Over wat ik ga doen na het vaccin: de zomer-herfst-wishlist

Nu ik een zicht heb op een vaccin – dat is, als ze vaccins leveren zoals beloofd en er geen onverwachtheden zoals bijwerkingen opduiken – begin ik te dromen van een normaal leven. Niet het ‘back to normal’ zoals het vroeger was, want dat was te druk. Bovendien zullen mondmaskers en alcoholgellekes nog wel een deel van ons leven gaan blijven. Telewerk hopelijk ook.
In mijn hoofd begint zich een lijstje te vormen met dingen die ik heel graag wil doen eens we meer veiligheid en vrijheid krijgen.

Op de Thalys stappen naar Parijs, de stad die ik in 2019 nog twéé keer bezocht en altijd mijn favoriete niet-Belgische stad zal blijven. Dan overnachten we in Montmartre, kopen croissants bij de bakker op de hoek, jagen we op Invaders, eten een rumijsje, genieten van het uitzicht vanop het dak van Lafayette en gaan we kijken hoe ver ze staan met de renovatie van de Notre Dame.

IMG_20190330_153704

Uit eten gaan in één van onze favorietje restaurantjes in Leuven. Misschien doen we dat wel al vóór het vaccin, maar voorlopig is het moeilijk om een tafeltje vast te krijgen omdat ze een klein of zelfs geen terras hebben.

Mensen uitnodigen om te komen eten, of bij hen gaan eten, het maakt niet uit, nog eens iets gezelligs doen en naar het toilet kunnen gaan zonder achteraf deuren, klinken, toiletbrillen en kranen te moeten ontsmetten.

Bij mijn zus op bezoek gaan en me laten knuffelen door kat Elsa. Ik zit al te lang zonder katknuffels.

Naar Zwitserland gaan. Het appartementje is geboekt. Mountains are calling…

Zinal 2
Zinal, 2019.

Mijn agenda zo leeg mogelijk houden. Eén afspraak per week lijkt goed te doen, en ik heb er momenteel geen behoefte aan om mijn zwaar onder druk staande grenzen nog verder af te tasten, dus wil ik het daarbij houden.

Veel tijd doorbrengen in mijn tuin. Er meerdere keren per week korte stukjes in werken brengt zoveel meer rust en voldoening dan één keer per week mezelf uit te putten door van hot naar her te rennen met een waslijst aan to do’s (want onkruid never sleeps weet ge). Ik vind het zo fijn om alles langzaam (heel langzaam dit jaar, door de koude en droge lente) tot leven te zien komen.

Naar de wellness gaan. Van de sauna naar het stoombad naar de jacuzzi en terug. En tussendoor in de zon gaan opdrogen. Glaasje bubbels erbij mag, maar hoeft zelfs niet. Pure ontspanning.

Naar de bib gaan zonder schrik te hebben voor alle bacteriën, virussen en andere vuiligheid die ongetwijfeld door de vorige lezers tussen de bladzijden van het boek werden achtergelaten. De enige keer dat ik nog in de bib ben geweest, is om er een boekenboom te maken voor Kerstmis. Ik ga mij een stapel chicklits en thrillers ontlenen en een week leesverlof pakken.

Onze bib in de zomer van 2019, vlak voor ze enkele maanden zou sluiten voor zware verbouwingen. Ik heb ze eigenlijk nog amper in haar nieuwe jasje gezien door corona.

Een dagje naar Antwerpen met de trein. Shoppen, rondkuieren, ’s middags iets lekkers gaan eten. Zonder mijn handen tien keer per winkelbezoek te willen ontsmetten en schrik te krijgen van elk hoestje in de wagon.

O, een dagje naar zee, ook met de trein! Hoe lang is het geleden dat ik de zee nog heb gezien zeg?

Een weekendje naar de Ardennen. Wel, normaal doen we dat nog vóór het vaccin. Maar ergens moeten we zeker extra trainen voor Zwitserland. Dus wie weet.

