Over veel dingen

Ik blog zo weinig de laatste tijd, ik weet het. Dat heeft een specifieke reden waar ik ter zijner tijd nog wel eens over zal vertellen, maar het is niet dat ik excuses wil verzinnen want uiteindelijk heb ik het hier in blogland wel allemaal gevolgd, zij het dan van op afstand. En ik dacht: wie weet vraagt iemand zich wel af hoe het met mij gaat? Vandaar gooide ik wat random dingen die met een V beginnen op een hoop.

Verholen ergernissen

Dat mensen niet lijken te snappen waarom de cijfers niet meer omlaag gaan. Scholen open, winkels open, noemt gij dit nog ne lockdown? En de horeca maar met hun tanden knarsen terwijl iedereen vrolijk kerstplannen maakt. (Ik ken bijna niemand die zich nog aan de regels houdt.) ’t Is erg.
En WordPress met zijn stomme blokken waardoor ge nog niet eens deftig een titel kunt instellen en ik eindeloos moet prullen om foto’s te embedden. Waarom iets veranderen dat perfect liep, he? Deze post had gisteren al online gestaan als ik niet twee uur aan de afwerking had moeten prutsen!

Vervlogen herinneringen

Normaal maken we elke vijf jaar in de lente een foto van de ganse familie (en eentje van alle kinderen, alle kleinkinderen, alle vrouwen, alle gezinnen apart, enzovoorts). Dat is zo begonnen op het 45e jubileum van mijn grootouders, en dit jaar vierden ze al hun 60e. Corona en ziekte staken daar een stokje voor, maar het kon gewoon niet waar zijn dat er geen foto van ons dertienen meer zou worden gemaakt, dus op de valreep van 2020 ben ik langs alle familiebubbels gegaan, kodak rond de nek, misschien niet helemaal legaal maar wél voorzichtig, om buiten in de lichte vrieskou iedereen te gaan fotograferen en dan achteraf in een collage samen te voegen. ’t Is niet gelijk andere jaren maar dat geldt dan weer voor heel 2020, juist? En zo houden we bepaalde herinneringen een klein beetje langer vast.

fotoprojectje

Vogels gespot – of toch niet

Aan het begin van de herfst waren mijn uitgebloeide zonnebloemen erg populair bij een groepje mussen uit de buurt, die dagelijks hun portie pitjes kwamen opsmikkelen. Ik verving de leeggevreten zonnebloemen door vetbollen en zaadzakjes, maar die waren beduidend minder populair: plots zie ik enkel nog een paar meesjes, een vinkje en een roodborstje rondhuppen door de tuin. Zo jammer!

Veel te veel planten

Ja ik heb veel plantjes. En ja ik kocht er nog bij “voor mijne Sinterklaas” want elk excuus is goed. Er zijn er bovendien een paar komen te gaan (trips, te nat, te droog, wat zal ’t zijn, kies maar) en zo blijft het groengehalte in huis op peil.

Downloads4

Van de bestelling die ik een maand eerder bij een plaatselijk tuincentrum plaatste bleek bij levering meer dan de helft niet meer beschikbaar (oa appelbomen, frambozen en een paar struiken). Ja en dat konden ze toen niet zeggen? Ik heb geen goesting meer om nog elders te gaan zoeken, we zien van de lente dan wel weer voort. Waarmee de tuin nu kon worden aangevuld: een vijgenstruik, een vlinderstruik, een magnolia, 60 haag- en hegplantjes en vier dakbomen. Met zeer veel dank aan papa en zijn zeer precieze deskundigheid.

Vrolijk kerstfeest

Thuis ben ik niet zo van kerstsfeer laat staan kerstkitch, maar normaal worden de bureaus op kantoor per team over the top versierd en ik merk dat ik dat dit jaar wel mis. Dus toen de bibliotheek me vroeg om bij hen een boekenkerstboom te komen maken, moest ik geen twee keer nadenken. En uiteindelijk haalde ik mijn eigen kerstversiering van kantoor op en zal ik alsnog mijn home office bureau en de trapleuning in onze living versieren. Lichtjes had ik al hangen, want lichtjes dat is sfeer en gezelligheid en dat heb ik in deze donkere dagen heel hard nodig.

