Winter bucket list: update #2 en de lente bucket list

En ineens was de winter voorbij. Ergens halverwege maart was dat voor mij, want toen ging ik een paar dagen naar Valencia waar ik voor het eerst dit jaar met blote armen en benen kon rondwandelen en mijn eerste couchke opdeed. En daarna was alles opeens anders. De bucketlist voor de winter vergeten. Maar niet helemaal, want daarvoor heb ik een blogplanning natuurlijk. Ik schreef een eerste update eind januari, en dit is de tweede, meteen gevolgd door mijn lentevoornemens.

Winter bucket list update #2

De sessies bij mijn psycholoog afronden.
Dat deed ik al in het begin van de winter, maar intussen weet ik dat ik eigenlijk beter weer op gesprek zou gaan. Vlak voor Valencia en de corona-outbreak was ik van plan om (maar weer eens) een andere pyschologe te contacteren, eentje vlakbij bovendien, maar goed, dat zal dan tot na de quarantaine moeten wachten. Ik wil graag werken aan de stress die ik krijg door afspraken in mijn agenda (ook al is het eentje en ook al is dat iets keileuk om te doen) en aan mijn hsp-zijn, want daar heb ik nog veel te weinig aandacht aan besteed.

Elke twee weken naar de ‘relax & restore’ yoga gaan.
Zoals ik al zei, ben ik gestopt met mijn beurtenkaart omdat het met de nieuwe ‘lerares’ niet zo klikte. (Dat het gevoel bij dit soort dingen goed zit, is belangrijjk voor mij om me volledig te kunnen ontspannen, heb ik gemerkt.) Wel kreeg ik de kans om mijn resterende beurten in te ruilen voor een privéles met de vorige lerares, en dat heeft me doen besluiten om af en toe eens zo’n privélesje te nemen wanneer het uitkomt. Na corona.

Meer leren over mijn lichaam en hoe alles met elkaar en met je geest in verbinding staat.
De webinarreeks van Elke dag vakantie, Kickstart 2020, heb ik intussen succesvol afgerond, en ik heb er heel wat uit mee kunnen nemen. Ik plan er een aparte blogpost over te schrijven. Ook over de workshop When body meets mind wil ik graag meer vertellen, want ook die was erg interessant.

Enkele tentoonstellingen bezoeken.
Stephan Vanfleteren stond op het programma voor begin april, wanneer ik met het lief een kort weekendje naar Antwerpen zou gegaan zijn om ons jubileum te vieren. Ik hoorde intussen dat je de tentoonstelling ook virtueel kan bezoeken, via filmpjes met uitleg bij de werken.
Dalí + Magritte kon ik op het nippertje bezoeken, in het laatste weekend van de tentoonstelling, en die was zeker de moeite.
Met mijn tante zou ik Paul Delvaux: de man die van treinen hield bezoeken, maar ook dat is door corona niet gebeurd. Online kan je de expo bekijken, maar dat is toch niet hetzelfde, vind ik.
Eind februari kocht ik een Museumpas (een kortingpas voor een hele resem aan musea en tentoonstellingen in België), maar die heb ik helaas nog niet kunnen gebruiken.

Twee non-fictieboeken lezen.
Dat is er niet van gekomen. Mijn hoofd zit efkes vol genoeg, en ik ben al blij als ik me door een gewone roman kan laten meeslepen.

De tijd nemen voor mijn rituelen.
Dat lukt niet altijd even goed; precorona begon ik in een goed ritme te komen en moest ik ’s morgens zelfs geen wekker meer zetten, maar nu ik thuis werk, wil ik ’s morgens zo snel mogelijk achter mijn bureau zitten precies.

Veel lezen.
Sinds maart is dat een beetje stilgevallen. Ik kan me maar moeilijk concentreren. Deels komt dat doordat ik twee moeilijkere boeken tegelijkertijd las. Hopelijk vind ik binnenkort de tijd om een thriller op te pakken, want die zorgen er meestal voor dat ik wel weer uit mijn dipje raak.

Veel wandelen en buiten zijn.
In februari ben ik bijna niet buitengekomen, want wat was dat met die stormwinden seg? De schrik om een boom op ons hoofd te krijgen, hield me tijdens de weekends veel te veel binnen. Pas tijdens de lockdown zijn we weer met langere wandelingen begonnen, en korte toertjes onder de middagpauze. Telkens doet de frisse lucht, en het zonlicht zo’n deugd… Eind maart kon ik ook in de tuin beginnen prutsen, en ik herontdekte de joy van fietsen.

