Lotus nog maar net leren kennen dus ik ben zo iemand die met de hype mee komt rennen haha!

   Like

  1. Daar heb ik het eerste seizoen van gezien, maar zou ik nog eens opnieuw moeten kijken voor ik aan het vervolg begin want ik weet allemaal niet meer hoe dat juist in elkaar zat! Vond het toen wel een goeie serie alleszins 🙂

   Like

 3. The White Lotus hebben wij opgenomen, we zijn momenteel naar The Offer op Canvas aan het kijken.
  Firefly Lane staat ook op mijn te-kijken-lijstje… de boeken waren zo mooi… dus ik ben heel benieuwd naar de serie.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sterrenrestaurants, da’s alweer een tijd geleden bij ons. Ik kan het geld er niet meer aan geven. Been there done that. Alleen naar Sel Gris in Knokke wil ik nog wel eens terug. Dat was zijn geld zeker waard.
  The White Lotus hebben wij op TV gezien. Ik vond er niet veel aan.

  Like

 5. Op restaurant gaan is idd heel duur. We hebben hier in de buurt, wat ik een sterrenrestaurant zonder ster noem. Het eten is prijs kwaliteit super goed. Maar de drank is dan zo duur. Het is een hartewens om eens naar t hof van Cleve te gaan , maar ik kan het echt niet opbrengen om zo veel te betalen.

  Like

 6. Blij dat je genoten hebt van de puree, hihi 😀 Ik zou nooit naar een sterrenrestaurant gaan want ik ben moeilijk met eten en het lief eet voor 3 :’) Wij waren ook grote fan van Wednesday!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s