Zondag

Het is zondag en ik heb net verse pistoleetjes met kaas en mosterd op, met een glaasje versgeperst sinaasappelsap want ik ben zo iemand die pas in de vitamines vliegt als ze al ziek is, alle boodschappen gedaan door het lief die ook acht (8!) dozen zakdoeken meebracht omdat ik er vier had gevraagd en ze waren per twee verpakt dus dat zorgde voor verwarring.

C169D799-A7E1-404B-8D57-FA06F5199170

Sinds ik hier ongepland stopte met bloggen heeft het af en toe geknaagd en de voorbije weken knaagde het het hardst. Dus hier zijn we. Zonder plan, ook niet voor deze post, maar ik ga mij voorstellen dat één van jullie vroeg: “Hoe is ‘t?” en daar een eerlijk antwoord op typen.

Ben van de week om booster nummer drie (?) geweest en dat heeft er (net als de vorige keren) serieus ingehakt en na een paar weken van spijsverteringsproblemen voelde ik al dat mijn weerstand op instorten stond. Beter luisteren naar het lijf en eerder op de rem gaan staan, ik weet het.

Ik zit met een virale infectie in de zetel in ’t weekend dus ik baal, want de voorbije twee weken zijn op het werk (en thuis) enorm hectisch geweest en ik keek uit naar een rustig weekend van drie dagen mooi weer: beetje prutsen in de tuin, gaan wandelen in het bos, beetje rommelen in huis.
Ik ben dan zo iemand die niet kan stilzitten dus zaterdag was gevuld met administratie, de keuken opkuisen, weekmenu maken, Collect & Go bestellen, met de beesten bezig zijn, mijn zus die langskwam en toen was het ineens 18u en had ik niet, nergens, gerust; hoe dan?! En toen begon ik van uit het niets te snotteren en te niezen alsof mijn lijf zei “EN NU IS HET GENOEG MENS”.

Ah ja onze miniboerderij is sinds vorig weekend uitgebreid met twee konijntjes, Vlaamse reus Mephisto en dwergkonijn Leia. Ik had nog plaats in de tuin en er zitten honderden konijntjes in de Vlaamse asielen dus waarom niet?
“Omdat alles hier dan vol staat/Ik allergisch ben/De mensen zo al vinden dat wij raar zijn/De eenden jaloers gaan zijn”, kon het lief direct tig redenen opsommen. Maar hij ging toch mee op prospectie in het asiel en ik werd smoorverliefd op Mephisto, zo’n grote loebas met van die gigantische oren, what’s not to love!

IMG_4238

Ze zijn slimmer dan de eenden, dat bleek meteen toen Mephisto snel doorhad hoe hij onder de draad door kon glippen of zijn gewicht moest gebruiken om erover te raken, de veel te interessante moestuin in. In totaal heeft het zo’n twintig werkuren gekost om hun ren in orde te krijgen en het was een race tegen de klok, juist in een week dat het lief op teambuilding was en de zon veel te vroeg bleek onder te gaan. Maar ondanks een nervous breakdown een half uur voor we vertrokken om ze op te halen is het in orde gekomen.
Ik heb er dus mijn handen aan vol om ze te leren kennen en ze weg te houden van alles wat ze niet mogen eten.

Vorige week vierde ik mijn verjaardag uitgesteld met mijn familie, voor het eerst met z’n twaalven in onze living waarvoor we de salon volledig tegen de muur moesten schuiven en mijn bureautafel naar beneden moesten halen maar het was gezellig en er waren pistolets (mijn huidige food obsessie, zei ik dat al?) en als desserts smoutebollen van de kermis onder de kerktoren, alleen gaan we niet te vaak zo’n grote groep hosten vermoed ik want het geeft toch wel wat gedoe in onze kleine living.

Het gaat nog één week gigadruk zijn op het werk want er komt een groot event aan en intussen is er de boekhouding die af moet én 586 dingen die tijdens mijn verlof bleven liggen en ik ben dus ook ziek alleen weet ik nog niet hoe ziek en moet ik morgen een stokske in mijn neus laten steken want zo gaat dat als ge snottert, plezant (en dat ze nog geen andere manier gevonden hebben om dat te testen!).

