Zomaar een week #5

Eén van de puntjes op mijn 40 voor 40 lijst is: “elk jaar een willekeurige week lang foto’s nemen van allerlei gebeurtenissen als een fotodagboek.” In mijn 31e levensjaar koos ik voor de eerste week van april, in 2018 werd dat een week middenin de drukke maand mei, vlak voor mijn 33e verjaardag ging ik voor de tweede week van september en in 2020 was het de eerste week van mijn favoriete maand. Dit jaar schrijven we juni, de maand waarin zoveel mensen in onze omgeving ofwel hun vaccin al hebben gehad of alleszins alvast een uitnodiging hebben gekregen. Het einde van de miserie is in zicht!

Maandag 14 juni 2021

Ik had een dagje verlof genomen, in het kader van mijn voornemen om zo weinig mogelijk maandagen te werken. We hadden er een druk weekend op zitten door de barbecue/gourmet voor vaderdag die we hadden georganiseerd – ons eerste event sinds láng – dus een extra dagje was welgekomen. Ik stond op tegen de tijd dat het lief naar zijn werk vertrok.
Ik heb sinds vorige week het hitteplan ingeschakeld dus dat wil zeggen dat het eerste taakje van de dag, na aankleden enzo, is om alle ramen in huis wagenwijd open te zetten en de heerlijk frisse lucht door alle kamers te laten trekken. Ik maakte mijn ontbijtje – favoriet is tegenwoordig havermoutyoghurt met opgewarmde frambozen uit de diepvries, aardbeitjes uit de tuin, blauwe bessen en daarbij cashewnoten, amandelschilfers en kleine stukjes pure chocolade – en las wat blogjes. Een heel ontspannen begin van de dag!

Het zonnetje lokt me naar buiten en ik stap op de fiets voor een stevig toerke in de omgeving, met onderweg een stop bij mama. De grafsteen werd geplaatst en hij is zo mooi geworden en de bloemetjes staan zo mooi maar het doet allemaal zoveel pijn.

Siësta: lunch met een gourmetrestje en lezen tot de zon bijna mijn stoel heeft bereikt want dan moet ik naar binnen verkassen, daar is het nog net koel genoeg. Ik geef de kamerplanten water na euhm iets te lange tijd; ik betaal wat facturen en update onze boekhouding terwijl ik een serieke binge op Netflix. Vlak voor het lief thuiskomt van zijn werk krijg ik nog een energieboost en ruim de keuken op en noteer de kiemgegevens van mijn sojabonen in het systeem.

We eten (nogmaals een gourmetrestje) bij een aflevering van Code 37 en dan begint de voetbal en blijf ik zetelhangen tot het tijd is om te gaan slapen.

Photos (24)

Dinsdag 15 juni 2021

We hadden een sessie met ons team in een parkje in Leuven, in de schaduw van de bomen, heerlijk was dat, o ja met koffiekoeken 🙂 Eenmaal thuis de eendjes uit hun ren gelaten, die gingen linea recta naar hun plekje bij de frambozenstruiken onder de parasol. En ik naar mijn bureau om te werken.

’s Avonds frietjes van het frietkot en de moestuin water geven, wat ik om de twee dagen doe bij zulk droog, warm weer (en de bloemenborders om de vier dagen).

Photos (25)

Woensdag 16 juni 2021

Ik begon mijn dag met een wandeling van een klein uurtje, in de friste van de ochtend. Deugd dat dat deed! De paadjes hier in de buurt zijn helemaal dichtgegroeid, dus het is de laatste keer dat ik me daar doorheen heb geworsteld. Hopelijk komen ze snel maaien, want op asfalt wandelen doe ik echt niet graag.

’s Avonds pizza laten leveren want alweer te moe, te warm, te futloos, te inspiratieloos om te koken. Over een paar weken komt het vierde seizoen van Atypical uit dus ben ik begonnen met de andere seizoenen een keer opnieuw te kijken. Zo’n mooie serie (al heb ik een schijthekel aan die irritante moeder, jeeesus wat een trut). Het gras in de eendjesren gemaaid zodat het zweet me van het gezicht liep want het was nog steeds een graad of 28 buiten, maar zo is dat stukje klaar voor de voorspelde regen (en kunnen we hopelijk binnenkort de ren in elkaar steken die eerder deze week werd geleverd, maar die bestaat uit 12 verschillende pakketten en het belooft zodoende een hele puzzel te worden).

Ik sloot de dag af met mijn boek bij de ondergaande zon op ons terras.

