Goeie voornemens 2022

Vorig jaar maakte ik voor het eerst géén goeie voornemens want ik had geen idee hoe dat jaar er zou gaan uitzien; er hing toen een donkere wolk over. 2021 werd een abnormaal jaar, eentje waarin ik vooral ben bezig geweest met het hoofd boven water te houden. Dit jaar ligt mijn focus dan ook op rust én zelfontwikkeling.

 • Een echt album maken met foto’s van mama & mij. Ik heb geen idee of ik er een heel fotoalbum mee zal kunnen vullen, en ik weet ook dat dit een hele moeilijke wordt want het is gewoon moeilijk allemaal en er moeten eerst nog héél veel oude foto’s worden ingescand, dus of het me komend jaar zal lukken om er een fysiek album van te maken is twijfelachtig, maar de eerste foto’s selecteren en zodoende alvast een digitaal album aanleggen, zal een drempel zijn waarvan ik blij ben dat hij genomen wordt.
 • De zolderberging opruimen. Sinds we hier zijn komen wonen, ben ik daar rommel blijven in proppen; het is de plek waar onder andere de spullen worden bewaard die weg mogen, maar euhm tja het moet er dan eens van komen ze weg te geven ook en na twee jaar kan je er nog amper binnen.
 • 2 cursussen volgen, meerbepaald het Beat Your Stress traject (waaraan ik afgelopen herfst al begon) omdat ik weet dat ik aan mijn stressweerbaarheid en veerkracht iets moet doen als ik niet wéér in dezelfde situatie verzeild wil raken, en daarna het Ditch The Diet traject want na het mentale wil ik werken aan het fysieke en meerbepaald mijn visie op en mijn verstoorde relatie met eten.
 • 52 boeken lezen, 500km wandelen en 1200km fietsen en dat is geen verplichting, eerder een voor mij gezonde en in ‘normale’ tijden perfect haalbare richtlijn.
 • Elke maand een andere artiest uitkiezen op Spotify om te leren kennen, lyrics vanbuiten te leren en ein-de-lijk nog eens met muziek bezig te zijn.
 • 3 concerten bijwonen. Twee liggen er al vast want zijn door corona uitgestelde concerten uit 2020, dus een derde vinden kan niet al te moeilijk zijn (tenzij datzelfde virus opnieuw roet in het eten gooit).
 • 2 musea/tentoonstellingen bezoeken in eigen land: mijn museumpas is intussen vervallen zonder dat ik hem deftig heb gebruikt helaas, maar we gaan komend jaar rustig heropstarten, afhankelijk van mijn energieniveau en of er iets passeert dat ik echt wil zien.
 • 3 reiswensen in vervulling zien gaan: bergen zien (want ik kan geen jaar zonder), op citytrip gaan en op wandelweekend naar de Ardennen.
 • naar de wellness gaan en liefst met een massage erbij. Da’s ook alweer drie jaar geleden zeg!

En verder he, voortdoen gelijk ik bezig ben. Ik ben niet (meer) iemand die gigantische doelen stelt of grote ambities heeft. Ik ben content met het leven zoals het nu is: mijn werk, onze vrienden en familie, de tuin, heel af en toe op reis, eens lekker gaan eten met het lief, wandelen, fietsen, veel buiten zijn, een goed boek lezen, een halve dag in joggingbroek Netflixen… Dat is mijn comfortzone en daar wil ik nu efkes niet meer uitkomen.

Heb jij goede voornemens gemaakt?

25 gedachtes over “Goeie voornemens 2022

 1. Ik heb toen mama 6 jaar geleden gestorven is op vraag van papa een verjaardagskalender gemaakt met alleen maar foto’s waar mama bij stond. Het is een heel mooie herinnering en wordt elk jaar opnieuw gebruikt. Ze is echt aanwezig zo. Een fotoboek is ook leuk maar kijk je veel minder snel in dan op een kalender vind ik.

