Over de plannen voor mijn staycation

Ik heb binnenkort een weekje vakantie. In een ver verleden had ik gepland om dan naar Wenen te gaan, maar ik was aan het wachten tot er tickets voor de slaaptrein vrijkwamen, en toen kwam corona ertussen. Plan B was een paar daagjes Ardennen, maar door de spierscheur van het lief heb ik ook die opgeborgen. Een citytrip (in eigen land) zie ik minder zitten, want uiteindelijk ook nog veel rondwandelen en mondmasker en nergens echt gerust zijn. Dus blijven we thuis en ga ik me aan een aantal projectjes zetten, of nu ja één groot project: de tuin.

Dagindeling

Wat voor mij tijdens een staycation goed werkt, is een vaste dagindeling maken. Dat zorgt ervoor dat ik niet om 16u nog in pyjama zit en niet meer wat wat ik nu eigenlijk tussen het opstaan en dit moment heb uitgevoerd? (True story, meerdere keren.)
Of dat ik daarentegen net alles volplan met sociale dingen en uitstapjes en activiteiten.

Voor jullie denken: ‘en waarom hebt ge tijdens uw verlof per se een planning nodig, doe eens gewoon niks seg’. Die planning geeft me rust in het hoofd. En dat is waarvoor ik deze week wil gaan: RUST. En een beetje een reserve aanleggen voor het najaar, dat ook. Ik ben en blijf een J, immers 🙂
Een dagindeling heeft al meerdere keren bewezen – oa tijdens het thuisblijven van mijn laatste crash – voor evenwicht en rust te zorgen. En weet ge als ik dan eens zin heb om een dag in pyjama rond te lopen, dan geniet ik daarvan.

Mijn ideale dag begint met mijn ochtendritueel: in mijn dagboek schrijven, kort mediteren (wat er bijna nooit meer van komt) en een toertje rond de blok wandelen. Tot en met het ontbijt zo rond 10u wat blogjes lezen en eventueel zelf schrijven.
Daarna tijd voor wat beweging: een fietstocht, wat prutsen in de tuin, een wandeling… Die dingen. Mijn zus heeft me gevraagd om te catsitten dus daar zal ik ook sowieso ’s ochtends even langsgaan. (Katknuffels!)

De namiddagen zijn voor rustige dingen.
Na de lunch leg ik mij in de zetel met een boek, meestal hoort daar ook een dutje bij.
De paar uren die dan overschieten tot het avondeten wil ik wat aan zelfstudie/zelfontwikkeling doen: mijn tuinplan uitwerken, een paar stukjes van de HSP-cursus of wat meer bijleren over rituelen, … Keuze te over. Ik maak me geen illusies dat ik dingen ga afgewerkt krijgen, maar er deftig aan beginnen zou ook geweldig zijn. En eens wat Netflix bingen op een druilerige middag is ook perfect ok, natuurlijk.

’s Avonds wil ik gezond eten. Tijdens een werkweek heb ik vaak niet meer zoveel energie en maak ik iets klaar dat ik al ken en dat snel kan gaan. Tijdens een staycation geniet ik des te meer van iets nieuws klaarmaken, liefst met groenten uit de tuin. Idealiter zijn het gerechten waarvan ik een grote portie kan maken om een deel van in te vriezen voor tijdens bovengenoemde drukkere weken.

En dan he, dan is het Netflix-tijd. Zonder schuldgevoel. Laat maar komen.

Er zijn ook een paar leuke plannen: een ijsjesdate met vriendin A., een we-weten-nog-niet-juist-wat-we-coronaproof-gaan-doen-date met vriendin S., ons gebruikelijke sportuurtje, en hopelijk eens gaan wandelen in het bos.

Die week gaat te kort zijn, dat heb ik nu al door. Boeeee.

11 gedachtes over “Over de plannen voor mijn staycation

  1. Op uw gemakske ne goeien boek lezen én Netflixen : méér moet dat niet zijn ! Geniet ervan ! Ge moogt ook altijd eens langskomen, ik kan goed luisteren én raad geven 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Fijne vakantie gewenst!
    Dit jaar heb ik nog enkele dagen verlof over, en ik heb besloten ze enkel en alleen voor mezelf te nemen. Beetje bijleren, beetje lezen, beetje podcasts luisteren. Oplaadtijd, zo hard nodig! En dan maar hopen dat we niet al te veel met een zieke kleuter te maken gaan krijgen…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s