Mijn bullet journal: een terugblik op 2021 en het opstellen van 2022

Eind november begon het al te kriebelen want: binnenkort mocht ik in een nieuw schriftje beginnen en alle handige templates van 2021 overzetten naar 2022. Voor het eerst had ik het idee dat mijn bullet journal zoals hij in 2021 was, voor mij de perfecte vorm had. Feitelijk was ik niet van plan te switchen van schriftje, maar het enige wat ontbreekt in zo’n leeg schrift was een duidelijke weekplanner. Toen kwam de Plan S planner uit, ideale timing!, en besloot ik die aan te schaffen.

FullSizeRender(2)

De bullet journal van 2021

Ik had een dik schrift gekozen, waar feitelijk gerust nog een jaar in kan. De afstand tussen de bullets is eigenlijk iets te klein zodat ik soms heel klein moest schrijven (of net heel groot), maar voor grafiekjes en trackers was dit dan weer wel zeer geschikt.

Dingen die goed werkten:

 • leeslijst, want zo kon ik makkelijk een boek uitkiezen
 • leeskalender, want ik vind het visueel gewoon leuk en mooi om te zien hoeveel ik heb gelezen

FullSizeRender(6)

FullSizeRender(5)

 • notities tijdens webinars e.d.: die verzamelde ik achterin het schrift in plaats van tussen de rest door
 • to do lijstjes en meeneemlijstjes wanneer ik daar nood aan had
 • grafiekjes rond afgelegde kilometers qua fietsen en sporten, want da’s gewoon leuk om naar te kijken
 • maandoverzicht, met de nodige versierselkes

FullSizeRender(7)

FullSizeRender(4)

Dingen die niet werkten:

 • kuisplan, want ik heb besloten me niet meer bezig te houden met schoonmaken – als de badkamer te vuil wordt, dan zal ik die bijvoorbeeld wel gaan kuisen, of als ik zin heb om de keuken op te rommelen, dan zal ik dat on the spot wel doen, maar we hebben een poetsman dus de basishygiëne zit me dunkt wel goed.
 • diepvrieslijst, want mijn bujo slaagt er altijd in niet daar te liggen waar ik hem nodig heb dus begon ik op den duur op losse papiertjes te schrijven wat ik in de diepvries stopte en eruit haalde en ge begrijpt dat was chaos, dus nu heb ik een apart opschrijfboekje in de keuken liggen voor de diepvrieslijst.
 • weekmenu’s, want ik vond daar geen goede layout voor en uiteindelijk ben ik dat mee in mijn Google Calendar gaan zetten en zit de basis nu stevig in Notion
 • maandelijkse trackers rond voldoende bewegen, gezond eten, slapen, enz want tja, het was nu eenmaal een heel slecht jaar op dat vlak.

Dingen die ik miste:

 • een echt weekoverzicht, waarvoor ik uiteindelijk een aparte papieren agenda ging gebruiken en ik dus altijd met twee schriften moest rondlopen, niet bepaald praktisch.

De bullet journal van 2022

In 2022 behoud ik alvast de kleurencode die ik in 2021 ben beginnen gebruiken:

 • geel: zelfzorg
 • roze: sport/bewegen
 • paars: afspraken
 • groen: administratie
 • blauw: huishouden/tuin

Dat geeft op mijn weekoverzicht een heel duidelijk beeld van wat ik te veel of net te weinig heb gedaan, maar eigenlijk gaat dat inplannen van bijvoorbeeld zelfzorg al bijna vanzelf.

Waarvoor ik de planner ga gebruiken:

 • enkele Belangrijke lijstjes, bijvoorbeeld de Gouden Lijst (mijn energiegevers en ontspanners), de Rode Vlaggetjes (mijn stresssymptomen) en een checklijstje dat ik gebruik bij het opstellen van mijn wekelijkse planning (zodat ik zeker niet vergeet om bv voldoende zelfzorgmomentjes in te plannen)

FullSizeRender(8)

FullSizeRender(9)

 • grafiekjes van wandelen en fietsen (maar bv niet meer van mijn gewicht want dat is niet meer waarop ik me wil focussen)
 • een overzichtje van alle nagellakkleurtjes uit mijn collectie, allez zie nu hoe leuk!

