De zomer van 2022 in vijf hoogtepunten

Ik weet het, het is al efkes geleden, maar op het eerste zicht leek de zomer van 2022 vooral één grote hittewaas en toen ik beter keek, vielen er best wel wat fijne gebeurtenissen bij elkaar te sprokkelen en die momenten wil ik graag vastleggen.

Naar de cinema

Begin juli kwam de nieuwe Despicable Me uit en daar moesten we bij zijn! Samen met mijn neefje en nichtje en onze tante ging ik dus naar de cinema. Het werd een heel fijn uitstapje, en nu moeten we eigenlijk eens een marathon doen maar de films, vijf intussen, zijn op geen enkel streamingplatform te vinden. Geduld?

In de tuin

De zomer was kurkdroog, dat moet ik u waarschijnlijk niet vertellen, al zijn we dat intussen vergeten want de herfst is gelukkig normaal nat. Dat betekende een paar keer per week een gevecht leveren met de tuinslang (wij gaan nooit vriendjes worden). Het grote voordeel: alles groeide slecht, dus ook het onkruid, hoera!
Maar de tomaten, jongens, ik heb nog nooit zo veel en zo lekkere tomaten gehad. Elke dag op mijn bord.

3F6B6F64-35F4-4974-89AE-BB1EC5BD4F35-COLLAGE

De eenden vonden dat weer ook maar niks; zodra het kwik richting de 25 graden gaat, doen ze niks anders dan slapen en komen ze niet meer van hun plek in de schaduw. Bij 30+ gaven we hen extra frisse badjes en ging ik om de twee uur hun water verversen, want dat water was de enige manier voor hen om af te koelen.

FullSizeRender-COLLAGE

In juni deed ik mee met de opentuindagen van Velt, waardoor ik het in de lente zo druk had om die tuin toch min of meer op orde te krijgen dat ik daarna de weerslag kreeg maar bon, het was superleuk om allemaal mensen over de vloer euh het gras te krijgen met gelijkaardige interesses en zoveel complimentjes te mogen ontvangen! Ik wilde tonen dat je ook met een kleine tuin heel veel kan doen behalve gras, en ik denk dat dat wel is gelukt. Over een paar jaar wil ik nog een keer meedoen, wanneer de tuin “af” is.

Eten en drinken

We kochten in de uitverkoop loungemeubels met het idee van daarop veel te gaan aperitieven en vlak voor de zomer werd onze pergola geïnstalleerd om wat extra schaduw te creëren op ons terras, maar het was gewoon te warm en de rieten matjes als voorlopige pergolabedekking waren niet voldoende om de zon tegen te houden dus euhm tja. We nodigden een paar keer vrienden of familie uit voor een lunch met pistolets op ons terras, dat ’s middags immers nog in de genadige schaduw ligt. Er was het tuinfeest van vrienden met een tequilaspelletje en veel dansen en me weer eventjes 21 voelen.

FullSizeRender

Een logé in huis

Omdat hij had gezien dat ik wel eens voor de kat van mijn zus zorg, vroeg een collega me om op zijn hondje te passen terwijl zij op vakantie gingen. Een hond in huis? Daar moest ik geen twee seconden over nadenken: JAAAA! Ik werd smoorverliefd, ja toen hij weer naar huis moest had ik last van een gebroken hart. Ik ben een hondenmens, niets aan te doen. En het leuke is dat ik nog steeds af en toe een dagje mag babysitten op hem. Het is een goed compromis, zo’n babysithondje, al is het natuurlijk niet hetzelfde als zelf een hond hebben die ge met uw teveel aan liefde kunt overladen.

