Zomaar een week #6

Eén van de puntjes op mijn 40 voor 40 lijst is: “elk jaar een willekeurige week lang foto’s nemen van allerlei gebeurtenissen als een fotodagboek”. 

Dit jaar koos ik een week in februari, omdat ik meestal pas halverwege het jaar aan deze reeks denk en dit keer ben ik er eens vroeger bij, ha!

21 februari 2022

Maandag is standaard mijn vrije dag. Ik werk momenteel nog 70% in gedeeltelijke werkhervatting, maar ook wanneer ik terug ‘normaal’ werk zal dit mijn vrije dag blijven.

’s Morgens vroeg zat ik al bij de kine voor mijn wekelijkse sessie voor de rug en daarna deed ik een klein wandelingetje in de buurt, voor het gure weer nog guurder werd en het de rest van de dag zou regenen en waaien. De uitlopers van de stormen die het voorbije weekend over het land raasden en ons gelukkig spaarden, op wat weggewaaide bloempotten en enkele losse dakpannen na.
Qua mealprep had ik niet zoveel werk dit keer: wat groentjes voor twee maaltijden voorsnijden en een pastasalade maken als lunch voor drie dagen. De eendjes hun badwater ververst, en toen begon ik te lezen in De zeven zussen en was ik verloren voor de rest van de namiddag, woeps.

’s Avonds aten we frietjes van het frietkot en keek ik naar Gina & Chantal, een heruitzending van een oudere Vlaamse reeks.

Photos-001 (21)

22 februari 2022

Dinsdag een dagje telewerk, want voorlopig moeten we nog niet verplicht terug naar kantoor. Papa kwam tijdens mijn pauze langs om het hondenhok, dat nu al een jaar ongebruikt in de eendenren staat omdat ze er niet in willen – eenden willen graag om zich heen kunnen kijken – wat open te werken dus hopelijk krijgen we ze nu aangeleerd dat dat hok een veilige plek is!
Ik hield mijn beweging vandaag beperkt tot twee keer een blokje om. Na het werk ruimde ik de was op (mijn wekelijks taakje op dinsdag) en kroop ik in de zetel met De zeven zussen. Het lief was veel later thuis dan anders, en ik had intussen al beslist om enkel voor mezelf eten te maken aangezien de portie schorseneren die ik uit de tuin had weten te verzamelen, maar net genoeg was voor één persoon. Hij mocht Chinees gaan halen dus hem hoor je ook niet klagen 🙂
’s Avonds keek ik naar Sex Education, het einde van het tweede seizoen, ter voorbereiding op het derde dat een tijdje geleden uitkwam maar dat ik zo lang mogelijk heb uitgesteld want het is zo’n mooie serie!

IMG_8859

23 februari 2022

Woensdag een half dagje naar kantoor. Ik wil mijn kantoordagen langzaam weer opbouwen om mezelf te laten wennen aan dat nieuwe ritme én de drukte die er algauw kan heersen in onze open space (versus mijn hele stille kamertje in huis).
Ik had de namiddag vrij en reed langs mijn grootouders, die net klaar waren met lunchen (gebakken forel met citroen en brood), en langs mijn tante die ziek was om te horen of ik iets kon doen, en ik nam hond Kaya mee voor een kort wandelingetje tot bij mijn grootouders, waar ze stukjes vlees kreeg dus iedereen content.
Thuis heel even in de tuin geprutst, ’t is te zeggen één plant geplant (meerbepaald een sering die al een tijdje stond te wachten), en daarna mezelf verplicht in de zetel afgekapt om De zeven zussen uit te lezen, want daar begon de rug toch al meteen op te spelen; ik moet luisteren dus dan doen we dat.
’s Avonds aten we pizza die we zelf belegden, lekkerrrr.

24 februari 2022

Ik zat ’s morgens rustig op het toilet wakker te worden toen ik plots het nieuws zag passeren dat Rusland die nacht Oekraïne was binnengevallen. Het was geen verrassing want die Poetin is compleet gestoord, maar ik volgde de ontwikkelingen met een bang hartje, want zo dicht bij huis, het voelt anders dan de oorlogen die elders in de wereld broeien en die “ver van ons bed” zijn, hoewel je daar ook over kan discussiëren hoe ver precies, want hoeveel vluchtelingen passeren er hier niet?