FullSizeRender(14)

 • een leeskalender en een leestracker
 • de leeslijst met de 52 geselecteerde boeken uit eigen kast

FullSizeRender(10)

FullSizeRender(11)

 • to do lijstjes en meeneemlijstjes
 • het weekoverzicht ga ik gebruiken om dagelijks, aan het einde van de dag als onderdeel van mijn avondritueel, op te schrijven wat ik heb gedaan (in plaats van op te schrijven wat ik moet doen want daar komt op de dag zelf dan altijd te veel tipex bij kijken) plus mijn gouden randjes te noteren

FullSizeRender(13)

Ik weet nu al dat de Plan S planner me net iets te veel lege bladzijden heeft die ik niet nodig ga hebben, maar de kleuren, de vormgeving van de bladzijden en hoe het bijna aanvoelt als een boek in je handen, daar was ik wel meteen fan van. Ik heb de verschillende spreads gepimpt met behulp van stickers uit mijn collectie en papier uit het Flow Book for Paper Lovers en natuurlijk washitapekes. Hij moet maar voor zes maanden dienen dus wellicht verschijnt er hier over een half jaar alweer een nieuwe post!

FullSizeRender(12)

Andere hulpmiddelen

Ik gebruik niet enkel mijn papieren schriftje, zoals hierboven al bleek. Voor mijn afspraken en to do’s ofte mijn planning gebruik ik Google Calendar. Voor mijn (standaard)weekmenu(plan) gebruik ik Notion. Dit jaar heb ik ook nog de jaarplanner van Flow Magazine omdat die in een handig formaatje een duidelijk overzicht per maand geeft (wat ik wel mis in de Plan S planner).

FullSizeRender

FullSizeRender(1)

Deze post werd op geen enkele manier gesponsord.

Wat gebruik jij om te plannen in 2022?

22 gedachtes over “Mijn bullet journal: een terugblik op 2021 en het opstellen van 2022

 1. Ik vind die planners bij anderen er altijd zo mooi en handig uitzien, maar zelf heb ik er geen. De dingen die ik wil bijhouden zitten eigenlijk allemaal digitaal: in de agenda, in Goodreads. Al hangt er in de keuken wel nog een papieren diepvrieslijstje (dat ik dringend nog eens moet updaten).

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben een papiermens he 😁 Hoewel ik dus zeker ook digitale hulpmiddelen gebruik, maar dat visuele en dat tastbare van zo’n schriftje geeft het voor mij net dat ietsje extra zo.

   Like

 2. Ik heb een mini agenda van Femma die loopt over de periode september ’21, december ’22, gratis ende voor niets gekregen van mijn dochter. Daar worden al mijn werkdagen en afspraken ingezet. Daarnaast nog een schriftje met een ‘meten is weten’ (energietellers, fiets- en autokilometers), lijst met gelezen boeken, planten die ik nog in mijn tuin wil, adressenlijst, …

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat gaat dat er mooi uitzien
  Ik heb omdat ik dit jaar voor het eerst een bujo bijhou voor een bulletjournal schriftje van de Hema gekozen met passende stiften
  Om uit te proberen
  Agenda hou ik bij met Apple en daar zet ik ook de weekmenus in
  Wel wil ik onze favoriete recepten in het bujo opnemen
  En mijn boeken en favoriete songs
  Daarnaast mijn blogjes van brightsightoflife
  En alles wat ik aan leuke ideeën quotes en plaatjes verzamel
  Zo wordt het misschien meer een persoonlijk schriftje dan een echte bujo maar ik zie wel wat er uitkomt
  Vraagje hoe heb je de kleuren van de nagellak opgenomen ? Zijn dat de echte lakken ?