Photos (41)

(Vr)eten

De voorbije weken heb ik me in een online challange gesmeten die was opgericht door mijn sportcoach en een diëtiste. Die samenwerking resulteerde in een megagezond eetpatroon (600g groenten per dag, iemand?) zonder honger bovendien, aangevuld met pittige workouts. Ik heb er veel uit bijgeleerd en serieus wat resultaat gezien, bv hoe mijn lijf reageerde op al dat gezond eten en hoe weinig rugpijn ik in die tijd heb gehad, en hoeveel lager mijn hartslag in rust ineens was, en hoe blij mijn spijsvertering, en ook de weegschaal ging een klein tikkeltje naar beneden (maar daarvoor deed ik het niet).

Photos (40)

Het is echter heel makkelijk om terug in de oude patroon van Veel Te Veel Snoepen te hervallen; anderzijds heb ik nu de handvaten aangereikt gekregen om mezelf weer op het goede spoor te trekken. Ik eet ’s middags eindelijk eens wat anders dan een zak chips, bijvoorbeeld (inspiratieloos als ik voordien was).
Heb je zo naar ’t einde van het jaar zelf wat motivatie nodig, check dan zeker de #feelgoodchallenge, want begin januari start een nieuwe reeks! (Schaamteloze reclame mag, want ik ben fan van onze coach, voilà.)

Vertragen

In oktober was er veel stress, vooral in de aanloop naar mijn weekje ‘herfstvakantie’ begin november. En hoewel ik in die week verlof nauwelijks tijd had om stil te staan omdat ik toen hard heb gewerkt in de tuin, kwam er toch meer rust. Herfst is mijn favoriete seizoen en dit was het eerste jaar ooit dat ik tijd heb gehad om alle bossen in de omgeving op hun mooist te zien. Andere jaren moet ik er één of twee uitkiezen en voor meer wandelingen is er geen tijd, want herfst is steevast het drukste seizoen met weekendjes weg (met vrienden en familie) en daarnaast gemiddeld twee sociale activiteiten per weekend. Ik heb die oude drukte niet gemist, dat kan ik je wel zeggen.

37569238-7FD1-4913-8B92-6DF86A069E9A-114048BD-22FA-4187-A592-B68368E3E3D5

Vergroenen

Ik werd geselecteerd als Tuinranger voor Groot-Leuven, waarvoor ik de voorbije vier weken online les moest volgen plus de lessen moest voorbereiden, wat de tijdsdruk verhoogde want ik nam er geen extra verlof voor, en achteraf gezien was het toch iets te zwaar, maar wel reuze-interessant. Ik heb veel bijgeleerd maar vooral beseft dat ik nog veel meer bij te leren heb.

Photos (42)

Vrienden

In deze coronatijden blijkt eens te meer hoe verschillend vriendschappen kunnen zijn, en hoe je elkaar niet per se in real life moet zien om een vriendschap gaande te houden. Met de ene communiceer ik vooral via WhatsApp, de andere stond plots op mijn oprit omdat ze in de buurt moest zijn. Virtueel van ‘komen eten’ doen, een superlief pakketje in de brievenbus of met z’n allen online kaasfondue eten… Er waren op die manier vele lichtpuntjes de voorbije weken.
Ik zou dit trouwens gewoon kunnen worden, afgewisseld met me eens effectief opkleden om toch eens buiten te komen.

Hoe gaat het met jullie?

42 gedachtes over “Over veel dingen

  1. ’t Is basically gewoon een stapel boeken 😀 Ben er wel drie uur mee bezig geweest (en de top vijf keer opnieuw gedaan) voor ik tevreden was. Dus ge moet eraan willen beginnen ook.

   Like

 1. Fijn dat je hier weer bent, en zo’n allround update, ik vind dat wel tof!
  Hier ook ergernissen over de cijfers, en over hoe inderdaad niemand zich er nog aan houdt.
  Enkele weken geleden zat ik me ook enorm te ergeren aan die nieuwe blokken in WordPress, maar ik begin er stilaan aan te wennen, denk ik. Ik hou echt niet van veranderingen, maar na een tijdje lukt het meestal wel.
  Hoe zalig is die boekenboom?! Zo fijn dat je dat mocht doen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Bij de allereerste introductie van die blokken bij wordpress, installeerde ik de plugin ‘klassieke editor’ om die te vermijden. Die werkt nu nog steeds met de nieuwe update, maar misschien niet zo slim van mij om die dingen compleet te negeren, gezien ik vrees dat ik er ooit aan ga moeten geloven 😦
  Die boekenboom is echt Fan.Tas.Tisch!
  Zo’n algemene updates zijn altijd leuk om te lezen. Hou je nog goed!

