Gedaan #2

In deze post vertel ik wat ik zoal heb gelezen, gekeken, gehoord, geschreven en gedaan.

Gelezen

Tja, deze eerste titel heeft er alles mee te maken dat deze rubriek in de ijskast verdween: er werd dit jaar belachelijk weinig gelezen. Pas de laatste maanden is het leesvuur terug gaan branden. Uit het hoofd pik ik er drie boeken uit, om hier geen ellenlange lijst te krijgen:

 • Het geluk van de wolf waarin Paolo Cognetti de lezer andermaal meeneemt zijn geliefde bergen in, naar een klein skioord, en o, daarom heb ik er ook zo van genoten!
 • Christiane F. die vertelt over haar kindertijd en jeugd in het drugswereldje van Berlijn in de jaren ’70, hoe ze zichzelf kapotmaakte en uiteindelijk haar lichaam verkocht om toch maar een volgende shot te kunnen zetten. Verplichte lectuur op school vroeger en nog steeds een boek dat beroert.
 • A little life want ik ben waarschijnlijk de enige boekenwurm die dit nog niet eerder las. Ik vond het er zo over gaan dat ik het boek een half jaar heb weggelegd. Zoveel mishandeling en miserie, ik mag hopen dat het allemaal is verzonnen. Het mens kan schrijven, dat dan weer wel.

Photos (15)5

Binnenkort komt er een postje aan met de beste en slechtste boeken die ik dit jaar las!

Gezien

Het is momenteel kerstfilmseizoen, daar vertelde ik hier al over. Daarbuiten kijk ik veel naar reality tv, een paar voorbeelden om u een idee te geven:

 • Huizenjagers want binnenkijken bij mensen! Maar kan iemand het woord “pand” aub uit de Van Dale laten halen want ik krijg er de kriebels van.
 • Anouk Matton Privé: Anouk is de vrouw van Dimitri Vegas en ik kijk graag binnen bij de rich & famous die de hele dag, wel, niks doen feitelijk.
 • Eat well for less waar een gezellig Australisch duo mensen gaat helpen om hun boodschappenrekening naar beneden te krijgen en tegelijkertijd gezonder te gaan eten.

Geschreven

Dit waren de meestgelezen posts van de afgelopen maand:

 1. Over cynisme en buikgevoel en wat losse gedachten (wat gefilosofeer en van de hak op de tak enzo)
 2. Dag op dag #18: 6 december (terugblikken op 6 december tot wel 30 jaar geleden)
 3. Mijn zeven favoriete kerstfilms (want ja, kerstsfeer én romantiek!)
 4. Over de vriendschappen in mijn leven (waarin ik terugblik op hoe sociaal ik als kind was en hoeveel vriendschappen er onderweg zijn uitgedoofd)
 5. Minder afval #6: acht dingen die niet bij het restafval horen maar gerecycleerd kunnen worden (heel gek want een oude post uit begin 2020)

Op de reisblog verschenen er dit jaar twee berichten (hoewel er nog heel wat als concept staan te trappelen):

FullSizeRender (6)

Tot slot schreef ik sporadisch iets op de tuinblog, voor de mensen met (niet zo’n) groene vingers maar vooral voor de luie tuinier gelijk mezelf:

photo6

Gevarieerd deze herfst

Geworsteld. Met mezelf. Met het evenwicht werk-privé. Met de stress in mijn lijf. Met de volle-agenda-paniek. Met het korten van de dagen en hoe vies en grijs december tot nu toe wel niet was.

Naar Parijs geweest voor een superkort weekendje weg onder ons twee voor ons driejarig jubileum. Het was een fijn weerzien met mijn favoriete stad en we hebben veel rondgewandeld, veel gegeten en veel gezien en het was nog net herfst.

FullSizeRender(18) kopie

Gecocoond. Ik kom te weinig buiten eigenlijk de laatste tijd. Ik lees veel, ik kijk veel tv, ik kook zelfs wat vaker.

Opgeruimd. Mijn gezellige zolderkamer is eindelijk ontdaan van alle spullen die zich er waren gaan opstapelen. Ge moet niet meer door de rommel waden om van de garagedeur naar de garagepoort te geraken. De badkamerschuif zit niet meer vast elke keer ge ze wilt opentrekken. Maar we zijn er nog niet – keuken en gangkast staan nog op de lijst.

En jij? Wat ben jij zoal aan ’t doen dezer dagen?

14 gedachtes over “Gedaan #2

 1. Ik heb A little life nog niet gelezen maar als ik zo je stukje lees, dan ga ik dat ook niet doen denk ik.
  Dat opruimen wil ik volgend jaar ook eens doen, voor echt en écht grondig.
  Ik ben nu eigenlijk allemaal van die romantische boekjes aan het lezen via mijn telefoon omdat ik daar snel door vlieg en het handig is als ik het kind gezelschap moet houden in bed :p

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is echt veel te druk geweest naar mijn gevoel dus als ik moet gaan werken, doe ik dat, maar voor de rest cocoon ik ook veel. Gewoon gezellig thuis zijn en doen wat ik graag doe. Ik heb nog veel programma’s opgenomen die ik dringend moet gaan bekijken omdat ze anders ‘verdwijnen’ zonder dat ik ze gezien heb.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik twijfel nog altijd om ‘A little life’ te lezen. Omdat het zo overdramatisch lijkt en altijd vergeleken wordt met ‘the secret history’ dat ik echt haatte (ik weet dat het een van je lievelingsboeken is :p). Lijken ze erg op elkaar. Verder heel fijn dat je die leesflow weer hebt 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. O nee De verborgen geschiedenis is duizend keer beter! Een totaal ander verhaal maar ik snap de vergelijking denk ik wel, de personages zijn heel goed uitgewerkt en het is leuk dat je ze doorheen bijna gans hun leven volgt, maar het achtergrondverhaal van één van de hoofdpersonages gaat er VER over en is gewoon gruwelijk….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s