  I

  Geliked door 1 persoon

  1. Wel een bujo is net heel persoonlijk he, dat je er alle kanten mee uit kan is net wat het zo leuk maakt 😀 Ik heb de nagellak zo op de bladzijde gelakt, maar het papier van deze planner is wat dikker en dan nog drukte het een beetje door, dus ik kan me voorstellen op gewoon papier dat het dan nog feller zal zijn, dus misschien moet je er dan best vloeipapier tussen leggen en eventueel twee bladzijden aan elkaar kleven, of iets dergelijks 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. Alle afspraken en vergaderingen, privé en werk, in mijn Google calender, werkafspraken in Outlook, weekmenu op het whiteboard in de keuken, gezinskalender met alle afspraken en hobbies op papier (1 A4/week) aan het magneetbord. Boeken in Goodreads. Recepten om ooit eens te maken in Pinterest. Allerlei lichaamsmetingen en workouts in de app van Garmin en Strava. Boodschappen op een papieren notaboekje op de bureau, todo’s/places to see/to watch/kado-ideeën in Google Keep. En binnenkort koop ik in de uitverkoop nog een klein zakagenda’tje om per dag 3 klein gelukskes op te schrijven. Mijn mood track ik niet 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Wel, Notion kan je ook gebruiken om te bulletjournallen naar ’t schijnt! Ik ben nog niet verder geraakt dan in Notion het weekmenuplan, recepten en notities bij te houden, en vind papier veel te leuk om dat te laten, maar ik geloof dat bijvoorbeeld Stephanie van Plan S Notion ook voor een deel als bullet journal gebruikt.

   Like

  1. Awel je zou daar ook je lichtpuntjes op kunnen noteren. Al heb je daar niet per se een agenda voor nodig, en kan de bullet journal zelf daar ook van dienst zijn.

   Like

 5. Oh, zo leuk om ook eens mee te mogen kijken in jouw journal! Zo’n leeskalender vind ik wel een leuk idee :-).
  Tof hoe je van alles iets van jezelf maakt met de tapejes en zo. En je handschrift is ook supermooi!
  Ik ben al benieuwd naar je ervaringen met de Plan S planner. Ik kocht ‘m zelf niet, omdat ik liever één boekje heb per jaar. Dus ik ben wel benieuwd hoe je dat dan zal oplossen met vb. leeslijst en andere dingen die je meestal wel voor een volledig kalenderjaar voorziet…
  Bij mij duurde het jaren vooraleer ik een systeem kon vinden dat werkt voor mij, en ik denk dat ik het gevonden heb nu :-).

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik weet het, ik ga die lijstjes terug moeten overschrijven over vijf maanden 😀 Dat vind ik ook jammer, anderzijds zorgt dat meestal voor een boost, dat ik de bujo terug meer ga gebruiken.

   Geliked door 1 persoon

 6. Tof om eens te zien hoe jij het aanpakt en hoe je alles mooi versiert en het toch super praktisch is! Ik kan efkes niet goed uitvogelen hoe je leeskalender werkt maar het ziet er handig uit :p
  Ik heb nu mijn notities van een webinar en podcast bij januari geschreven maar ik denk dat ik het in de toekomst ook achteraan ga doen om alles makkelijk terug te kunnen vinden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Op de ene (links) duid ik aan hoe lang ik in een bepaald boek bezig was bv van 2 tot 5 februari. Op de andere duid ik aan wanneer ik boek x uit heb gelezen, en dat cijfertje noteer ik dan ook in de lijst met te lezen boeken die ik ook in mijn bujo heb zitten. Zo zag je vorig jaar bv dat ik twee maanden in één boek ben bezig geweest 😁 Weer toffe cijfertjes dus!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s