  Like

  1. Ik ben die plugin ook tegengekomen online in een poging de nieuwe blokkenshizzle te omzeilen, maar omdat ik een gratis wordpressaccount heb, kan ik geen plugins toevoegen helaas 😦
   Mercietjes!

   Like

 3. Zo tof al dat extra leven in je tuin. Musjes hebben het moeilijker om op mezenbolletjes en consoorten te balanceren. Als je ze opnieuw naar je tuin wil lokken, kan het lonen om wat graantjes of brood op de grond of een horizontaal oppervlak te strooien. En dan hopen dat de halsbandparkieten en de kauwen nog iets over laten voor de mussen en vinken. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Die parkieten heb ik nog niet gezien hier, maar wel in de tuin van mijn grootouders (1km van hier) maar ja zitten die ergens niet? Ik wilde graag zo’n houten vogelvoederhuisje kopen maar zag op den duur door de bomen het bos niet meer dus dat heb ik (voorlopig) opgegeven. En op de grond strooien durf ik bv niet want er zitten ook ratten in de buurt. Maar wel goed om te weten, van die musjes!

   Like

 4. Wat een hele mooie kerstboom! En wat tof zeg dat de bib jou daarvoor vroeg 🙂 Ik snap je helemaal over die verholen ergernissen, ik ken ook nog maar heel weinig mensen die de regels volgen en erger me daar elke dag meer en meer aan.

  Die Feel Good Challenge ga ik eens checken want ik kan wel een schop onder mijn kont dat gebruiken op dat vlak 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ah zeker eens gaan kijken ja 😉 Mijn sportcoach doet ook nog apart een ‘strong together challenge’, da’s dan enkel sport, een maand lang enkele workouts per week (combinatie van conditietraining & krachttraining).

   Geliked door 1 persoon

 5. Hahaha onder verholen herinneringen las ik twee regels ineens en las ik “normaal maken we elke lente vijf kinderen”. Ik vind dat heel grappig – ik ben een beetje moe. Ik zag je boekenboom al op Instagram, heel schoon gedaan! Opvallend hoe die vogels toch liever aan die zonnebloemen zitten dan aan de zaadbollen hè. Die tuinranger lijkt idd keitof maar ’t zal niet gemakkelijk geweest zijn om dat er nog bij te nemen na het werk, dat wordt altijd onderschat ofzo. Ik begrijp nooit goed hoe mensen hele studies combineren met hun werk (ik zou dat nooit kunnen, maar ik heb dan ook geen discipline).

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik zou dan waarschijnlijk halftijds moeten gaan werken om er ook nog examens te kunnen bijnemen ha :p (Zo heb ik een meerdaagse cursus sociaal recht gevolgd voor ’t werk en drie maanden later heb ik nog altijd niet het (optionele) examen afgelegd. Welke discipline he!)

   Like

 6. Die blokken zijn kak. Ik heb het opgegeven en laat ze gewoon hun ding doen. Nu heb ik sinds de nieuwe editor nog geen foto’s toegevoegd, maar ik hou mijn hart vast.
  Ik begrijp ook niet hoe het komt dat er nog zo weinig rekening wordt gehouden met de regels. Ze stijgen alweer, hoewel dat volgens een collega trukken zijn om ervoor te zorgen dat niemand met Kerst buiten gaat en dat ze miraculeus zakken na Kerst. Zelfs zit ik niet 100% in mijn vel, maar ikzelf ben daar zelf schuldig aan, dus enkel ikzelf kan er iets aan doen. Ik ben wel begonnen met loopbaanbegeleiding.

  Geliked door 1 persoon

 7. Altijd leuk om een post van je te lezen Leen dus leuk dat je even een update geeft en wat voor één. Zo veel leuke dingen samen!

  Een postje met veel V’s, het is eens iets anders dan D’s ;).

  Super dat je de foto traditie ook dit jaar in leven houdt! Zou zonde zijn dat jullie door 1 jaar over te slaan er volledig mee stoppen (dat gaat meestal zo met van die dingen hé)

  De vetbollen zijn vooral populair als het echt super koud is. Ik denk dat een pinda slinger of los vogelzaad populairder is op de andere dagen. Maar wel tof dat jij ook de vogeltjes wil bijvoederen. Ik vind dat zelf ook de max. Ik heb gisteren nog de voorraden aangevuld.

