Over leuke dingen om deze kortere dagen te doen

Omdat ik dus op zoek ben naar de positieve dingen des levens, heb ik een lijstje gemaakt met de dingen die ik graag doe in de herfst en de winter en die ik dit keer extra in de verf ga zetten want I needs it:

 • Kerstlichtjes. Kerstlichtjes overal! Ze noemen het ‘kerst’lichtjes, maar ik ben er fan van het hele donkere seizoen lang. Waarom de stad die bijvoorbeeld na Nieuwjaar allemaal begint te verwijderen terwijl het nog minstens een maand duurt voor we enigszins zicht krijgen op lente, dat versta ik dus niet. Ik heb er gehangen boven/rond de tv, de volgende plekken zijn de trap (we hebben een open trap in onze living) en mijn home office, want daar is het ’s avonds vroeg donker, zo aan de noordkant van het huis.

52434FA2-3437-4C0C-9065-EAFA656E6D3F-38621CBE-45D2-4C6D-9ED4-1080B87753EE

 • Warme stoofschotels maken. Bijvoorbeeld: lasagne met pompoen en blauwe kaas. Chili con carne met zure room en wraps en een laagje kaas van in de oven. Kaasfondue! Stoofpotje met spruitjes, veenbessen, pompoen en zoete aardappel. Dikke soepjes. Een curry met veel groentjes en kruiden en rijst. Comfortfood!
 • Nieuwe recepten proberen. Dat doe ik zo graag in de winter, wanneer ik nog amper in de tuin hoef te werken. Vandaar dat ik heel veel ‘favoriete’ recepten heb voor de wintermaanden, en amper voor de zomer.
 • Warme chocomelk met slagroom en een scheutje Amaretto (dan geraakt die fles eindelijk ook eens op), verplicht wekelijks medicijn.
 • Een wandeling, liefst wekelijks, mag ook vaker (onder de middagpauze bijvoorbeeld), liefst in het bos. Frisse lucht en daglicht zijn o zo belangrijk in deze dagen van uzelf opsluiten in een lekker warme chauffagekamer. Daar komen nog eens de herfstkleuren bij, dus geniet ervan zolang ge nog kunt!

F201F6F5-C68C-40B3-8265-976D3B6A5D48

 • Gaan wandelen met andere mensen. Wandeldaten, als het ware, coronaproof enal. Ik doe niet van knuffelcontacten, iedereen moet fysiek vooral uit mijn buurt blijven, maar sociaal contact op afstand kan deugd doen. (Ook al gaat mijn hyperventilatie mee en lukt ademen en tegelijk praten en wandelen me niet zo geweldig goed, maar dan lopen we wat trager.)
 • Gaan fietsen als de wind niet harder waait dan 2bf (harder is echt niet leuk). In beweging blijven, hoofd leegmaken: check.
 • Misschien, wie weet, aan een verfprojectje beginnen, zo de wc om eens te proberen, als ik anders niet weet wat doen (en eigenlijk wil ik dat echt wel eens doen, verven, want hallo ik ben 34 en heb nog nooit een muur geverfd?).
 • De grote kuis. Andere mensen doen dat in de lente, maar dan moet mijn tijd en energie 100% naar de tuin gaan. In januari en februari ga ik ons kot van onder tot boven, kamer per kamer kunnen opruimen en schoonmaken. Een serieus en ambitieus project dat natuurlijk lang niet zo leuk is als in de tuin werken, ha.
 • In de tuin prutsen zoveel ik nog kan: alle nu afstervende planten verwijderen, er moeten struiken, bomen, twee stukken haag worden geplant, 10 kuub compost worden verdeeld over de moes- en de voortuin, en ik ben er zeker van dat ik nog wel wat verzin – ik heb mijn bezigheid en I love it.

5EB0F2D8-EC29-4971-99E6-8703D3C106DB-FA41B8B4-33FB-4426-A381-49339B3774AE

 • Een tripje naar de Ardennen. Een overnachting is wat moeilijk omdat het lief les heeft op zaterdag, maar een daguitstapje zou ook fijn zijn. Normaal gaan we elke herfst een weekendje met familie, maar, nuja.
  (Eigenlijk moet ik dit inplannen want ons kennende komt het er anders niet van.)
 • Lord of the Rings (de extended versie natuurlijk) kijken. Als onze dvd-speler wil meewerken want dat ding is nog ouder dan de fancy dvd-box. Op de eerstvolgende druilerige, koude, mistroostig grauwe weekenddag gaan we ervoor.
 • Lezen. Dat moet eens gedaan zijn met excuses zoeken (“het is donker, ik lees niet graag bij kunstlicht”, “jamaar ik wil een kerstfilm kijken”) en om 14u al beginnen Netflixen. Mijn gebruikelijke jaardoel van 52 boeken ga ik niet halen met nog 31 boeken te gaan, ha, duhuh, maar één boek per week zou peanuts moeten zijn. Misschien preventief ons Netflix-, Disney- en Prime-abonnement cancellen.

AB896B69-390A-4599-9724-076DF39BFC1D-A60C0B13-F96C-46C5-B579-FF5DB0B8DA99

Dekentjes, kaarsjes, gordijnen toe van zodra de zon onder is: gezelligheid is nu extra belangrijk. Ik ga me er dan ook schaamteloos in wentelen.

Wat zijn jullie plannen voor de donkere maanden?

27 gedachtes over “Over leuke dingen om deze kortere dagen te doen

 1. Wij hebben dit weekend met vrienden afgesproken om te gaan wandelen en dat heeft ons deugd gedaan. Volgend weekend ga ik er weer met een vrienden even op uit. Voor de rest zal er hier veel gelezen en tv gekeken worden. En ik wil ook een hele waslijst aan fotoboeken afwerken, maar dat blijft meestal bij voornemens.