Mijn verjaardag vieren hoe ik wil en met iedereen die ik wil. Binnen of buiten: niet moeten wakker liggen van het weer, steluvoor. Gaat dat al mogen? Wie weet hoe de toekomst eruit ziet eigenlijk?

Gaan spinnen in de fitness. Een uur lang volledig loss gaan op luide muziek, rondom mij al die zwetende lijven en dan het gevoel achteraf, alsof ge echt die col hebt beklommen. Ik mis dat.

Kijk. Goei vooruitzichten. Aan die hoop moeten we ons vastklampen, toch?

Wat zijn jullie toekomstplannen?

18 gedachtes over “Over wat ik ga doen na het vaccin: de zomer-herfst-wishlist

 1. Spontaan ergens naar toe gaan zonder dat ik weken op voorhand moet reserveren, mij vragen stellen over de drukte en liters alcoholgel in mijn pollekes moet laten dringen. Als het kan ook zonder masker, toch zeker buiten in een winkelstraat. Ik zal zo blij zijn als ik het zweet van een ander opnieuw kan ruiken ipv mijn eigen adem. Dat ik dat ooit ging schrijven, had ik nooit van mijn leven gedacht!
  Ahja, en ik zou graag nog eens ergens naar toe gaan, een stad of zo en op mijn gemak rondlopen en genieten en geïnspireerd worden zodat de hersenmist kan vervagen.

  Geliked door 2 people

  1. Nu ge het hebt over andermans zweet moet ik ineens ook aan concerten en festivals denken. Al weet ik niet of ik dat nog aan kan, zoveel volk in één ruimte 😀 Klein beginnen!

   Like

   1. Goh, er staan een aantal dingen op die we ooit wel nog eens willen doen zoals Noorwegen, Egypte, de Westkust van de USA. Maar voor deze zomer mag het dichtbij blijven, Italië of Oostenrijk of zoiets. Ik wil gewoon weg 🙂

    Geliked door 1 persoon

 2. Nu dat ik mijn tweede prik heb gehad is de wereld om me heen nog hetzelfde maar het voelt toch een stuk anders. Over enkele weken als mijn lief ook zijn tweede prik heeft gehad kunnen we hopelijk gaan knuffelen met de (klein)kinderen, weer lekker gaan eten bij ons favoriete strandrestaurant en naar mijn zus in het buitenland.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik hoop keihard op versoepelingen van de zomer. Tegen dan zijn de meeste mensen ingeënt, toch zeker één keer, dus dan zou het toch weer moeten kunnen he. Ik heb er goede hoop in!

   Geliked door 1 persoon

 3. Zo leuk om over na te denken! Opnieuw zorgeloos op reis, naar de winkel zonder mondmasker en mensen hun gezichtsuitdrukking zien, terraskes terraskes terraskes! Al lees ik zonder problemen bibliotheekboeken hoor nu :p

  Geliked door 1 persoon

 4. ah tiens ik ben net naar de bib beginnen gaan deze winter en ik heb me in feite nooit afgevraagd wie welke boeken aangeraakt had of zo. ‘k Merk dat ik van aanrakingen en handen ontsmetten minder wakker lig dan een jaar gelegen. Het is aerosol…hoeveel mensen zijn hier binnengeweest en hebben hier geademd…Ik denk dat ik nog lang niet op gemak met veel volk in een binnenruimte zal zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat gaat inderdaad serieus wennen worden na anderhalf jaar zo opletten hoe ge ademt (met mondmasker of zonder, staan er hier wel ramen open verdorie, die mens komt te dichbij, etc)…

   Like

 5. Wij gaan reizen in België dit jaar… gewoon uit voorzorg (ik ben er nog niet gerust in). Onze reis van dit jaar naar Kroatië wordt opgeschoven naar volgend jaar, samen met nog een reisje in Frankrijk… leuke vooruitzichten in 2022 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s