Over dat mijn leven niet perfect is en dat moet ook helemaal niet

 1. De afwas blijft soms dagenlang boven op het aanrecht staan. We hebben een groot servies dus no worries.
 2. De was kan een halve of soms zelfs een hele week blijven hangen. Het is zelfs zo erg dat ik het wasrek in onze living niet zie staan als het er staat. Een soort blinde vlek in mijn ogen ofzo.
  ik strijk
 3. Ik strijk niet. Behalve in extreme noodgevallen bv een jurk die snel kreukt ofzo. Maar de meeste kledingstukken kan je na het wassen op een kapstok hangen en zo laten drogen.
 4. Toen we eens twee maanden geen poetshulp hadden, heb ik pas na zes weken de badkamer gekuist. En verder is er twee keer gestofzuigd.
 5. De poetshulp komt om de twee weken en verder steken wij geen poot uit naar een dweil of de stofzuiger. Dat gebeurt enkel in extreme noodgevallen zoals een omgestoten glas wijn of modder op de trap (maar dat laatste wordt enkel opgekuist als we bezoek verwachten).
 6. Ik was mijn kleren niet erg vaak. Natuurlijk wel als ik erin gezweet heb, maar als het gaat om een vlek die ik er zo eventjes met een washandje kan af krijgen, hoeft die niet in de wasmachine. Dat bespaart mij tijd, moeite en vooral dan verslijten uw kleren minder snel. Tussen het dragen door hang ik ze op een kapstokje in de badkamer waar ze in de douchestoom of voor het open raam wat kunnen verluchten. Ondergoed en sokken gaan na één keer dragen natuurlijk wel de wasmand in, lakens ververs ik één- of tweewekelijks. Maar zo zijn er vestjes die misschien één keer per seizoen worden gewassen en ik schaam mij daar niet voor want waarom zou ik?
 7. Ons wasrek hangt al vijf jaar met macramédraad aan elkaar gebonden en ik blijf zeggen dat we er een nieuw gaan kopen maar so far we didn’t.
 8. Waar ik vroeger een heel kuisplan had, ben ik nu al blij als ik één keer op negen maanden de ramen gelapt krijg.DSCN1510
 9. Ik moest als kind regelmatig mijn fiets kuisen maar sinds hij een jaar of tien geleden is geverfd, heeft die geen spatje water meer gezien behalve regenwater.
 10. Ik doe graag van #zerowaste enal maar het gebeurt vaak genoeg dat ik mijn boodschappennetjes vergeet en alsnog plastic zakjes (de gruwel) moet pakken. Ja, daar is de roze zak dan voor uitgevonden zeker?
 11. Weekmenu’s zijn mijn stokpaardje en ik zal ze iedereen blijven aanraden opdringen,  maar ik hou me er bijlange niet altijd aan. Zelfs wanneer ik alle verse ingrediënten in huis heb gehaald. Ik weet nooit op voorhand hoeveel ik energie ik ’s avonds zal hebben om te koken. Er is Nepalese of Thaise afhaal in de buurt, of er is het frietkot en diepvriespizza. Zoveel en zoveel makkelijkere opties in de buurt…
 12. Bij thuiskomst na ’t werk is mijn doel om een beetje op te ruimen: het eetgerei van de avond voordien, de doosjes van mijn eten die ik heb meegenomen naar ’t werk, mijn fietsgerief,…. Lukt zelden, dus tegen het einde van de werkweek is onze living één grote puinhoop. Ja. Oeps.
 13. Drie keer per week gaan sporten (fitness, wandelen, spinnen) is mooi maar redelijk intensief. Ik lig er al lang niet meer wakker van als dat een keer niet lukt. Morgen is er een nieuwe dag.
 14. Als we de groene bak weer eens zijn vergeten buiten te zetten – er is iets mis met de kalendermeldingen op mijn gsm de laatste tijd – moet ik soms afval invriezen. Zo #desperatehousewife ben ik dan.
 15. Mijn geweldige voornemen, elke keer opnieuw, om verjaardagskaartjes te sturen maar dan ineens is die verjaardag er en ben ik dus geen kaartje of postzegels gaan kopen.
 16. Ik snoep veel, soms belachelijk veel. Ook hier maak ik me minder druk om dan vroeger. Zolang ik elke dag minstens één maaltijd met drie verschillende soorten groenten eet en een stuk fruit, ben ik goed bezig. Of toch beter dan vroeger, toen ik nog niet eens zelf soep kon maken. Ja toch he?
 17. Ik zing graag maar ik zing niet altijd even toonvast – ahum. Ik weiger me daar iets van aan te trekken maar zal me wel inhouden als er andere mensen bij zijn 🙂
 18. Ik kan niet dansen maar ik doe het toch, op trouwfeesten waar genoeg alcohol aanwezig is bijvoorbeeld. Dance like nobody’s watching enal.
 19. Ik wil altijd vanalles posten op Instagram of andere social media maar dat moet dan grappig zijn of een degelijk verhaal bevatten en in plaats daarvan zaag ik er, denk ik dat ik grappig ben of post ik crappy vakantiefoto’s om interessant te doen. Zoals iedereen eigenlijk zeker?
 20. Mijn lijf is te dik. Ik weet dat, want ik word daar regelmatig aan herinnerd als ik dat extra vet maar weer eens een berg of mijn fiets op moet sleuren. Ik koop mijn kleren een maat groter, probeer me nog maar eens aan mijn weekmenu te houden en dat is dan dat.
 21. Ik heb het niet voor mijn neus en mijn oren en mijn hoofd in het algemeen dus ge zult mij enkel tijdens een hittegolf met mijn haren in een staart of opgestoken zien, maar ik ben wél blij met mijn sproetjes, mijn ogen, mijn wimpers en mijn haar. En ’t is daar dat ik mij meer op focus en dat werkt.
  2014-08-13 19.46.14
 22. Ik draag nagellak onder andere omdat ik het zicht van mijn naakte nagels niet kan verdragen. De perfectionist in mij wil geen rouwrandjes (die er gegarandeerd komen; ik snap niet dat andere mensen niet constant met een scherp voorwerp onder hun nagels zitten te keuteren) maar tegelijk ook geen chipjes in de nagellak. Ik ben vermoeiend, ik weet het.
 23. Ik doe graag kleurrijk. Het interesseert me niet of anderen mijn nagellak te flashy vinden, mijn oorbellen te groot of mijn schoenen spuuglelijk. Ieder zijn smaak, en dit is de mijne – ik ben blij met de kledingstijl zoals ik ze mij de laatste jaren ben gaan aanmeten.
 24. Goede voornemens of levenslijstjes pas ik aan als bepaalde punten niet meer overeenkomen met mijn visie. Want ge kunt van idee veranderen en ineens niet meer in een ijshotel willen overnachten. Helemaal oké.