  Geliked door 1 persoon

  1. da’s een heel mooi idee! het fotoalbum zou ook meer iets worden om vast te pakken op momenten dat het nodig is, om even bewust herinneringen op te halen.. iets dat permanent in het zicht hangt, daar ben ik nog niet klaar voor. bij papa thuis staan er wel veel foto’s op de kast die ik heb laten afdrukken, dus elke keer ik daar kom kijkt zij mee…

   Like

   1. Tisda, snap ik. Ik kon dat wel redelijk rap naar foto’s kijken en ze zien hangen en in fotoboeken kijken. Ieder gaat daar anders mee om. Mijn broer kon dat ook niet. Papa zelf kon ook lang niet in fotoboeken kijken, wel naar de kalender en de vele foto’s die uitstaan en uithangen. Hij kreeg na een jaar ofzo een fotoboek van een bevriend koppel met al de mooiste foto’s van hun Ardennenweekends over de jaren heen. Daar kon hij in kijken, ik ook direct, kreeg er kippenvel van, was zo mooi gemaakt. Men broer kon het niet. Nu een slechte manier is er niet om met je verdriet om te gaan. We zij allemaal anders in het verwerken van dingen. Dikke knuffel

    Geliked door 1 persoon

 2. Neen, ik maak geen goede voornemens. Om niet teleurgesteld te moeten zijn als ze toch niet uitkomen.
  Voor 2022 heb ik een uitzondering gemaakt. Ik wil mijn ziektes een plaats geven en leren aanvaarden dat de situatie is wat ze is, hoe moeilijk ook en ondanks blijvende pijn en ongemak. Ik kan er toch niks aan veranderen en ik wil verder met mijn leven.

  Like

  1. Ik zou ook graag terug vaker mediteren maar ik ben al blij als ik mezelf ’s morgens uit bed krijg gesleurd tegenwoordig. Al deed dat vroeger wel veel deugd.

   Like

 3. Dat traject om je stress de baas te kunnen, daar ben ik wel benieuwd naar, want dat blijft hier ook een heel moeilijke opgave. Zelf hoop ik vooral opnieuw op reis te kunnen gaan, een paar concerten mee te pikken en niet het gevoel te hebben dat ik vooral heel veel tegen mijn goesting moet doen ;-).

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik zal er zeker eens over bloggen als ik erdoor ben.. het is alleszins een zeer intensieve cursus met veel informatie en ‘oefeningen’.
   Dat laatste amai ja!

   Like

 4. Ik maak geen goede voornemens maar denk dat ik het misschien gewoon anders noem? Een paar maand geleden heeft mijn huisarts mij net niet naar spoed gestuurd omdat ik zo weinig gedronken had en uitgedroogd was, dat wil ik wel echt voorkomen en dus meer water drinken dit jaar.

  Geliked door 1 persoon

 5. Lieve Leen, hier geen goede voornemens, op eentje na en die heb ik al jaren: geen eetbuien meer. Maar nu al mislukt! Vrijdagavond had ik er een en zaterdag ging ie nog even door. Vandaag de draad weer opgepakt en met mezelf afgesproken dat ik het blijf proberen! Daarnaast heb ik, net als Myriam C. hier boven, besloten dat ik mijn pijn aan mijn rechterarm en zenuwpijnen aan beide armen moet accepteren. Niet zozeer een goed voornemen maar wel een belangrijk besluit want ik ben het bezoeken van specialisten zat. Ik wens je een mooi jaar en hoop dat je je doelen bereikt! xx

  Geliked door 1 persoon

 6. Lijken me wel fijne voornemens! Onze kelder is zoals jouw zolderberging. Wij smijten daar alle dingen in die ooit eens naar het containerpark moeten maar waar nu nog geen tijd voor is. Ik ben er al eeuwen niet meer geweest – we smijten dingen soms letterlijk van de trap naar beneden :’) – maar we gaan dat dit jaar ook eens aanpakken.
  Ik maakte een lijstje met dingen die ik dit jaar graag wil doen (ook een massage nemen!) maar daarnaast heb ik wel met het lief vier voornemens gemaakt waaronder dat we elke maand een halve dag op date gaan.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hele mooie voornemens hoor! Ik wil vooral het traject dat ik afgelopen jaar startte bij Plan S verder zetten en dus verder blijven werken aan mezelf. En daarnaast noteerde ik een paar kleinere dingen die ik wil proberen te realiseren. De blogpost staat klaar, nu nog publiceren 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Wel ja, ik hou het klein, geen exotische reizen, onmogelijke doelen of onmogelijk haalbare cijfers. Die tijd ligt al heel lang achter me… Maar ’t is fijn om zo’n lijstje te hebben om af en toe tegen te komen en te denken ‘awel ja, nu is een goed moment voor dat puntje’. Beetje duwtje in de rug of geheugensteuntje zeg maar 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s