  Geliked door 1 persoon

  1. Och fotoboeken, dat heb ik al opgegeven :’) – ik wil mijn oude albums eens inscannen maar dat komt er maar niet van! Vooral lastig omdat de scanner op mijn Macbook niet wil werken en ik dus het lief zijn laptop nodig heb daarvoor. (En zo is er altijd wel een excuus.)

   Like

 2. Fijne tips. Ik ben het helemaal eens met je over die lampjes. Ik kreeg ooit een lichtslinger cadeau en die hangt hier altijd. In de zomer brandt die amper, maar vanaf het ’s avonds wat donkerder is, doe ik die vaak aan. En tegen Kerst komt er zeker nog lampjes bij (ik wacht tot het nieuwe huis om me te laten gaan πŸ™‚ )
  Mijn dvd speler verhuist niet mee, dus moest de jouwe niet meer mee willen, dan laat je maar iets weten!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier ook een fan van lichtjes maar zonder kerst πŸ™‚ Wandelingen met vriendinnen vind ik ook heerlijk πŸ™‚ Oh een Disney-abonnement! Al een chance dat ik dat niet heb. Al komt lezen voor Netflix hier en houd ik 2 schermvrije avonden per week.

  Geliked door 1 persoon

 4. Schilderen is hier ook het plan, maar ook bwekkes voor schuren en afplakken en zo :-).
  Verder veel herkenbare dingen in je lijstje. Nu de weekends weer zo goed als leeg zijn, worden hier ook verschillende ruimtes opgeruimd. Elk weekend een klein beetje, dan komen we er wel. En die wandeldates, die ben ik ook aan het inpassen, want nog langer geen vrienden zien, dat zie ik niet zitten…

  Geliked door 1 persoon

 5. Wandeldaten heb ik ook al gedaan. Enfin niet werkelijk daten maar met vriendinnen, ik vond het ook tof. Dat afstand houden vond ik eerlijk gezegd wel moeilijk: ik ben het zo gewoon om daar gewoon vlak naast te lopen. Ik ben geen knuffelmens maar ik loop normaal ook niet op anderhalve meter. En ja, helemaal akkoord met je kerstlichtjes! Laat die toch gewoon hangen! Misschien komt er nu eens verandering in. Ik ben geen fan van Kerstmis, maar wel van lichtjes want het is al zo lelijk donker.

  Geliked door 1 persoon

  1. Voor mij hoeft andere kerstversiering ook niet meteen, een boom heb ik bv al jaren niet meer staan. Dat neemt plek in en verzamelt stof!
   Ja die anderhalve meter is wel lastig he, zeker als er ook nog tegenliggers zijn (en die waren er de voorbije weken nogal, amai, nog nooit zo druk geweten in het bos!).

   Like

 6. Ik denk dat ik vooral veel ga werken op weekdagen en wandelen en fietsen in het weekend. En nu ik je blog lees, misschien moet ik mij eindelijk eens een fonduestel aanschaffen om zelf kaasfondue te maken, nu we voorlopig niet meer in Zwitserland zullen geraken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Doen, al kan je volgens mij ook wel huren bv bij Elsen (of was dat enkel raclette? hmmm). We hebben hem dit jaar al drie keer gebruikt, maar voordien was het veel langer geleden (al hebben we er op vakantie vorig jaar ook wel vier keer gaan eten, oeps).

   Like

 7. De herfstwandelingen zijn mijn favoriete wandelingen… de natuur is zo mooi!
  Hier niet te veel kerstversiering/lichtjes… de eerste lichtjes zijn er al… een grote bokaal met dennenappels en daar lichtjes in.
  Plannen… werken, veel lezen, veel wandelen en lopen… ik hou mij wel bezig πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik heb eigenlijk maar 1 vraag: HOE hebt gij nog nooit een muur geverfd?
  Haha! Ik wil zelfs niet weten hoeveel vierkante meters ik al geverfd heb en ik vind het eeeecht niet leuk. 1 tip: niet besparen op uw verf en materiaal, anders alleen maar frustraties en dubbel zoveel werk πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn pa wou dat altijd doen! En ik had daar niks in te zeggen! Bv mijn kot, mijn huurappartement daarna: allemaal door hem geschilderd. En ons koopappartement was kort voordien door de verkopers geverfd dus hebben we gelukkig nooit moeten doen en de trappenhal daar hebben we door een schilder laten doen (want hoog en open). Ja zo dus he! Een meubelstuk heb ik wel al geverfd, een paar zelfs :p Denk dat ik me in de kerstvakantie toch eens aan de wc ga wagen…

   Like

 9. oh sorry bij het grote kuis doen puntje ben ik even heel hard weggehold! Oh help de horror. (in elk seizoen).

  Vorige winter heb ik de kerstlichtjes ook tot in maart laten hangen, nadat ik wel de kerstboom weggedaan had. Dat vond ik wel heel fijn. Dus wellicht blijven ze nu deze winter ook veel langer hangen. En k wacht nog op onze pakketjes maar we hebben extra lichtjes besteld ook voor voor het raam (dan kunnen anderen wat meegenieten hopelijk).

  Geliked door 1 persoon

  1. Het grote-kuis-plan zit nog altijd in de koelkast voorlopig πŸ˜€ Ik heb ook een klein lichtsnoer voor ons raam gelegd! Als iedereen dat deed, zouden de straten er na zonsondergang een pak toffer uitzien he πŸ™‚

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s