Gedaan #1

In deze post vertel ik wat ik zoal heb gelezen, gekeken, gehoord, geschreven en gedaan.

Gelezen

De gebruikte sterren:
1* afschuwelijk, nooit meer lezen
2* leuk tussendoortje maar zo weer vergeten
3* de moeite waard maar geen hoogvlieger
4* goed boek, herleesmateriaal
5* een verschrikkelijk goed boek, behoort ontegensprekelijk tot mijn favorieten

Ik merkte dat het alweer van oktober geleden is dat ik over mijn gelezen boeken schreef. Dat is zeer kort te verklaren: ik lees weinig. De eerste twee maanden van het jaar ging het vlot maar sinds dit zit mijn hoofd te vol en ben ik al blij als ik af en toe wat blogjes van jullie gelezen krijg.

Photos (16)2

Het lijstje met gelezen boeken bevat wél een groot aantal 4* en 5*, en er zaten echte pareltjes tussen:

 • 100 x een borstel door je haren halen (Melissa P.) 4*
  Over een jong meisje dat zichzelf en de wereld ontdekt, met heel wat expliciete scènes.
 • A history of loneliness (John Boyn) 4*
  Over een Ierse priester die de kerk en alles waarin hij heeft geloofd om zich heen ziet afbrokkelen.
 • Ademloos (David Getz) 4*
  Over een jongen die zware astma heeft maar net als alle normale kinderen naar een normale school wil gaan.
 • 1984 (George Orwell) 5*
  De klassieker over Big Brother en hoe dat boek na al die decennia nog steeds zo relevant is.
 • Alleen op de wereld (Hector Malot) 5*
  Over een weesjongen die Frankrijk doortrekt als straatmuzikant, op zoek naar zijn echte ouders.
 • Als een vogel in een kooi (Charlotte Gingras) 4*
  Over een tienermeisje dat wil losbreken van haar labiele moeder en van haar eigen emoties.
 • Boosaardig! (Paul Jennings) 4*
  Over appelmannen en reuzewormen en andere griezelige dingen.
 • De mythe van Methusalem (Jo Claes) 3*
  Over een moord in Leuven, want het is de setting in mijn stad die de de boeken van Jo Claes zo leuk maakt voor mij.

Goodreads-teller: 8 boeken.
Je kan al mijn verslagjes terugvinden in mijn Leeshutje of op mijn Goodreads-profiel.

Gezien

O heel veel. We hebben momenteel een abonnement op zowel Netflix als Disney. Op dat laatste keek ik na Boy Meets World verder naar het vervolg Girl Meets World maar dat is eigenlijk enkel leuk omdat ze de personages van een kwarteeuw eerder één voor één opvoeren en nostalgie en oe en aah maar daarna is de fun er wat af.
How I Met Your Mother heb ik op een paar weken tijd gebinged (maar eigenlijk is de boodschap achter die serie redelijk zielig want het komt er op neer dat je zonder echtgenote niet gelukkig kan worden in het leven blijkbaar, maar goed, het kon mijn aandacht afleiden en ik ben nog steeds grote fan van Barney).

Ginny & Georgia kon me meeslepen: deze serie over moeder Georgia die alles zou doen om haar kinderen veilig te houden en een goed leven te geven, heeft al verscheidene mannen versleten en na elke scheiding verhuizen ze. In Wellsbury is ze vast van plan zich definitief te vestigen, maar algauw haalt het verleden haar in. Dochter Ginny is de leugens van haar moeder kotsbeu en wanneer ze de waarheid denkt ontdekt te hebben, besluit ze haar toekomst in eigen handen te nemen.
Er komt een tweede seizoen aan en ik ben alvast benieuwd naar het vervolg, want er zijn nog zoveel vragen!

Met Crazy Ex-Girlfriend heb ik me geruime tijd geamuseerd. Het staat vast dat het hoofdpersonage effectief gek is als ze naar Florida verhuist voor een ex-vriendje uit haar tienerjaren, die bovendien een vriendin heeft. De hilarische musicalliedjes tussendoor maken het geheel af.

Firefly Lane vertelt het verhaal van de onbreekbare vriendschap tussen twee vrouwen die begon in hun tienerjaren en die we ook in hun twintiger jaren volgen tot nu. (Dat de actrices als veertigers ook de twintigers spelen, vond ik een beetje raar.) Niet alles loopt over rozen en het eerste seizoen eindigt met een cliffhanger. Naar het schijnt is het boek (uiteraard) tien keer beter dus misschien moet ik dat wel lezen, anderzijds wil ik het tweede seizoen niet spoilen dus wellicht wacht ik tot nadien.

Geschreven

Ik blies mijn tuinblog na een jaar of zes nieuw leven in, want ik heb zoveel te vertellen over (moes)tuinieren dat ik jullie er hier niet mee wou vervelen, maar wie interesse heeft, ge kunt mij dus volgen op indenhof.wordpress.com!

IMG_20180619_121540_836

Op deze blog kwam ik niet zo heel veel, maar dit is de top vier van de voorbije maanden:

 1. Over het einde
 2. Gouden randjes #40
 3. De drie beste en de drie vreselijkste boeken van 2020 (én het boek dat ik niet uitlas, applaus voor mezelf)
 4. Over dat het oké is om niet oké te zijn.

Gevarieerd

Ik heb bloemen gekregen voor secretaressedag – nu ja, eigenlijk een week later op “administrative professionals day” omdat mijn baas de officiële secretaressedag een beetje vergeten was, maar het is hem vergeven want uiteindelijk ben ik niet echt een secretaresse, maar deze jaarlijkse appreciatie van mijn werk doet (zeker nu ik al een paar maanden op halve kracht draai) steeds zeer veel deugd.

