Gelezen, gezien, gehoord #15

lezen

In deze rubriek vertel ik waarmee ik zoal bezig ben geweest: wat ik heb gelezen, gezien, gehoord, gegeten, …

Gelezen

Oktober was een heel goeie leesmaand, met maar liefst zeven boeken. Ik zat echt in de flow!

 • Bleitboek van de maand: Een hond met negen levens. – 4* Echt, zakdoeken vol. Ik kan er niet goed tegen als een hond doodgaat en de titel verraadt al dat hij vaak doodgaat hé.
 • Thriller van de maand: Goede dochter – 4* Karin Slaughter is een legende in de thrillerwereld en dit boek is vol geweld en bloed en trauma. Loved it.
 • Non-fictie: Gewoon gezond: eet volgens je buikgevoel – 3* De eetfilosofie van Karolien Olaerts is er eentje waarin ik me volledig kan vinden, zo blijkt.
 • Blufboek: De tuin van de familie Finzi-Contini – 3* Een beetje een teleurstelling, dit: ik had meer geschiedenis verwacht (zo met WOII loerend om de hoek), en het was eerder een flauw liefdesverhaal.
 • Kinderboek: Zeven minuten na middernacht – 3* Prachtige tekeningen en een donker verhaal over loslaten.
 • Roman: Nachtzwemmen – 3* Met heel veel oog voor de ontwikkeling van de personages en hun onderlinge relaties. Boeiend!
 • Ik-weet-niet-goed-wat-het-is: Bramenwijn – 2* Onderhoudend, maar het voelt onafgewerkt en zonder echt doel.

Goodreads-teller: 51 boeken.

Je kan al mijn verslagjes terugvinden in mijn Leeshutje of op mijn Goodreads-profiel.

Gezien

Ik heb heel weinig genetflixt van de maand; misschien daarom dat mijn leesgrafiekje zo de lucht in kon schieten.

13 reasons why was een ongelooflijk heftige serie. Zo heftig dat ik de laatste afleveringen van het eerste seizoen niet besloot te kijken omdat ik wist wat er ging volgen en het me gewoon te veel werd. Het boek plan ik ooit te lezen, maar het vervolg van de serie zien hoeft voor mij niet, ook niet de vervolgseizoenen.

Falling Inn Love krijgt de prijs van meest melige en meest voorspelbare film van de maand mee maar soms hebt ge dat zo eens nodig weet ge, weg kunnen zwijmelen met o zo overduidelijk ontluikende liefde die niet mag zijn en dan toch weer wel en dan duikt het (ex?)vriendje op en zijn we terug bij af, kent ge het?

Op tv was er Huizenjagers (zo’n fan van binnenkijken in andermans huis), Zo man zo vrouw (zo’n fan van Jani!) en Achterflap, een superfijn magazine waarin de presentator de drie favoriete boeken van telkens een andere lezer onder de loep neemt (en de afleveringen staan allemaal nog online!).

Gehoord

Mijn favoriete afspeellijst van het moment is mijn Black & White herfst. Het nadeel is dat daarin 68 nummers staan, goed voor bijna vier uur luisterplezier, en dat ik blijf aanvullen met leuke nummers die ik tegenkom in Spotify (of uitzonderlijk op de radio). De kans om daaruit enkele favorieten te filteren is klein, want ik heb hier en daar misschien een half uurtje tijd gevonden om te luisteren. Ik heb nu even door de lijst gescrolld en heb er vier nummers uitgepikt die ik intussen herken en zelfs deels kan meezingen.

Supermooi nummer dit!

Ik hou van Sam Fenders stemgeluid; voor hem heb ik zelfs een aparte afspeellijst gemaakt met al zijn nummers.

Lana Del Rey is door dit nummer fel gestegen in mijn achting; ik mag haar stijl wel.

Paul Kalkbrenner is gewoon zalig!

Geschreven

Op de reisblog heb ik het gehad over een ijskoud bezoek aan de oude luchthaven van Berlijn, over een eerste huttenwandeling in Zinal afgelopen zomer en over de derde dag in de Himalayah met een zonsopgang tussen de zevenduizenders.

Nepal ❤

Op deze blog waren dit de vijf meest gelezen posts van oktober:

 1. Over dat mijn leven niet perfect is en dat moet ook helemaal niet (want wat is daar nu aan!)
 2. Over dat niks doen en af en toe eens goe mogen klagen de nieuwe trend zou moeten zijn (want ik word soms echt ambetant van die pictures perfect op social media)
 3. Over mijn bucket list voor de winter van 2019-2020 (waarbij ik in de eerste plaat voor mezelf kies)
 4. 1 stuk per maand: update en de nieuwe herfstkleerkast (waarin ik vertel over de mislukking van mijn voornemen om slechts één ding per maand te kopen)
 5. Minder afval #5: de statistieken van het voorbije jaar en wat ik op één week verbruik als ik er niet echt op let (en dat was schaamtelijk veel, vind ik zelf)

Wat is jouw favoriete liedje van het moment?

17 gedachtes over “Gelezen, gezien, gehoord #15

 1. Niet mijn favoriete liedje (teveel verdriet, afscheid erin), maar wel de soundtrack van mijn leven deze maand: ‘house for sale’ van Lucifer.
  Ik wil het liefst fast forward naar 2 december. Dan is de online bieding afgesloten en hoop ik een prijs gekregen te hebben waar ik ‘SOLD’ kan bij roepen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh, ik ken nagenoeg al die nummers niet. Merci voor de inspiratie :-). Achterflap ken ik ook niet, maar het klinkt wel interessant. En die zwijmelfilm, daar heb ik ook eens nood aan zie! Misschien iets voor dit weekend ;-).

  Geliked door 1 persoon

 3. Super, zoveel gelezen!
  En merci voor de Achterflap-tip; kende ik nog niet, maar klinkt als iets dat ik graag ga bekijken 🙂 (en hoera, ik kan het ook gewoon hier bekijken, want dat is ook niet altijd evident met online Belgische tv-programma’s)

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik blijf het straf vinden dat je zoveel leest én ook nog eens een aantal series kijkt. Ik kijk bijna nooit iets en haalde nog maar 31 boeken 😀 Misschien verdoe ik toch teveel tijd online.

  Mijn favoriete liedje van het moment is Big Shot van Rex Rebel (het nieuwe groepje van Sam Bettens)

  Geliked door 2 people

 5. Ik begrijp je rond 13 reasons why. Vond de eerste reeks heel goed maar ik twijfel om aan de tweede te beginnen.
  52 boeken is enorm! Ik probeer ook nog wat afleveringen van jani op te pikken dit weekend . Heb er nood aan!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik ben zo fan van Karin Slaughter en heb nog steeds haar laatste boek niet gelezen… foei! Nachtzwemmen spreekt mij ook wel aan.
  Mijn leeslijst staat momenteel op 101 gelezen boeken… ik ben bezeten van het lezen, denk ik… ik kan het niet laten om dagelijks te lezen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s