5 random en wellicht nutteloze weetjes over mij

Ik neem graag een bad met veel schuim en ga er al in zitten nog voor het water op niveau is. Zodra het dat is, ga ik liggen, maar niet vóór ik alle schuim richting voeteneind heb geveegd want ik word tureluurs van schuim dat in mijn nek prikt. Dan is mijn hele baddermoment vergald en kan ik er net zo goed mee stoppen. Zo erg is mijn onverdraagzaamheid dus.

Ik kan niet niksdoen. Niksdoen dat wordt voor mij automatisch Netflixen en Netflixen daar moet bij geboeft worden. Hoe deden mensen dat vroeger, ’s avonds op de stoep gaan zitten en gewoon kijken naar de wereld die passeert? Ik vermoed trouwens dat de buren maar weer eens hun wenkbrauwen optrokken toen ze me gisteren op de oprit look zagen vlechten, ik bedoel mens ge hebt een achtertuin voor iets, maar de oprit heeft ’s namiddags schaduw en eigenlijk moet ik mij niet verantwoorden van waar ik mij ergens bevind op mijne grond, toch? Oké ik wijk af. Het lijkt me alleszins raar om dan een stoel te pakken en op mijn oprit te gaan zitten niks doen. Ik ben nu al “die met die eenden” of “die met die bloementuin”; ik wil niet “die die op haren oprit zit te kijken wie er passeert” worden. (Die eerste twee omschrijvingen van mijn bestaan beschouw ik trouwens als een compliment, dus mij hoort ge niet klagen.) Dus opnieuw: hoe doen mensen dat, niks doen?

FullSizeRender (6)

Ik ben een kleine drinker. Ik word meestal misselijk vooraleer ik zat word. Cocktails moet ge bij mij niet proberen want na twee, misschien drie glazen zit mijn maag propvol en is het gedaan met drinken. Bier is nog erger. Ik moet sterke drank hebben tijdens een avondje uit, of minstens wijn. Maar wat typ ik hier eigenlijk allemaal; hoe lang is het geleden dat ik nog ben uit geweest? Ik kan het mij niet herinneren. De laatste keer dat ik met drank heb staan dansen was op een trouwfeest van verre familie, dus dat zegt wel genoeg zeker over de leeftijdscategorie waarin ik me tegenwoordig bevind.

Ik moet muggenbeten openkrabben. Er is er geen één die zonder bloed te laten vloeien weer zal verdwijnen. Behalve op vingers en handen; op de één of andere manier krijg ik die niet kapot. En aangezien muggen altijd mij moeten hebben (en niet het lief, die de zomer grotendeels ongeschonden doorkomt ook al slaapt hij vlak naast me), sta ik gedurende drie-vier maanden altijd vol korstjes. Geen proper zicht maar het is sterker dan mezelf.

Ik ben supergevoelig aan geuren en dat wordt precies erger met de jaren. Waar ik vroeger echt kon genieten van een lekker parfum doet het nu pijn aan mijn neus. Sterke geuren zijn altijd wat moeilijk geweest: ik heb ooit gewerkt in een hotel waar de bloemist hyacinten op de balie en in de receptieruimte had gezet en ik kreeg nog niet eens halverwege mijn shift al barstende koppijn, waardoor ik de dichtstbijzijnde hyacinten in een kast heb gezet om de dag te kunnen overleven. Ook lelies stop je beter niet in een boeket voor mij.

En wat is een compleet random en wellicht nutteloos weetje over u?