De agenda was de voorbije weken flink volgepland. Ik deed dat onbewust, en tegelijk ben ik me ervan bewust dat ik het doe om niet te veel te moeten nadenken en stil te staan. De afspraakjes met vrienden en familie op een terras in de zon of al wandelend door de bossen en velden in onze omgeving deden stuk voor stuk deugd, maar ik weet dat ‘vluchten’ niet de beste manier is en dat ik mezelf ooit ergens moet/zal tegenkomen.

Ik heb sinds december halftijds gewerkt, maar volgende week ga ik terug 90% aan de slag. Dat zal serieus wennen zijn want langs één kant ben ik klaar om mijn taken weer op te nemen (en al het werk dat is blijven liggen), langs de andere kant slaap ik slecht waardoor ik me niet lang kan focussen. Het zal afwachten zijn hoe goed het allemaal lukt. Ik ga mezelf alleszins niet te veel druk op leggen en de weekends zijn vanaf nu terug leger tot leeg.

FullSizeRender (3)

Ik ben officieel Tuinranger geworden, maar ik heb me daar al veel zorgen om gemaakt: doordat mijn hoofd de voorbije maanden zo vol zat, heb ik niet zoveel kunnen studeren en zit ik ver achter op de anderen, die bijvoorbeeld door hun job en hun leeftijd veel meer ervaring hebben dan ik. Zij kunnen meteen spotten in een tuin welke planten er staan, of ze inheems zijn of niet, en concrete tips geven. Want hoewel er niet wordt verwacht dat je een wandelende encyclopedie bent, merk ik dat er een zekere parate kennis vereist is. Het werd me er op de laatste lesdag ook ingewreven, waardoor ik nog geen tuinbezoeken heb durven doen. Ik weet nog niet goed wat ik er verder mee ga doen. Al mijn moed bijeen schrapen en beginnen met een klein, nog zo kaal mogelijk tuintje, denk ik?

Er werd veel geweend, sinds Pasen, de eerste feestdag zonder mama. Bij mij stapelen alle kleine beetjes en prikjes zich op tot de emmer overloopt en dan barsten de tranen los. Dat is met alles zo geweest, dus het verbaast me niet dat het met rouwen blijkbaar ook zo gaat. Ik laat het ook gewoon toe, dat lijkt mij het beste. Naar moederdag volgende week kijk ik absoluut niet uit, dat mogen ze dit jaar voor mijn part overslaan.

We hebben alvast een vakantie gepland, en een weekendje weg: twee weekjes Zwitserland (in de hoop dat we tegen dan ons vaccin hebben gehad én weer vrij mogen reizen) en binnenkort een weekendje Namen. Het is geleden sinds juli vorig jaar dat we nog zijn weggeweest en ik heb dringend nood aan een andere omgeving. Efkes weg van alles, met ons tweetjes.

Wat staat er bij jullie op de planning om naar uit te kijken?

10 gedachtes over “Gedaan #1

 1. Zeer begrijpelijk dat je vlucht in allerlei activiteiten, maar ook heel goed dat je beseft dat je het verdriet gewoon mag toelaten. Gewoon sociale media negeren op moederdag en iets doen waar jij zin in hebt ❤️.

  Geliked door 1 persoon

 2. Als je een kleine compleet verkommerde tuin zoekt, altijd welkom 🙂 Ik zal sowieso onder de indruk zijn van je kennis.
  Begrijpelijk dat je niet meteen zin hebt in moederdag maar doe iets helemaal anders die dag waardoor je er niet de hele tijd aan moet denken?

  Like

 3. Als je op zoek bent naar nog wat nostalgie, dan raad ik Cobra Kai aan. Mijn zoon kwam er mee af en ik ben verslaafd! Het is het vervolg op Karate Kid en er zitten heel veel verwijzingen naar de films in. Maar omdat het over de kinderen van de oorspronkelijke personages gaat, is het voor de generatie van mijn zoon ook leuk om naar te kijken. Zo leuk om dit samen te kunnen kijken.

  Geliked door 1 persoon

 4. oh die Jo Claes heb ik nog niet gelezen, ziet er wel boeiend uit weer.

  MIjn man kijkt bingewatched “how I met your mother ook”. Ik vrees dat ik daar al zo vaak flarden van op tv gezien heb maa rin foute volgorde dat dat verhaal kop noch staart houdt voor mij.

  Wat vreemd dat die tuinranger je ofwel niet beter zelf zaken aanleert, ofwel niet duidelijker is in voorkennis vereist, maar je dan wel titel geeft. Ze moeten wel weten wat ze willen eh.

  Die vakanties in ’t verschiet zullen wel deugd doen. Wij hebben ook boekingen einde aug en herfstvakantie. Duimen maar!

  Geliked door 1 persoon

  1. Een examen had me wellicht beter kunnen motiveren 🙂 Ik moet nu efkes de fut vinden om zelf wat dingen op te zoeken, te noteren en op te frissen. En daar ontbreekt het me voorlopig aan.
   HIMYM kan ook redelijk ingewikkeld overkomen want ze werken dikwijls met flashbacks; zeker het laatste seizoen hangt zo helemaal aan elkaar. Enfin. It’s legendary 😉

   Like

 5. John Boyne is altijd een goed idee :-).
  Ik ben ook fan van zonnebloemen… volgende week gaan we naar een tuincentrum, wie weet koop ik er eentje.
  Geniet van jullie weekendje Namen en jullie reis… efkes weg zijn van alles, kan zo’n deugd doen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s