Twee keer per week sporten.
Dat heeft sinds de verhuis begin januari serieus in het slop gezeten. We stopten met spinnen in januari, omdat we door de lessen van het lief plots enkel nog op vrijdagavond naar de fitness zouden kunnen gaan maar wie heeft op vrijdagavond nog de fut voor ’t is eender wat?! Dus hebben we geen nieuwe beurtenkaart gekocht. Het duurde lang voor er weer een soort ritme in mijn sporten kwam.
Tot voor corona gingen we met onze privécoach aan krachttraining doen, en één keer per week deed ik op mezelf thuis de combinatie van joggen of touwtjespringen als opwarming met krachttraining. De laatste weken ben ik al blij als ik af en toe een uurtje kan gaan fietsen, een half uurtje een workout kan doen (die onze sportcoach online zet) en als we dan in het weekend ook nog een wandelingetje kunnen maken, zijn we zeer goed bezig want er is ook nog het werk in de tuin, dat best een grote fysieke inspanning vraagt.

Tijd doorbrengen met familie en vrienden.
Tot voor kort was mijn vrije maandag het moment waarop ik mijn grootouders bezocht, een toertje ging wandelen met hond Kaya om ten slotte te gaan lunchen met mama. Dat was een hele fijn gewoonte aan het worden, tot dat vieze virus kwam kijken. We zien elkaar nog wel, maar van ver, voor een vlug opritpraatje, of we bellen/chatten, maar dat is uiteraard niet hetzelfde. Met één van mijn vriendinnen heb ik in deze coronatijden zelfs een beter contact dan voorheen, want haar heb ik irl niet meer gezien sinds vorige zomer.
Ik hield per week één avond vrij voor sociale dingen, en dat is alvast niet iets wat ik ga versoepelen NC (na corona).

Drie podcasts beluisteren.
Intussen zit ik aan aflevering 12 van Elke dag vakantie, de podcast van Eva en Stijn over hoe je leven niet per se hoeft te bestaan uit de tijd tussen twee weekends of twee vakanties doorkomen, en luisterde ik ook al zeven afleveringen van Heksen dragen sneakers, de podcast van Lana en Maxime over ‘moderne heksen’, al ben ik er nog niet uit hoever ze juist gaan gaan met toveren enzo 😉 maar ik hoop iets bij te leren over rituelen en vrouw zijn enzovoorts.
Ik heb mijn ideale podcastmoment gevonden: in bad. Drie kwartiertjes in heet water met lavendelschuim weken en ik ben zo zen als wat. Voor de zomer ga ik een andere ‘activiteit’ moeten vinden, maar intussen heb ik eindelijk mijn puzzeltafel ingericht en dat lijkt mij ook de ideale bezigheid om intussen iets te beluisteren.

Een reis plannen met het lief.
Er werd een weekendje Antwerpen, een weekje Bourgogne & Champagne, een verlengd weekend Ardennen en twee weken Vogezen/Zwitserland geboekt, en in september wilde ik nog naar Wenen op citytrip, voor mijn verjaardag. Ik vraag me af wanneer we er eindelijk eens met z’n tweetjes tussenuit gaan kunnen?

Een tripje plannen met Annelies.
Dat zit er inmiddels op; we gingen vijf dagen naar Valencia.

Een tuinplan maken.
Dat is er. In meer dan één versie zelfs, want ik verander ongeveer om de twee dagen van idee. Nu heb ik achteraan toch al alle bedden uitgezet met bamboestokken, over opzij ben ik nog aan het nadenken. Zelfs van de serre ben ik al zeker waar die (volgend jaar) zal komen.

En o ja, verhuizen dus.
De laatste doos werd een paar weken geleden uitgepakt: die met de cd’s en nog een paar boeken. De schilderwerken hebben we besloten uit te stellen tot 2021, zodat we nu een jaartje gerust kunnen zijn. Als de quarantaine voorbij is, hoop ik dat mijn vader nog wat wil komen klussen, want er zouden een paar lampen, gordijnen en kaders moeten worden opgehangen.

Lente bucket list

Op de eerste versie van deze lijst had ik alvast een paar museumbezoeken gezet, maar bon, wie weet wanneer we daar weer naartoe kunnen? Het is dus een korte lijst geworden, met de focus nog meer op mezelf en mijn cocon, want ik durf er nog niet aan denken dat ik me ooit weer onder de mensen ga moeten begeven.

In mijn tuin werken.
Maar zonder druk. Ik heb 2 are om vol te planten (minus een strookje gras hier en daar), maar vaste beplanting zal iets voor komende herfst/winter zijn. Ik gok dat ik ongeveer de helft ga inzaaien met éénjarige bloemen en bodembedekkers, zodat ik daaraan niet te veel hoef te doen, en wat er dan overblijft is zo’n beetje de oppervlakte die ik gewend ben te bewerken. Ik ga dit jaar niet te veel experimenteren, maar groenten kweken die ik al ken, zodat ik de bodem kan leren kennen en kan zien wat er wel of niet werkt. Het is zo, zo fijn om weer in de buitenlucht met mijn handen in de grond te zitten!