  Die rechter foto van die plant, ik dacht eventjes dat je zelf een lijntje rond dat blad had gezet! Dat ziet er zo niet echt uit. Wat een prachtige rode kleur!

  Die boekenkerstboom ❤

  Tuinrager? Dat klinkt zo vet! Als nog wat inspiratie nodig hebt voor een volgende blogpost ik zou er graag wat meer over lezen!, Een goede oefening voor de WordPress blokken 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja D’s en G’s waren al te zien in andere blogs dus dacht ik, kiezen we een andere! 🙂
   Ik heb intussen een paar emmers (!) vogelzaad klaarstaan, nu moet ik enkel nog de houdertjes opgehangen krijgen (lui). En ja, echt koud wordt het niet meer he, zou nochtans fijn zijn, een weekje vriezen dat het kraakt, laat maar komen!
   Ssst, niet verdervertellen, maar die plant is momenteel één van de favorietjes!
   Ik heb nog zovéél te vertellen hier, ge wilt het niet weten. Eerst eens bedenken waar ik wil beginnen – allez deze post was een goeie start, dat wel.

   Like

  1. Gisteren was het nog eens persconferentie… We mogen gewoon voortdoen gelijk we bezig zijn, en dat terwijl de grafieken terug omhoog gaan. Maar bon de scholen zijn nu twee weken toe (kerstvakantie) en dan kan iedereen gezellig met z’n allen kerst en nieuwjaar vieren en dan zien we in januari wel weer verder zeker?

   Like

 8. Oh, supermooi, die boekenkerstboom! Zo leuk dat je dat van de bib mocht doen.

  En hoera voor het verderzetten van de familiefoto, al is het dan wat anders dan anders.

  Ik gebruik die blokken ondertussen al maanden en eerlijk, recent wilde ik iets doen met een oud concept dat ik nog in de klassieke editor gestart was en ik vond dat zooo onhandig dat ik alles gewoon in een nieuw bericht met blokken gekopieerd heb. Komt dus waarschijnlijk nog wel 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik ging een nieuwe blog starten vanaf mijn 50ste,pff ni dus, heb de titel veranderd maar het adres blijft hetzelfde want teveel gedoe ! Vooral genieten van niks moeten en veel mogen (lezen, kerstfilms kijken, extra lang slapen) en mega genieten van veel lichtjes en kaarsjes ! Btw ik weeg momenteel 8 kilo minder en still going, mijn huidige aanpak werkt en is levenslang vol te houden denk ik. Seg, hoe was het met den IF ???

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat vasten gaat me goed af! Ik doe het wel niet elke dag want naar ’t schijnt went je lichaam eraan, en ook maar 12-14u (dus ontbijt overslaan basically), voor méér heb ik momenteel geen zin, als ik honger heb wil ik eten :). Het belangrijkste vind ik dat ik terug meer sport, want die flow was ik ff kwijt! En meer groenten heb leren eten 🙂

   Like

 10. veel mooie dingen toch, maar wat zijn dakbomen??

  en je polslag in rust die door je dieet omlaag gaat? serieus? dat vind ik boeiend want ik kan mijn vinger er niet opleggen wanneer ik piek en wanneer niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wel ik snap het ook niet goed; hij was redelijk hoog (rond de 70, wat tegenwoordig normaal is), en gedurende die maand van het dieet was hij 65, wat echt zelden gebeurt. Ik had zeker niet minder stress dan anders, en het enige dat verschilde was dat ik anders at (en iets meer sportte) en vooral minder snoepte. Misschien doordat ik veel minder suiker en koolhydraten at? Ik weet het ook niet goed 🙂
   Dakbomen zijn bomen zoals je ze op Zuid-Franse terrassen veel ziet: bomen waarvan de takken horizontaal worden geleid zodat ze een dak vormen en op die manier schaduw geven.

   Like

 11. Oh, echt supertof dat ge die foto’s zijt gaan nemen! Inderdaad anders dan anders, maar het past toch een soort van bij 2020 he!!

  En die blokken op wordpress, ik begrijp de frustratie, die had ik in het begin ook. Ondertussen ben ik het wel gewoon en vind ik het eigenlijk fijner dan de klassieke versie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s