FullSizeRender-COLLAGE(1)


We gingen veel wandelen, maakten kennis met de eendjes (die niet zo’n fan waren, haha), deden samen dutjes in de zetel, en verder begon ik een beetje te begrijpen hoe mensen met kleuters in huis zich voelen: rustig naar de wc gaan zat er niet in en ’s nachts wou hij niet slapen tot we hem naar de gang verhuisden voor onze open slaapkamerdeur, zodat hij ons dichtbij wist. Intussen is hij beter gewend aan mij en ons huis en is even alleen zijn niet meer zo’n probleem 🙂

Op vakantie

We gingen een weekendje naar zee met de schoonfamilie maar het was het eerste weekend mooi, warm weer en de kust werd overspoeld. Parkeerstress, het is een ding. We gingen shoppen, een ijsje eten en hadden een heerlijk diner in onze B&B.
Verder bleven we vooral thuis, we zijn zelfs niet tot in de Ardennen geraakt en de wandelschoenen zijn de kast nauwelijks uit geweest.

FullSizeRender

Onze vakantie naar Schotland was onze eerste kennismaking met dit deel van Groot-Brittanië en wauw. Zoveel mooie natuur! De combinatie van zee en rotsachtige bergen doet het ‘m voor mij. Het was een vermoeiende vakantie omdat we zoveel mogelijk wilden zien op de korte tijd die we hadden, dus echt uitgerust was ik niet, maar het heeft deugd gedaan om er eens uit te zijn.

Hoe was jouw zomer?

18 gedachtes over “De zomer van 2022 in vijf hoogtepunten

 1. Waw, die tomaten! Hier was het ook het succesvolste tomatenjaar ooit, maar niets vergeleken met jouw manden, amai 🙂
  Schotland wil ik ook heel graag eens bezoeken, dus ik kijk al uit naar berichten op je reisblog 😉 (zonder druk om te moeten schrijven he!)

  Geliked door 1 persoon

   1. Haha, neen, ik ging er niet van uit dat dat elke dag was 😃 Maar meer dan de tomaten zie ik nu dat ik gisteren vergeten reageren ben op waar ik eigenlijk het meest “jaloers” op ben: een babysithondje! De droom! We zijn te vaak onderweg voor een eigen hond; een kat gaat er waarschijnlijk wel ooit komen, omdat die nog net iets makkelijker eens een weekend alleen kan blijven, maar ja, een hond, dat is qua knuffelgehalte toch nog iets anders natuurlijk 🙂

    Geliked door 1 persoon

   2. Een klein hondje kan je wel heel makkelijk meenemen! Ons babysithondje heeft bijvoorbeeld een rugzak voor op de fiets of bijvoorbeeld efkes een winkel binnen te gaan. En dat formaat mag ook mee op het vliegtuig. Maar het is inderdaad wel meer nadenken en plannen bij alles wat je doet…

    Geliked door 1 persoon

 2. Schotland is de max. Wij zijn 19 jaar naar GB en Ierland op reis geweest. Mijn jongste heeft dit jaar de draad weer opgepikt en spoorde naar Edinburgh en binnen een kleine twee weken doet ze dat nog eens over.
  Mijn zomer was voor aaneen gebreide uitjes met veel fietsen, ’s morgens vroeg naar de zetel verhuizen en verder slapen naast de open terrasdeur, mijn tuin nog meer horen zoemen, een kleine groentenoogst uit zinken kuipen,…

  Geliked door 1 persoon

 3. Op vakantie naar Schotland, dat wil ik ook eens! Ik heb het ook voor de combi bergen+zee al heb ik dat dus nog nooit in’t echt gezien.
  En wauw, jouw tomaten, daar ben ik jaloers op!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een fijne terugblik! Ik krijg er meteen terug zin in de zomer door 🙂 Wij gingen deze zomer voor het eerst op reis naar Denemarken, en dat smaakte naar meer. Verder waren er veel kampjes voor Tuur en leerden we allebei om los te laten toen Tuur voor het eerst op Chirokamp ging.

  Geliked door 1 persoon

   1. Hij vond het de max 🙂 Kwam met heel veel verhalen en een koffer vol propere kleren naar huis (zoals een echt chirokamp dus moet zijn denk ik dan :-))

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s