Bewegen!
Twee à drie uur per week sporten. Hoe meer ik sport, hoe fitter ik me voel, maar dat durf ik al eens vergeten. Afwisseling is key! In het weekend gaan wandelen met het lief en in de tuin rondhopsen (want spitten en onkruid wieden beschouw ik zeker ook als sport!), door de week een fietstochtje en een workout, dat is eigenlijk perfect.

Mijn ochtend- en avondritueel verfijnen.
Ik merk dat het me op de iets langere termijn meer rust bezorgt als ik een aantal gewoontes kweek, zoals (in deze coronatijden) ’s morgens een wandelingetje maken en een kort stukje in mijn dagboek schrijven voor ik achter mijn bureau kruip voor een dagje werken. Te vaak echter durf ik mijn rituelen achterwege laten, omdat ik te laat ben opgestaan, te moe ben of kortweg geen zin heb. Precorona lukte me dat beter. Wat zal het Na Corona zijn?

Een (vegan) weekmenuplan voor de lente maken.
Dit heb ik al voor de herfst en de winter, maar in de lente liggen er een heleboel nieuwe groenten in de schappen en is het dus nodig nieuwe receptjes op te zoeken. Zo’n standaardweekmenu helpt me voldoende af te wisselen zonder dat ik elke week nieuwe dingen heb te gaan verzinnen. Efficiënt en gezond, dat zijn de sleutelwoorden hier.

Elke maand receptjes klaarmaken uit één kookboek.
Het kookboek voor april is alvast Bosh!, volledig vegan. Ik maakte er intussen al wel wat uit klaar dus een review komt eraan. Ik heb nog tien andere kookboeken waar ik al zo lang iets mee wil doen, dus keuze te over. Per week maak ik niet meer dan twee (maximaal drie) nieuwe receptjes klaar, wat in deze lockdowntijden prima te doen is. Daarna zal ik wel zien hoe het gaat, want als ik thuiskom van mijn werk, wil ik liefst iets simpel waarmee ik snel aan het eten kan zijn.

Drie keer iets bakken of een dessertje maken.
Want god, wat mis ik bakken! Ik maak er geen tijd voor, en dat mag wel veranderen. First up: zelf nog eens ijs maken, want dat is makkelijk en snel.

Naar de bloesems gaan kijken.
Hier in de buurt is er één plek vol boomgaarden, en normaal gaan we daar elke lente wandelen. Dat is net ietsje te ver van ons thuis (20km) en te vroeg in ons trainingsschema (niet dat er echt een schema is, maar elke keer we gaan wandelen probeer ik maximaal zo’n 2km meer te wandelen dan de keer voordien en we zitten momenteel nog maar aan 16km) dus ga ik er een fietstochtje van maken.

Lezen!
Ik ga mezelf misschien moeten vastbinden, desnoods, maar ik wil meer lezen. 1 boek per week, zoals vanouds. Mijn vast leesmomentje voor ik ga slapen weer invoeren, en in het weekend een paar leesuurtjes inplannen in plaats van te scrollen op social media bijvoorbeeld (wat me, volgens een tracker op mijn gsm, gemiddeld 2 uur! per dag! bezig houdt).

Werken aan een NC-lijst (na-corona-lijst).
Het gaat er ooit van komen, dat we weer naar kantoor moeten en dat ons sociaal leven weer op gang wordt getrokken. Hoe ga ik me daar mentaal op voorbereiden? Waar wil ik grenzen trekken? Want dat die nog te vaag waren en te snel overschreden werden pre-corona, is duidelijk (gezien ik aan het einde van de winter voor de 586e keer keihard op mijn limieten ben gebotst).

Verder wil ik Netflixen, in mijn bad badderen, puzzelen, buiten zijn en kortom ontspannen. Het moeten geen grootse dingen zijn. Het leven is al ingewikkeld genoeg en verder dan één week vooruit kijken kan momenteel niemand.

En jij? Wat zijn jouw lente-plannen?

