Dag op dag #14: 17 april

In deze rubriek laat ik me, op basis van mijn fotoarchief in Google Photos, eventjes meevoeren naar herinneringen uit het verleden… Dag op dag x aantal jaar geleden! Ik blik terug op 17 april.

13 jaar geleden

…zat ik in Valmeinier in het Intersoc-hotel aldaar voor mijn stage als receptionist. Het was de zogenaamde ‘naperiode’: de week na de paasvakantie. Alle gasten waren naar huis, het dorpje leeggelopen, de snel smeltende skipistes afgesloten. In het hotel waren enkel nog de contractuelen, de bar was al toe, de avonden duurden lang. Samen met mijn allerbeste Intersoc-maatje sloeg ik een voorraad chips en koeken in en een fles Baileys om die allerlaatste week door te komen (zie foto). Dit was de avond waarop zij en ik een documentaire maakten rond Spooky Charles die onzichtbaar als hij was deuren liet toeslaan en de lift zomaar ergens naartoe stuurde. We hebben ons kapot gelachen in die donkere kamers en lege gangen!

10 jaar geleden

…keerden we terug van een weekje Zinal. In het dorpje Visp, beneden in het dal, zouden we de trein nemen en terwijl we daarop wachtten, konden we nog even rondlopen en de smalle straatjes en oude huizen bekijken. Nog een beetje zon meepikken en ja, ons voor de laatste keer door de bergen laten omarmen.

9 jaar geleden

…bezocht ik samen met mijn beste vriendin het Ursulineninstituut van Sint-Katelijne-Waver, één van de allermooiste voorbeelden van art nouveau in België. Die wintertuin, wauw! We maakten een wandeling in de buurt en aten tot slot een ijsje op een terrasje in die eerste warme lentezon. Een dag met een gouden randje want – als ik het me goed herinner – één van de laatste uitstapjes die we met ons tweetjes hebben gemaakt.

7 jaar geleden

…was mijn balkontuin in volle voorbereiding. Ik was van plan alles helemaal vol te zetten, en dat is me gelukt ook. Sindsdien heb ik het moestuinvirus goed te pakken 🙂

6 jaar geleden

…was het onze eerste lente in ons appartement waar we de zomer voordien naartoe verhuisd waren. Dit was ons uitzicht – ik herkende het eerst niet, maar verdorie dat is ‘mijn’ berg daar. Mijn geliefde berg, die ik in coronatijden wel erg mis (en het bos erachter al helemaal), want het is te ver weg om vanuit My Hometown naartoe te wandelen. Die uitstap mag mee op de na-corona-lijst.

4 jaar geleden

…waren het lief en ik op vakantie aan de Noord-Franse kust. We bezochten leuke stadjes (vandaag Wimereux) en maakten lange duinenwandelingen. Eens iets anders dan bergen, maar wat een prachtige stukjes natuur daar!

2 jaar geleden

…zat ik ook in betere oorden, namelijk met Annelies in Lissabon. Ik kan absoluut niet tegen zon en zeker niet die eerste felle zonnestralen van het jaar, en laat ons net die dag dus een heel lang eind in de zon moeten wandelen langs het water. Tegenwoordig heb ik altijd mijn zonnehoed mee als ik op citytrip ga, maar toen was ik daar nog niet klaar voor (want zo’n hoed ziet er redelijk belachelijk uit en ik vind er ook nooit eentje die deftig op mijn dikke kop past). Tegen de tijd dat we eindelijk op een terrasje (in de schaduw thankgod) konden ploften, was ik pompaf. (Annelies die ziet nogal af met mij.) Maar dit was de dag van de pasteís en een prachtige botanische tuin, een indrukwekkend klooster én één van mijn favorietste bruggen met wie ik dan ook nog eens mocht poseren.

Waar was jij dag op dag 10 jaar geleden?

 

13 gedachtes over “Dag op dag #14: 17 april

  1. Amai al 13j geleden😁spooky charles🤣🤣man man🤪🤪 en da glas baileys🤪
    10j geleden zaten we in mijn geliefde La Garde Freinet voor de allerlaatste keer maar enorm aant aftellen tot we naar huis konden. Het was er ni meer zoals het er de zomer voor was helaas.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ha, dat weet ik dan toevallig nog wel want het was de dag na onze trouwdag en we waren aan het nagenieten van ons feest!

    En Lissabon: daar ga ik als het goed is ooit naar toe met mijn lief. Voor mijn verjaardag gekregen vorige maand. Ben heel benieuwd.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s