25 gedachtes over “5 random en wellicht nutteloze weetjes over mij

 1. Ik kan ook echt niet niksdoen en ben ook gevoelig aan geuren. Verschillende geuren door elkaar is echt de horror. Ik ga dus ook nooit vrijwillig een parfumerie binnen.
  Nog een random weetje: als ik een taakje uitvoer dat niet op mijn TODO-lijst staat, zet ik het er alsnog op zodat ik het kan afvinken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik kan heel goed niks doen. Zet mij op een terras met wat passage en laat mij gewoon maar mensen kijken. Een hele namiddag als het moet!
  Geuren: ik ruik niet goed, dus op zich geen probleem. Ge moet mij alleen niet in een Lush winkel zetten want dan word ik zo mottig als een krab. Snap niet dat die verkoopsters al die verschillende indringende geuren kunnen verdragen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Volgens mij zijn we dat verleerd, niks doen. Want er zijn veel te veel manieren gekomen om elk momentje tijd op te vullen. Met informatie en entertainment die op elk moment van de dag beschikbaar is, dat wat vroeger niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad…. Er is altijd wel iets om door te scrollen of te beluisteren of te bekijken… Vermoeiend. Onze hersens zijn nog niet zo snel meegeëvolueerd dat we dat zomaar aan kunnen. Enfin ik toch niet!

   Like

 4. Wat een leuke blog! Niksen vind ik ook lastig, en voor geuren krijg ik een steeds grotere aversie. Niet alleen parfum, maar ook kook- en bakluchten kunnen me tegenstaan. Ik ben geen drinker, heel soms een glaasje wijn, meer niet. Italiaans schepijs daarentegen…. als je daar dronken van zou kunnen worden zou ik heel vaak zat zijn!! 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Haha ik schreef vanochtend net een post over puntje 4. Ik moet dat ook altijd kunnen openkrabben, en me daarna dan schamen over mijn marginale benen. Gek genoeg komen ze ook allemaal op mij af en blijft het lief een hele zomer lang gespaard 😦

  Geliked door 1 persoon

 6. Tof lijstje! Met de chiro lachten wij daar altijd een beetje mee, van die oude vrouwtjes die op hun stoep gingen zitten zitten. Dat kwam in ons dorp nog best vaak voor. Wij noemden die dan ook ‘stoepmetten’ maar eigenlijk vonden wij dat keitof :p Dus zo raar is het niet ze om op uwen oprit te gaan zitten!
  Dat met geur heb ik ook. Ik kan wel parfums verdragen maar het hangt er ook van af welke. Ik selecteer mijn eigen parfums daar op. Ik had een hele goeie die ik na een halve dag pas goed vond omdat de geur zich dan ontwikkeld had maar het begin van de geur vond ik echt niet lekker ruiken dus ik heb ‘m weggegeven. Ik had een collega die super veel straf parfum droeg en als die mens op onze vloer was rook ik die al van ver en dan had ik hem nog niet eens gezien. Ik werd er dan ook gewoon mottig van. Lelies kan ik ook niet ruiken.
  Ik ben in onze relatie ook altijd diegene met alle muggebeten maar eentje openkrabben is eerder per ongeluk.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik kan ook niet nietsdoen, één van de redenen waarom ik ben beginnen breien.
  Een nutteloos weetje… Ik zwem graag met periodes. Soms ga ik een aantal maanden 3x per week zwemmen en dan ben ik het beu en zwem ik een paar maanden niet om dan daarna opnieuw te beginnen.

  Geliked door 1 persoon

 8. “cocktails moet ge bij mij niet proberen want na 2-3 glazen zit mijn maag propvol”. Euh, is dat niet normaal? Da’s toch niet iets waar je een stuk of 5 gaat binnenkappen? Ik vind coctails geweldig maar nog nooit meer dan 2 gedronken.

  Geliked door 1 persoon

 9. Oh ik neem ook ongelooflijk graag en vaak een bad. En net als jij kan ik niet zo goed tegen alcohol en geuren 🙂 Heel fijn trouwens om je op deze manier terug wat beter te leren kennen.

  Geliked door 1 persoon

 10. iets verderop staat een bankje aan een gevel en daar zitten ook soms ouw pepeetjes met elkaar te babbelen. Ik vind dat chill. Die mensen spreken tenminste nog met elkaar wat dat zijn we ook verleerd hé, een praatje dat langer duurt dan “goeiemorgen, mooi weer hé”

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik heb ook geen zittend gat, gelukkig weet ik vaak wat doen.
  Hier ook een kleine drinker, maar wel eentje die graag eens iets drinkt… één glazeke is meer dan genoeg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s