Anyways, de nieuwsmijder in mij deed zijn best om z’n kop in ’t zand te steken en gewoon naar kantoor te gaan, dit keer voor een hele dag. Onder mijn middagpauze had ik mijn driewekelijks gesprek met de psycholoog gepland en daarna haalde ik nog snel ergens een broodje. Mijn kaars was ’s namiddags al uit want ik slaap tegenwoordig te weinig, word altijd vroeg wakker, dus ik was blij toen ik om 16u mijn boeltje kon pakken.

Ik moest nog langs de steunzolendinges om mijn nieuwe steunzolen af te halen en daarna langs mijn tante voor een kleine boodschap. Daarna thuis wonder boven wonder nog energie gevonden om te koken, thankgod voor de voorgesneden groentjes van maandag! Het werd macaroni met kaassaus, broccoli, worteltjes en een kaaskorstje uit de oven uiteraard.

Photos-001 (19)

25 februari 2022

Een dagje telewerk. Ik was van plan geweest een kleine wandeling te maken onder de middag maar dat werd ingekort tot een wandelingetje naar de apotheek vlakbij want mijn allergiepillen waren op en dat bleef maar niezen en jeuken, en na het werk had ik een afspraak bij mijn huisarts voor de verlenging van mijn arbeidsongeschiktheid, de knoop is doorgehakt: ik ga nog één maandje aan 70% werken. Dat was een grote opluchting, eigenlijk.

Het lief kookte vanavond één van de gerechtjes uit de Ekomenu-maaltijdbox die ’s middags was geleverd: een champignonburger met een kool-wortel-appel-salade. Het smaakte! Daarna The book of Boba Fett beginnen kijken en ineens vier afleveringen gebinged, zo gaat dat dan met mij want ik moet wel mee zijn als er een nieuw seizoen van The Mandalorian aankomt. Dat van Picard wordt volgende week gelanceerd en eigenlijk wilde ik het eerste nog eens opnieuw zien, dus ik ga nog werk euh veel tv-tijd nodig hebben.

26 februari 2022

Eindelijk, nog eens tot ná 5am geslapen, en dan meteen tot na 8am zelfs! Direct wat kleine dingen gedaan in huis (de was gesorteerd, planten water gegeven), blogjes gelezen tijdens het ontbijt, de eenden gevoederd en toen me klaargemaakt om te gaan fietsen, voor de eerste keer dit jaar. Want hoewel ik altijd met de fiets naar kantoor ga, is een ritje voor het plezier nog wel iets heel anders. Tegen 25km/u zoefzoef met de wind in de rug onder een prachtige blauwe hemel – tot de weg onvermijdelijk draait en ge plots hard moet stoempen om vooruit te geraken.
Ik was dus flink moe, ook al was ik maar drie kwartier weggeweest. Een uitgebreide siësta (which is basically in slaap vallen met mijn boek in de zetel), daarna de keuken opruimen en dan naar de buren voor een bezoek als Tuinranger om hen wat tips te geven, ze willen vooral meer groentjes gaan kweken en dat is natuurlijk mijn specialiteit.
De rest van de avond Gina & Chantal gekeken.

O, en de krokussen in de tuin staan volop in bloei! Ik kan niet stoppen met ernaar te kijken 🙂

Photos-001 (17)

27 februari 2022

We hadden tegen de middag met de schoonmoeder, haar vriend en haar hond afgesproken voor een korte wandeling en daarna samen lunchen. Het was supermooi weer, het eten was lekker, het was een gezellige middag maar ik was nadien stikkapot (na alweer een veel te korte nacht). Thuis moest er nog voor de eendjes gezorgd worden, we hebben ze gevangen voor hun tweemaandelijkse checkup, maar het lief maakte ’s avonds eten dus had ik verder geen verplichtingen 🙂 En zo kon de week in alle rust worden afgesloten!

Photos-001 (16) 2

En hoe was jouw week?

Advertentie

4 gedachtes over “Zomaar een week #6

  1. Leuk om jouw week te lezen! Ik ben begonnen met een ‘dagboekblog’ . Ik probeer nu iedere dag iets te vertellen over mijn dag en mijn leven. Net begonnen en tot nu toe genoeg te schrijven. Wat een toffe foto met die eend!! 😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s