En verder gaat het leven z’n gangetje.

Hoe is het met jullie?

Advertentie

20 gedachtes over “Zondag

 1. Heb deze week een vallingske gehad en wat dozen erdoor gejaagd 😉 en genoten van een weekske rust in mijne zetel met Netflix (Dynasty !) en lezen. Hier jammer genoeg geen diertjes meer wegens allemaal vermoord door marters… maar ik geniet van jouw foto’s en verhalen op IG !

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh die marters zijn hier mijn grootste angst… Er zitten er genoeg in de buurt. We hebben een degelijke kooi maar nu las ik dat kleine, jonge marters wél erdoor zouden kunnen dus komende lente ga ik slecht slapen 🙂

   Like

 2. Wat fijn om weer iets van je te lezen! Hopelijk zijn de ziektekiemen snel verslagen. Ik had woensdag mijn prik en ben er toch weer even niet goed van geweest, maar allez, t is voor de goede zaak he.

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk om nog eens iets van je te lezen! Veel beterschap!
  Ik heb een week vakantie en voel daardoor extra hard hoe druk de voorbije periode was en hoe moe ik ben. Hopelijk word ik deze vakantie niet ziek (in juni had ik ook vakantie en toen ben ik ziek geworden), al heb ik geen plannen behalve uitrusten en bijslapen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Heerlijk om terug iets van je te lezen. Ik hoop dat je je intussen al wat beter voelt? Hier staat die prik in november gepland en ik heb er toch ook wat schrik voor om er terug ziek van te zijn. Verder is het hier best wel druk, met dat nieuwe schooljaar en hobby’s. Maar we proberen tijdig op de rem te duwen en vooral veel te genieten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik ken het, een deadline in/rond het huis en een lief dat net dan verdwijnt voor onder andere een teambuilding van een paar dagen. Gelukkig zijn wijlie straffe madammen en krijgen we dat hoe dan ook geklaard 🙂
  Veel beterschap!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Fijn om je terug te zien! Ik ben woensdag geboosterd, maar gelukkig geen naweeën (de vorige keren ook niet, is echt wel verschillend van persoon tot persoon). Wat een cuties die je daar hebt zeg!! Ook hier vrij goed gevulde weekends (ik weiger het woord “druk” te gebruiken). Af en toe een rustweekend: ik voel dat ik dat nodig heb. Tijdig op de rem gaan staan, dus.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jeej! Meer schrijven! (no pressure, doe op uw gemak! :))
  Hier is’t kind al 3 weken af en aan verkouden. Gelukkig heb ik er zelf nog geen last van gehad maar ik slik nu ook proplis en heb gelezen dat dat kan helpen dus hoop dat het effectief helpt en ik niet alsnog ziek word.
  En wow, konijntjes! Geweldig! Wij hadden er ook vroeger maar het lief was echt té allergisch. Ik wist eigenlijk niet dat ze in een asiel ook konijntjes hadden. Misschien als onze tuin ooit wat af is dat ik er wel terug wil.

  Geliked door 1 persoon

  1. Die ziektekiemen ’t is wat he! Het lief is ook megaallergisch, hij zat in de auto naar huis (met de konijnen in een doos op de achterbank) de ganse tijd te niezen. Gelukkig zijn ze niet bedoeld als knuffelbeesten maar hij kan er moeilijk afblijven 😀 Bepaalde asielen hebben ook plek voor konijnen (bv bij mensen thuis als opvang). Alleen kennen ze er niet overal evenveel van, vrees ik; bij konijnen is het belangrijk dat ze goed gekoppeld worden en daar hebt ge tijd voor nodig. Bunny Tails in Oost-Vlaanderen is denk ik dichter bij jou in de buurt en was één van de eerste waar mijn oog op viel die ook waarschuwen voor de mogelijke moeilijkheden met konijnen, en die niet enkel focussen op de schattigheid van die beestjes.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s