(geïnspireerd door deze blogpost)

Hoe gaat het perfecte leven bij u thuis?

42 gedachtes over “Over dat mijn leven niet perfect is en dat moet ook helemaal niet

 1. Zo herkenbaar! Echt een zalig lijstje en vaak dacht ik gewoon; JA! Ik ook.
  Ik heb inmiddels geleerd dat ‘t leven niet perfect hoeft te zijn, net zomin als dat je dat als mens moet zijn. Want uiteindelijk doen we allemaal ook maar wat. Ik ben ook niet perfect, ik stel stomme vragen n soms doe ik echt stomme dingen. Soms maak ik fouten. Maar hey, daarom zijn we mensen toch? 😉

  Geliked door 2 people

 2. Veel van wat op je lijstje staat is zo herkenbaar! Als de poetsvrouw in augustus niet komt, is ons huis ook niet bepaald om zijn best. Behalve als er volk komt ;-). En de ramen kuisen, dat gebeurt hier alleen wanneer het echt niet anders meer kan. Mijn moeder kon het vorig jaar niet meer aanzien en heeft ze stiekem gekuist toen we op reis waren!

  Geliked door 2 people

 3. Haha als ik geen nagellak op heb dan ben ik dus zo iemand die constant met een scherp voorwerp onder haar nagels zit te koteren :p
  En ik strijk niet, nooit meer, ik doe er gewoon niet meer aan mee. Mijne was hangt soms twee weken omhoog en als ik een poetshulp zou hebben (daar gaan we volgend jaar werk van maken) zou ik ook gene klop meer doen ze. En nu kuis ik eigenlijk alleen maar echt als er bezoek komt maar stofzuigen doe ik wel regelmatig omdat onze vloer vol hondenhaar ligt anders en ik krijg daar de kriebels van.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hier staat ook vaker wel dan niet een berg vuile afwas. Ik heb ook een blinde vlek voor het wasrek. De ramen kuis ik ongeveer om de twee jaar (of drie, om eens zot te doen). Ik heb niet eens een strijkijzer. En ik dénk er nog niet aan om mijn fiets te kuisen.

  Welkom in de imperfecte club dus. Het is hier misschien niet perfect, maar wel keigezellig.

  Want eerlijk waar, wie denkt er nu op zijn sterfbed van ‘had ik de ramen maar meer gekuist?’ Als mensen op het einde van hun leven spijt hebben, zal het wel meestal zijn omdat ze zo hard vastgehouden hebben aan hun beeld van perfectie of succes, dat ze de écht belangrijke dingen uit het oog zijn verloren.

  ❤ ❤ ❤

  Geliked door 2 people

  1. Inderdaad, dan ga ik ook niet liggen terugdenken aan hoe proper mijn huis al dan niet was! Als ik twee jaar mijn ramen niet kuis, kan je niet meer naar buiten kijken – en ik overdrijf niet, we wonen langs een steenweg en vooraan komt er dan zo’n dun zwart laagje op de ruiten. Uitlaatgassen…

   Geliked door 1 persoon

 5. Haha ik heb toch een paar keer moeten lachen hoor. Eerlijk is eerlijk, ik woon sinds maart in mijn appartment en ik heb mijn ramen één keer gekuist en ik vind dat echt al heel wat. Als mijn mama komt, zegt ze altijd “Kelly kuis die ramen eens” maar ja dan gaat het altijd wel eens regenen ofzo en dan nog, het is een raam. Mijn was blijft ook altijd hangen, of opgeplooid liggen. Mijn afwas doe ik wel altijd direct want dat is nu wel echt een ding waar ik ab-so-luut niet tegen kan om dat te laten liggen. En die potjes van het werk: verschrikkelijk!!