Photos (26)1

Donderdag 17 juni 2021

Ik had meer last van de warmte en moest voor het eerst dit jaar mijn beste vriend de ventilator bovenhalen. Onder de middag werkte ik 2kg aardbeien weg die ik ’s morgens had geoogst: een deel werd ingevroren, een deeltje opgesmikkeld met slagroom en bloemsuiker.
’s Avonds aten we (nog maar eens) restjes van de gourmet van zondag: champignons gebakken met daarover gepelde tomaten en gesnipperde ajuin en tot slot verschillende kazekes en o ja nog wat pasta erbij gekookt.
Ik was poepzenuwachtig voor mijn tweede vaccin die avond; het lief was zo lief om me te brengen – de timing zat goed, vlak na de match van de Belgen. Ik ben geen fan van naalden en vorige keer was ik er nogal van onder de voet geweest: stijve arm (wat doortrok tot in mijn nek), vreselijk moe en bijna-koortsig. Er was bijna geen volk dus we waren snel terug onderweg naar huis.

Photos (27)2

Vrijdag 18 juni 2021

De dag begon warm en tegen de tijd dat ik aan mijn bureau zat, voelde ik me een vod. Ik worstelde me door de voormiddag, een meeting en mijn belangrijkste taken en gooide toen de handdoek in de ring: de rest van de dag heb ik op bed doorgebracht, met het gevoel dat er naalden in mijn gewrichten werden gestoken en moe, zo moe. Het lief en ik deden zelfs samen een dutje. (Hij kreeg gisteren zijn eerste vaccin en had eerder katersymptomen: hoofdpijn en misselijk.)

Photos (28)1

Zaterdag 19 juni 2021

Eerst wat in de tuin gewerkt, anderhalf uurtje, en genoten van de vele bloemetjes die in bloei beginnen komen.
De namiddag weer in bed doorgebracht omdat mijn lijf nog steeds zooo moe was. ’s Avonds kwam vriendin A. langs, het was alweer een tijdje geleden dat we elkaar nog live gezien hadden, dus was er véél om over te babbelen blijkbaar want ineens was het middernacht 🙂

Photos (29)4

Zondag 20 juni 2021

We gingen wandelen en ik vroeg op de valreep mijn zus mee, omdat we toch in haar buurt zouden gaan – we hebben nu minstens twee weekends geen auto (omdat het lief letterlijk tussen twee jobs in zit) en met de fiets is die afstand nog te doen. Het was totaal mijn dagje niet, amai. Het was plakkerig warm en het was elke bergop afzien. Ik steek het op de nawerkingen van het vaccin.
Bij thuiskomst een zalige douche gepakt en een dutje gedaan. De rest van de dag gelezen, geaperitiefd, aardbeien geplukt en het gras afgedaan van die ene strook langs ons huis. Voor de eendjes maakte ik mijn bloemenborder open, dan hebben ze iets nieuws om in te wrieten, want daar kunnen ze geweldig van genieten!

Photos (30)

En hoe ziet een doordeweekse week bij jou er tegenwoordig uit?

13 gedachtes over “Zomaar een week #5

 1. Het lijkt al zo lang geleden dat het nog zo warm was, haha. Ik kreeg die week ook mijn tweede vaccin en was er net als jij wel wat ziekjes van. Gelukkig niet langer dan 48u. Mijn weken zien er plots heel anders uit, terug op kantoor werken gezien de zomerregeling, ik ben al na een paar dagen doodop…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ga op kantoor werken ook beginnen opbouwen nu ik volledig gevaccineerd ben… Tegen 1 september is het de bedoeling dat we weer zoveel mogelijk naar kantoor gaan. Dus dat wordt wennen!!!

   Like

 2. Wat fijn om eens een inkijk in je week te krijgen 🙂 Hier bestaat de week vooral uit werken in ons home office (want ja ik stel terug naar kantoor gaan zo lang mogelijk uit ;-)), wat ontspannen en ons bezig houden met Tuur.

  Geliked door 1 persoon

 3. Als ik dit hier lees, smacht ik stiekem naar toch iets beter weer… minder regen en iets meer zon, maar ook niet te veel.
  Onze doordeweekse week (al meer dan een jaar!): thuiswerken, lopen, lezen, tv kijken, wandelen.

  Geliked door 1 persoon

 4. ‘k begin me net beter te voelen na verschrikkelijke uitstralende spierpijn na 2e vaccin gisteren.

  oooh komt Atypical nieuw seizoen binnenkort uit…Volgende week inmiddels of zo. Da’s keigoed nieuws!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s