Dag op dag #13: 20 januari

Eén jaar geleden

…was ik volop aan het opruimen in ons appartement, waren we volop aan onze wandeltrainingen begonnen (terwijl ik momenteel niet eens weet waar mijn bergschoenen zich bevinden) en gingen we na de wandeling langs op de werf want we volgden de bouw van ons huis op de voet.

Twee jaar geleden

…waren we bij de schoonfamilie op bezoek, vermoedelijk voor de verjaardag van de bompa, en misschien ineens ook voor die van het lief want ze verjaren met nog geen twee weken ertussen. Mogelijks zijn we dan ook gaan shoppen voor het lief, want vroeger namen de bomma en mijn schoonmoeder hem voor zijn verjaardag mee naar een kledingwinkel juist over de Nederlandse grens om hem volledig in het nieuw te steken. Dat was nogal een uitstap, die werd afgesloten met een etentje bij de bomma thuis. Met hondje Luna, die zo haar schattige momenten heeft.

Drie jaar geleden

…was ik keihard into Pascale Naessens en maakte ik savooikool met gehakt en nog andere groentjes. Ik vind kool lekker, maar het probleem is dat wij met ons tweetjes zo’n hele nooit opkrijgen en als je de rest invriest, wordt dat bij het ontdooien zo’n waterige bedoening. (Behalve bij rode kool, die je klaargemaakt met appeltjes makkelijk kan invriezen en weer ontdooien.) Dus maak ik nog zelden wat met kool (behalve dus rode).

Vijf jaar geleden

…was ik keihard bezig met gezonder eten. Poging 586, hoogstwaarschijnlijk. Ik had zo’n speciale brooddoos met vakjes voor alle onderdelen van mijn slaatje dat ik op die manier makkelijk kon meenemen naar ’t werk. En ja, dat zijn tv-worstjes op de foto. God how I miss tv-worstjes.

Zeven jaar geleden

…was ik bezig met een ambitieus project waarvan ik de details niet meer weet, maar het ging over x aantal films kijken uit één of andere lijst met films die je absoluut moest gezien hebben. Wie weet welke film dit is, krijgt van mij een pluim!

Negen jaar geleden

…was er op het werk – toen werkte ik nog op De Heuvel – een fotoshoot voor onze nieuwe brochure en website. Uiteindelijk zijn mijn foto’s nergens voor gebruikt, als ik het me goed herinner. Dit was in de tijd dat ik geloofde dat je pantalons en hemdjes moest dragen om sjiek voor de dag te komen. Nu draag ik liever skinny jeans of een kleedje met hakken 🙂

Vijftien jaar geleden

…ging ik binnengluren in mijn oude schooltje. Ik was er toen een jaar of twee afgestudeerd en verder dan de speelplaats – nog net zo grijs als in mijn herinnering – ben ik niet durven gaan.

Ge ziet, januari is doorgaans niet de meest spannende maand van het jaar, ten huize van.

Wat deed jij vijf, tien of vijftien jaar geleden?

17 gedachtes over “Dag op dag #13: 20 januari

 1. Vijf jaar geleden gaan werken waarschijnlijk. Tien jaar geleden ook al (ik word oud) en vijftien jaar geleden was ik student. We hadden nog het jaarsysteem, dus in januari was het nog volop genieten van de vrijheid.

  Liked by 1 persoon

 2. Eén jaar geleden zat ik in Costa Rica, twee jaar geleden in Fuerteventura, drie jaar geleden op Velofolies in Kortrijk, zes jaar geleden in Kaapverdië, zeven jaar geleden was ik sneeuw aan ’t ruimen in de tuin en heb ik heel veel foto’s genomen van het mooie winterse landschap, enz. enz. Dank u Facebook om mij hieraan te herinneren. 😉

  Liked by 1 persoon

 3. Ah de beroemde foto van de hond met de gele schoenen heeft bij deze een extra uitleg gekregen! Ik vind dat dus altijd heel fascinerend dat een huis eerst een paar stenen op een werf is en dat je daar een jaar later in kan wonen. Vijf jaar geleden studeerde ik nog, tien jaar geleden was ik nog een puber die haar eerste lief nog moest ontmoeten en vijftien jaar geleden keek ik allicht nog naar Samson & Gert ofzo. Gek hè.

  Liked by 1 persoon

 4. Oh jum, Zwanworstjes. Dat hebben ze hier niet (ale, wel zo van die lange Wienerworsjes, maar een ander merk en dat is echt niet hetzelfde van smaak), dus als ik in België ben, eet ik nog wel eens zo’n blikje worstjes. Pure brol, maar wel lekker, zo heel af en toe 🙂

  Vijf jaar geleden hadden wij onze eerste winter hier in Zwitserland, tien jaar geleden was ik zeer vermoedelijk aan het blokken, vijftien jaar geleden… euh, lessen aan het volgende in het laatste jaar middelbaar waarschijnlijk 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s