 

21 gedachtes over “Winter bucket list: update #2 en de lente bucket list

 1. Ik heb zo bijna het gevoel dat we van winter in zomer zijn beland (hopelijk een hele lange zomer dan).
  Ik had geen lijstje voor de winter en voor de zomer ga ik er ook geen officieel maken denk ik. Al kan de zomer misschien wel eens heel goed meevallen. Ik ging sowieso niet op reis en hoop dan altijd op leuke dingen doen met vrienden, dus hopelijk gaat iedereen daar deze zomer veel tijd voor hebben als ze toch niet weg kunnen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Qua temperatuur heb ik dat gevoel ook, ’t is eigenlijk te warm (en al zeker veel te droog!) voor de tijd van het jaar. Het gaat alleszins een lange zomer worden met veel mogelijkheden als we niet op vakantie gaan, inderdaad 🙂

   Like

 2. Leuk om te lezen 🙂

  Zelf wil ik meer bewegen, maar op een niet-dwingende manier. Bewegen voor het plezier van het bewegen, en de goeie vermoeidheid achteraf: een of andere dansles op YouTube, gewoon een half uur muziek opzetten en dansen, een wandelingetje of een fietstocht… Niet bewegen zo van: een vrij uur, we gaan hier eens snel een intense workout tussen plakken. Dan voel ik me niet-zo-leuk moe 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn enige voornemen voor het moment is rustig blijven en niet teveel plannen, want het is toch allemaal onzeker voor de komende weken en maanden. De ene dag lukt dat al beter dan de andere.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik plan niks.. en snap niet hoe andere mensen dat wel kunnen. Bijvoorbeeld een housewarming in juni… Ik kan zo ver nog niet denken. Hoe gaat de situatie dan zijn?Ik leef week per week en na dit weekend zien we wel weer verder…

   Like

 4. De juiste psycholoog is zo zo zo belangrijk. Ik zet eigenlijk bijna nooit doelen “want ik kom ze dan toch niet na” maar dat is eigenlijk ook maar flauw van mezelf hè :p ik ga ’t simpel houden en zeggen dat ik veel tijd buiten wil doorbrengen. Ik ben benieuwd naar uw tuinplan trouwens!

  Geliked door 1 persoon

 5. In maart heb ik ook bitterweinig gelezen. Ik ben ook verhuisd en door corona en verhuisstress kon ik me moeilijk concentreren. En ook niet altijd tijd natuurlijk.

  Hopelijk kun je snel gebruik maken van je museumpas!

  Geliked door 1 persoon

 6. Hier geen lenteplan behalve proberen genieten van wat kan. En veel proberen lezen uit de kast. Die boeken blijven altijd liggen en zonder bib is het de ideale kans. En verder werken aan den bouw natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wij waren ook van plan om naar Limburg te gaan voor een bloesemweekend… overnachten in een super hotel, wellness, wandelen tussen de bloesems, lekker uiteten… tja het zal voor volgend jaar zijn.
  Ook hadden we veel verfplannen (al onze ramen)… maar die zijn ook uitgesteld.

  Geliked door 1 persoon

 8. Hahaha, ik blijf ook na al die jaren nog last hebben van kramp in mijn hand!! Met 2 thuiswerkers in huis die op hetzelfde moment beginnen en dus opstaan, komt het er te weinig van. Ik merk dat ik ’s avonds weer langer wakker lig daardoor, en dan is het uiteraard nog moeilijker om er vroeger voor op te staan. Vòòr Corona had ik precies toch meer discipline, toen zat dat ingecalculeerd in mijn ochtendtiming…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik had nu toch gehoopt dat naarmate uw handschrijfspieren(?) zich ontwikkelen (? doen ze dat?) die kramp minder zou worden 😀 Dat probleem heb ik ook, van die discipline. Ik heb er precies geen tijd meer voor; zodra ik achter mijn bureau zit, begin ik te werken ipv eerst mijn tijd te nemen voor mijn routine…

   Like

 9. Echt, dat wordt dus niet beter, dat schrijven? Want ik heb tot nu toe altijd heel onregelmatig geschreven, waardoor ik dacht dat het daaraan lag. Ondertussen doe ik het al een tijdje iets regelmatiger en kan ik ca. een pagina ver geraken, maar daarna doet het bij mij ook teveel pijn. Minstens 3 blz. om je hoofd echt leeg te maken, allemaal cava, maar ge moet het wel eerst kunnen he 🙂

  Dat ijs maken, is dat dan vegan ijs? Want zeer benieuwd naar een receptje daarvan!

  Geliked door 1 persoon

  1. Een beetje misschien, maar ik merk wel dat ik er sneller last van heb wanneer ik met pen schrijf tov met balpen (maar in mijn dagboek wil ik per se met pen schrijven :p). Misschien moet ik ook maar links leren schrijven, dan kan ik afwisselen!
   Ik maak op een heel simpele manier ijs: als ik overrijpe bananen heb, vries ik die in schijfjes in. Daarna kan je zo twee bananen dan in de blender doen met een brikje kokosmelk en tada, je hebt ijs. Je kan er nog wat (bevroren) frambozen doormixen, of ander fruit (mango is ook ne goeie!) voor andere smaakjes. Het smelt wel heel snel natuurlijk owv de niet-bevroren kokosmelk, maar het is de ideale afkoeling op warme dagen!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s