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik denk dat onze ouders het niet zo ‘druk’ hadden…werken buitens huis, Facebook, Instagram (eigen de telefoon in zijn geheel) gewoon meer in het nu leven en een kleinere wereld hadden, en ik denk dat je dan tijd over houdt… Ps je bericht is heerlijk herkenbaar 👍

    Geliked door 1 persoon

   2. Daar heb je een goed punt, inderdaad! Er was de krant en een beetje tv, maar geen gsm die constant mee moest en afleidde en FOMO enzo van die hippe dingen. Veel meer rust in het hoofd maw!

    Like

 6. Ik heb vandaag voor het eerst iemand een huishoudtip gegeven, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Om maar te zeggen dat ik daar ‘niet zo heel erg goed in bed’, in wassen, strijken, opruimen …

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat ik een blouse als het geen hittegolf is bij wijze van spreken na twee dagen wel was. Drie dagen is het absolute maximum. Dan ‘voelt’ het ook gewoon niet meer proper aan :p

   Like

 7. Heerlijk eerlijk! Ik moet toegeven dat ik vrij perfectionistisch ben als het op huishouden aankom, maar ik begin het loslaten wel eens te leren. Vorige week heb ik eens alle ramen van binnen en van buiten gewassen; ik ben er meer dan drie uur mee bezig geweest. Maar goed, dat zal het eerstkomende halfjaar niet nog eens gebeuren denk ik.
  Ik denk dat ik trouwens ook eens zo’n lijstje ga maken. Want het mag allemaal wel eens een beetje minder perfect ook!

  Geliked door 1 persoon

 8. Hahaha, groenafval invriezen 🙂 Niet dat het hier zoveel beter is zenne, want bij een groot deel van de puntjes dacht ik vooral “check”, “check”, “check” (ook de kuispuntjes en wij hebben geeneens een schoonmaakhulp, ahum). Onze was droogt in een gemeenschappelijke wasruimte: keihandig, omdat dat zo geen plek in het appartement inneemt, maar euhm ja, soms hangt dat daar dan ook wel drie dagen vooraleer ik besef dat dat misschien in de weg hangt voor de andere bewoners, woeps (nu ja, zolang er geen klachten komen, ga ik ervan uit dat het wel meevalt; er zijn gelukkig genoeg waslijnen 🙂 ).

  Geliked door 1 persoon

 9. Ramen wassen is ook echt ene die ik zou opsparen tot ge er echt nimeer kunt doorkijken. Strijken doe ik dan weer wel best graag, maar dat is idd het meest nutteloze werk ooit. Ik kan wel niet tegen zo de cirkel niet rond maken wat betreft opruimen. Thuiskomen en dan al je rommel op een hoop gooien zodat heel uw living vol ligt op het einde van de week, daar cringe ik van. Het duurt echt maar twee minuten langer voor ge in de zetel kunt ploffen als ge alles eerst op zijn plaats legt. Das zoveel efficiënt dan elke week een uur staan zuchten en opruimen! Jammer genoeg hebben ze dat hier thuis niet altijd begrepen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat dat inderdaad nog een pak irritanter is als ge met meer mensen een huis moet delen. Hier is het enkel mijn eigen rommel behalve als het lief een keer beneden zit, en zelf kan ik dat wel redelijk goed bijhouden meestal (zoals op dit eigenste moment, ligt er enkel nog de verpakkingen van onze frietjesmaaltijd van gisteren, verder geen rommel, hoera!).

   Like

 10. Ik heb eergisteren nog de schok in de ogen van mijn collega moeten negeren toen ik vertelde dat ik de ramen van mijn nieuwe auto (sinds april) nog nooit langs binnen heb gekuist.
  Ik heb door de drukte ook al 2 weken niet meer gepoetst. In de keuken zal ik wel eens moeten want te veel rommel en dan is ze gewoon te klein (een grotere keuken in mijn nieuw huis gaat dus een goed excuus zijn om nog langer te wachten 😉 )

  Geliked door 1 persoon

 11. In sommige puntjes kan ik mij herkennen, maar in andere dan weer niet… maar dat ligt puur aan mezelf… vooral wat de was betreft… bij mij is het wassen en de dag nadien strijken… ik kan dat niet zien staan! Wellicht een autistisch trekje 😉
  Poetsen en de ramen lappen doe ik ook geregeld maar iets minder geregeld dan anderen… als ik dat zo hoor bij de collega’s.
  Het sporten en het eten en/of snoepen is iets wat mijzelf aanbelangt… heb ik er zin in dan doe ik het en anders niet!
  En zeg nu zelf… waar is alles perfect? Perfectie bestaat niet!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s