2021 in cijfers

Als fan van cijfertjes (en grafiekjes!) kon een kort jaaroverzicht in de vorm van cijfertjes natuurlijk niet ontbreken. Dus hierbij een random reeks getalletjes over 2021 bij elkaar!

Blogcijfers

 • 11.487 individuele bezoekers (vs 13.039 in 2020)
 • 35 gepubliceerde berichten (vs 61 berichten in 2020)
 • 718 reacties (vs 1.250 in 2020)

Top 5 van de meestgelezen blogposts het afgelopen jaar

IMG_20170212_113052
 1. Recept: chocomousse zonder eigeel (met 1.603 views in 2021 en 2.913 views sinds publicatie blijft deze vier jaar oude blogpost bovenaan prijken en ik heb geen idee hoe)
 2. Over dat het oké is om niet oké te zijn (deze schreef ik een jaar geleden, toen ik ook al heel hard op zoek was naar mijn eigen grenzen en worstelde met rouw die nog geen echte rouw was want mama was er nog)
 3. Over het einde dat er uiteindelijk begin maart kwam
 4. Plantjes in huis #4, eveneens een oudere post die wellicht ergens op een obscuur forum werd gedeeld en nu een wegwijzer vormt naar mijn blog
 5. Voor u getest: de verzorgingsproducten van Weleda, dat ik vier jaar geleden schreef en sindsdien om de één of andere reden hoge toppen scheert op mijn blog, al is mijn groene reis intussen alweer enkele stappen verder en zit er steeds minder ‘brol’ in mijn verzorgingsproducten.

Alle andere cijfers

471 km gewandeld
(ongelooflijk veel terwijl ik het gevoel had niets getraind te hebben voor Zwitserland en na onze vakantie daar helemaal stilgevallen te zijn)

FullSizeRender (7)

1.250 km gefietst
waarvan slechts 196km als ‘sport’ en de overige kilomters als woon-werkverkeer of om elders naartoe te gaan (enkel ritjes van meer dan 10 minuten worden hierin meegeteld)

178 keer in mijn dagboek geschreven

3 eenden geadopteerd (enfin ja 4, een verhaal dat er nog wel eens komt)

425 bloembollen geplant

4 keer minstens één nacht van huis weggeweest: een weekendje naar de Ardennen, een weekendje naar Parijs, een weekendje weg met vrienden en tien dagen naar Zwitserland

6 nieuwe boeken gekocht

30 boeken gelezen
waarvan 8 nieuwe boeken uit eigen kast gelezen
waarvan 11 boeken uit eigen kast herlezen
waarvan 1 epub gelezen
waarvan 5 boeken in het Engels gelezen

FullSizeRender(1)

5.995 minuten naar muziek geluisterd via Spotify, waarvan 373 minuten naar Taylor Swift

de BOOST! podcast, Yoga Lab Podcast en Elke Dag Vakantie waren de drie door mij meestbeluisterde podcasts

10, alle seizoenen van Friends die ik deze zomer heb gebinged

… gevolgd door alle 8 seizoenen van Castle

35, zo oud werd ik afgelopen jaar

Wat waren de favoriete cijfertjes van jouw 2021?

19 gedachtes over “2021 in cijfers

 1. Ik hou vrijwel niets van cijfers bij, al heb ik wel 32 films gezien en 22 boeken gelezen. Meer weet ik niet :-). Ik schrik altijd weer als ik andermans statistieken zie, ik ben toch echt maar een kleine bloggarnaal 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Alleeee, ik heb dus geen idee of dat veel is – allez ja wel als ik er bij stil sta dat dat x aantal mensen dat één onnozele blogpost komt lezen – maar ik vind mensen die naast komen lezen ook reageren zoveel waardevoller! Ik denk dat er hier veel lurkers zitten dus 😁

   Geliked door 1 persoon

   1. Het aantal mensen dat komt lezen is bij mij ook beduidend groter dan het groepje dat regelmatig reageert. Ik ben zo benieuwd wie er dan allemaal meeleest!

    Geliked door 1 persoon

   1. leuk he 😁😁 ik zie trouwens dat je het dus ook via de app kan, dan staan de statistieken ook gewoon op het eerste scherm al aangeduid.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ik probeer steeds minder en minder me op cijfers te focussen en ja er was ooit een tijd dat dat anders was, maar net die focus was wat mij altijd laat overslaan in vrij obsessief gedrag. En voel nu dat ik meer in balans ben, ik probeer meer te voelen, voor een rationeel iemand een oefening, ik geef toe. Ik moet niet meer zoveel….

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha ja ik ging normaal ook aantal vuilniszakken bijhouden maar ben dit jaar streepjes vergeten trekken, enfin ja, om maar te zeggen er zijn véél cijfertjes in een jaar te vinden ☺️

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s