Gedaan #3

In deze post vertel ik wat ik zoal heb gelezen, gekeken, gehoord, geschreven en gedaan.

Gelezen

Ik las zes boeken in januari:

 • Het eerste boek van het nieuwe jaar was The first bad man en was ook meteen het slechtste. Ja. Kan gebeuren.
 • Young adult The start of me & you was een heel luchtig, voorspelbaar, romantisch tussendoortje.
 • De bergen zingen over drie generaties in een verscheurd Vietnam is hartverscheurend mooi.
 • Aidan Chambers was één van de idolen uit mijn kindertijd en van hem herlas ik De Tolbrug over een jongen op zoek naar zichzelf, weg van de druk van ouders en vrienden, en dat blijft een favoriet.
 • Als je lief bent kwam ook uit mijn jeugd-boekenkast maar niet zeker waarom ik eraan vastgehouden heb. Het gaat over een meisje dat onderdrukt wordt door haar psychisch zieke zus, en zich pas kan beginnen met losmaken van haar getroubleerde kindertijd wanneer die sterft. Ik vind het warrig verteld en ik hou er geen bepaald gevoel aan over.
 • In Lieve Edward verliest de twaalfjarige Eddie als enige overlevende van een vliegtuigcrash zijn ouders en broer en moet hij een manier vinden om zonder hen verder te gaan. Een heel mooi boek.

Gezien

Ik bingede de vier seizoenen van Dertigers en vind het echt jammer dat het gedaan is, anderzijds voel je wel dat het maximum is bereikt dus ze stoppen op het juiste moment. Het gaat over een hechte vriendengroep die elk op hun manier worstelt met de dood van een jeugdvriend, met de dagdagelijkse beslommeringen van het leven, met hun relaties, met hun kinderen, enfin met alles. Zeer herkenbaar bij momenten.

Ik ontdekte The Office en zit intussen aan seizoen 6. Het is Het eiland maar dan op z’n Amerikaans. Het duurde anderhalf seizoen voor ik helemaal mee was maar nu gebeurt het meermaals dat ik hardop zit te lachen. En Jim en Pam, hoe cute zijn die twee!

Queer Eye, waar de Fabulous Five mensen helpen om zichzelf te vinden met een make over, ben ik aan het doseren. Het kost me veel moeite maar ik wil ervan genieten. Series als deze herstellen mijn geloof in de mensheid. En ik vind het elke keer weer zo jammer als het seizoen voorbij is!

Geschreven

Dit waren de drie meestgelezen posts op de blog van de afgelopen maand:

 1. De drie beste en twee vreselijkste boeken van 2021
 2. Goeie voornemens 2022
 3. Mijn bullet journal: een terugblik op 2021 en het opstellen van 2022

FullSizeRender(2)

Op de reisblog verschenen er vier berichten in januari: we klommen over een gladde ijshelling naar een berghut aan de voet van een gletsjer, spotten street art van Invader in de straten van Parijs, we beleefden de zwaarste klim ooit door de Nepalese bossen met duizenden trappen, en overnachtten we in de gezellige wijk Russafa van Valencia.

FullSizeRender

Op de tuinblog schreef ik over de tuinplannen voor 2022.

IMG_8317

Gevarieerd

Gegeten bij Zarza voor de verjaardag van het lief en een uitgebreide apero bij Convento. Heel fijn om er met ons tweetjes even van tussen te zijn.

Afgezien met de rug – ik zou een bijna-hernia hebben, niet zo’n leuk nieuws dus, want daardoor werd er zeer weinig gewandeld, kan er niet worden gesport, en raak ik dus stilletjesaan gefrustreerd want elke keer ik in beweging kom, gebeurt er iets waardoor ik voor de 586e keer moet stoppen. Grmpf.

Aan 70% gewerkt sinds 1 januari, maar beslist om dat ook in februari nog even zo voort te doen. De weerslag van de feestdagen en leren luisteren naar mijn lijf.

4F2CFDC8-2695-484E-8FEF-EEE7454FC763

Opkomende bloembollen in de gaten houden als in elke dag een rondje van de tuin doen om te zien of er al meer opkomen. De krokussen aan de voorgevel gingen eind januari alvast in bloei!

Voor de eendjes gezorgd, die elke ochtend na zonsopgang en elke avond voor zonsondergang eten krijgen op het terras (vanwege de vogelgriep). We hebben nog maar twee keer een moment gemist en daar zijn we trots op. Enfin, we doen ons best voor deze cutie pies he.

FullSizeRender

En jij, wat heb jij zoal gedaan?

Advertentie

20 gedachtes over “Gedaan #3

 1. Dertigers is zalig hé! Ik kijk op tv, dus nog even geduld voor het einde.
  Veel beterschap met je rug, hopelijk wordt het niet erger… En succes ook met je progressieve tewerkstelling, hopelijk krijg je steun van je werkgever wat betreft het ritme van je opbouw!

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn werkgever en vooral de collega die een deel van mijn werk moet doen zijn ongelooflijk begripvol. Ik mag mijn beide pollekes kussen….
   Bij mij was ’t in ene ruk, Dertigers, dus zat efkes met een zwart gat.

   Like

 2. Geen goed nieuws van die hernia… Ik spreek helaas uit ervaring. Toch in beweging blijven, met mate, is sowieso het beste medicijn. Ik ben ook dol op Dertigers, ik dwing mezelf om netjes op tv te volgen en niet alles ineens te bingen. Net zoals jij doet bij Queer Eye dus 🙂

  Like

  1. Dertigers op vrt.nu, da’s gratis, de rest inderdaad via Netflix! 🙂
   De bujo is wat stilgevallen, ik vind de indeling van zo’n planner met vaste templates toch minder geschikt…. Ik gebruik hem nog wel maar minder enthousiast 🙂

   Like

  1. Het is echt een feelgoodprogramma, want er zijn zoveel mooie mensen in de wereld… 🙂
   Nee, wat stretchoefeningetjes, proberen in beweging te blijven, en veeeel geduld hebben, maar dat heb ik dus niet 😀

   Like

 3. Hmm Dertigers is duidelijk compleet aan mij voorbij gegaan en ik ben nochtans een vrij trouwe Eén kijker. Ik heb flarden gezien maar omdat ik niet in verhaal zat, sprak het me logischerwijs niet zo aan.

  ai een hernia. Kan je naar de rugschool gaan?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s