Stokje: voor het laatst

Ik raapte dit stokje schaamteloos op bij Tiny, maar het mocht, want daarvoor dienen stokjes uiteindelijk he? Een stokje leek me de ideale manier om deze blog weer wat nieuw leven in te blazen.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Ik heb de laatste maanden regelmatig gehuild, dat spreekt voor zich. Afgelopen week heb ik mijn tranen nog kunnen terugdringen toen de beste vriendin van mama op bezoek was en we het over haar laatste dagen hadden. Ik ben zo iemand die veel opkropt en dan komen de tranen wanneer het emmertje vol is er ineens uitstromen. Redelijk irritant, dus ik wacht op het volgende moment dat het zo ver is. Maar ik kan ook terug wenen voor niet-mama-gerelateerde dingen want zo heb ik in de regen huilend de door schimmel aangetaste tomatenbladeren staan afknippen, goed wetende dat het te laat was en ik de volledige tomatenoogst op mijn buik mocht schrijven. Redelijk idioot want elders overstroomden er huizen en straten (zelfs niet zo ver van hier), maar ik ben gestopt met mijn eigen verdriet en leven te vergelijken met dat van een ander.

Wanneer heb je voor het laatst gevlogen?

Maart 2020, van Valencia naar huis. Was spannend want zowel in Spanje als in België was toen de noodtoestand al afgekondigd en beide landen zouden kort nadien in volledige lockdown gaan. Een citytrip die we niet gauw gaan vergeten, helaas om de verkeerde reden, maar de eerste dagen deed het zo’n deugd om er uit te zijn en zon te voelen en terrasjes te kunnen doen.

IMG_1443

Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?

Echt de slappe lach heb ik heel zelden. Maar ik kan wel vaak lachen met het lief als die semi-boos doet.

Wanneer heb je voor het laatst iemand geknuffeld (buiten je partner)?

Mensen die mij irl kennen, weten dat ik geen knuffelmens ben want zwaar gesteld op mijn personal space. Zelfs goeie vrienden of familie. Dus ik weet nog heel goed wie ik heb geknuffeld de laatste keer: mijn tante toen mama net overleden was en mijn papa toen we samen mama gingen groeten. Het kan goed de eerste keer in mijn volwassen leven geweest zijn zelfs dat ik deze mensen heb vastgepakt. Op dat moment was dat natuurlijk het enige juiste om te doen, maar ge ziet de omstandigheden moeten al extreem zijn vooraleer ik tot vastpakken overga.

Wanneer heb je voor het laatst een complimentje gekregen?

Van een collega na de maandelijkse facturatieflow: dat ik zo rustig en positief kan blijven. Ik denk dan bij mezelf dat het wel goed is dat we nog veel telewerken haha! Maar serieus, ik doe mijn job de laatste weken en maanden enorm graag, dus dan is iets van bevestiging krijgen altijd fijn.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Shame on me maar ik ben moeten gaan spieken in Goodreads. Ik ben namelijk al een tijdje bezig in American Gods, en het lezen gaat heel traag en in ver verspreide stukjes en brokjes. Dáárvoor liet ik me meeslepen door Als de dauw hangt komt er regen, een roman over een verboden liefde, of eigenlijk twee, met voldoende drama en het eenvoudige leven van twee eeuwen geleden en meer had ik op dat moment niet nodig.

IMG_2203

Wat is het laatste wat je hebt gegeten?

Een kom fruit (frambozen, gele kiwi, groene kiwi) met kokosyoghurt en granola. Voor ge denkt dat ik plots keigezond ben geworden: voordien at ik suikerbrood als lunch en ik dronk een glas Fanta als ontbijt. Ahum.

Met wie heb je het laatste gepraat?

Met het lief, die thuis werkt terwijl ik hier zit te tokkelen op het terras. En de eenden, die net wakker werden van een zoveelste middagdutje en rond hun waterpot gingen staan babbelen.

Van wie kreeg je het laatste smsje en wat stond er in?

Goh, echt sms’en doe ik niet, ’t is allemaal via WhatsApp te doen en dan nog voornamelijk in groepschats. Het laatste rechtstreekse bericht kwam van een vriendin die zich afvroeg of het vandaag niet te warm was om te sporten. Zelf stuurde ik een foto van onze boys naar twee groepen omdat ze keifotogeniek onder de zonnebloemen stonden – ik hou mij heel erg in om niet elke week onze vrienden en familie te vervelen met foto’s van de eenden, echt waar!

IMG_3659

Welk liedje heb je het laatste (mee)gezongen?

Ik luister heel weinig muziek, maar in de auto staat er altijd wel een afspeellijst op en zo ook afgelopen dinsdag toen we terugkwamen van een paar dagen Ardennen waar ik (wellicht tot ergernis van het lief maar hij zegt er gelukkig nooit iets van) luidkeels mee meezing want de meeste nummers dateren uit de tijd dat ik nog wel urenlang naar muziek kon luisteren en dus ook veel teksten kende. Even gaan gluren in Spotify en het laatst afgespeelde nummer is Supergirl van Reamonn – een schoontje! Al zing ik natuurlijk ook mee met het liedje dat Tiny zelf opgaf, namelijk de begintune van Friends dat ik nu in schandalige hoeveelheden aan het herbekijken ben.

Fijn, zo’n goei ouderwets stokje. Dank aan Tiny!

12 gedachtes over “Stokje: voor het laatst

   1. Hoi Leen, klopt, ik ben onder een andere naam begonnen . Was nog even zoekende en had er een rommeltje van gemaakt met inlognamen en blognamen enzo. Ik ben nu te vinden als Mevrouw Niekje via blogger. Ik zet mijn link hieronder erbij. Ik ga ‘het stokje’ verhaal deze week nog posten. Er staan nu wel al een paar andere blogs. Groet Mevrouw Niekje

    Like

 1. Het is een geruststelling om te lezen dat er nog mensen zijn die niet zo’n knuffelaars zijn. Ik knuffel, buiten mijn echtgenoot, zelden iemand en heb daar ook geen behoefte aan. Soms lijk ik daardoor wel een alien!

  Geliked door 1 persoon

 2. Altijd leuk om te lezen ook! Hier ook geen knuffelaar. Ik kan daar gewoon niet mee om, ik word daar zenuwachtig van. In de zomer luister ik wel altijd veel muziek eigenlijk, hoort er zo wat bij voor mij. Anders ben ik niet zo’n mega muziekmens.

  Geliked door 1 persoon

 3. zo jammer van je tomaten. Bij ons lijken ze het nog te doorstaan.

  argh, whatsapp groepchats…een diarree van banale berichten meestal. Nee ik sms liever 1 op 1 (of in messenger). Jammer genoeg kan je die groepschats niet echt vermijden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee he. Je kan ze muten en dan lezen wanneer je zin hebt, maar je moet ze nog altijd lezen om niks te missen… Maar ’t is wel beter dan de blazijdenlange mailconversaties over groepswerkjes toen WhatsApp nog niet bestond 😀

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s