Gelezen, gezien, gehoord #14

lezen

In deze rubriek vertel ik waarmee ik zoal bezig ben geweest: wat ik heb gelezen, gezien, gehoord, gegeten, …

Gelezen

In september las ik ‘slechts’ drie boeken. Dat is weinig, zeker als je weet dat we een weekje vakantie hadden en zelfs daar las ik er maar eentje uit.

 • Een absoluut pareltje, dat was Eleanor Oliphant is Completely Fine. Eleanor is in haar kindertijd zwaar beschadigd geraakt en wordt door omstandigheden uit haar comfortzone getrokken waardoor ze de confrontatie met haar verleden moet aangaan. Ik noemde haar ‘de vrouwelijke Sheldon‘ en dat is ze ook een beetje en net als Sheldon heeft ze mijn hart gestolen. – 5*
 • In De verdenking moet een psycholoog een race tegen de klok aangaan om uit de handen van de politie te blijven wanneer een moordenaar er alles aan doet om zijn leven te verkloten. Voor een eerste thriller van een reeks smaakt het alleszins naar meer. – 3*
 • Voor de rubriek ‘efkes aan niks moeten denken en verstand op nul’ koos ik Een bijzonder jaar, waarin hoofdpersonage Brett in opdracht van haar overleden moeder een bucketlist moet afwerken vooraleer ze haar erfenis krijgt. Het lijstje zet haar leven op z’n kop. Een leuk tussendoortje. – 2*

Goodreads-teller: 44 boeken.

Je kan al mijn verslagjes terugvinden in mijn Leeshutje of op mijn Goodreads-profiel.

Gegeten

Op mijn verjaardag gingen we eten in sterrenrestaurant La Rastègue in Bormes-les-Mimosas, het Zuid-Franse dorp waar we verbleven. Alleen al voor het uitzicht, maar de witte wijn was superlekker en elk gerechtje was nog beter dan het vorige. Ik kreeg een veggie menu en dan kan je voor mij al niet veel meer mis doen. Het dessert was absoluut goddelijk: een chocolade overload met de op één na beste brownie die ik ooit heb gegeten. En als degustiefje een rum, wie kan daar ‘nee’ tegen zeggen? Het was een topavond, dat staat vast.

In Parijs gingen we een paar keer eten, maar het hoogtepunt was al de eerste namiddag op het eerste terrasje: een simpele kaasschotel met een glas wijn bij Au doux raisin. Want… er lag Bleu d’Auvergne op de plank waarvan de schimmel gewoon op je tong smolt. En Brie zoals die thuis nooit zo smeuïg smaakt. Mil-jaar.

Gezien

Net dit weekend beëindigden we de achtdelige minireeks The Sinner, met Jessica Biel in de rol van een op het eerste zicht normale jonge moeder die plots op het strand een man vermoordt. Ze weet zelf niet waarom en het is aan politie-inspecteur Ambrose om haar verleden te ontrafelen en haar haar herinneringen te helpen teruggeven voor ze voor de rest van haar leven in de gevangenis wordt opgesloten. Het is enorm spannend want de herinneringen die in stukken en brokken bij het hoofdpersonage terugkomen, zijn niet altijd even waar. Het enige jammere aan deze serie? Dat Jessica Biel het grootste deel van de tijd er passief bij loopt ofwel aan het bleiten is. En o ja, sommige dingen waren al gruwelijk genoeg, dat moest niet per se nog gedetailleerder gevisualiseerd worden (zoals met een naald in een arm keuteren en duwen zodat er goed veel bloed uitkomt, echt brrrr).

Daarnaast keken we Geostorm, een rampenfilm uit de zeer nabije toekomst waarbij het weer op aarde volledig gecontroleerd wordt vanuit ruimtestation ISS. Wanneer het systeem gehackt wordt, lijkt het einde van de wereld nabij. Voor een goede rampenfilm moogt ge mij altijd wakker maken en deze had alle elementen: spanning, complotten, achtervolgingsscènes, scènes waarin mensen proberen te vluchten voor vloedgolven, tornado’s of ijs, de held die zijn leven wil opofferen om de wereld te redden… Het was bijna Armageddon all over again.

Er was ook Grease, want het was veel te lang geleden dat ik die nog had gezien! Mijn favoriete scène:

Gehoord

Er was in september geen nummer dat er bovenuit sprong. Ik maakte pas aan het einde van de maand mijn maandelijkse afspeellijst op, waardoor die nog niet helemaal mijn goesting is, en luisterde vooral naar mijn zomerafspeellijst. Ik kocht tickets voor Queen, The Editors en Portland dus er zit wel veel muziek aan te komen!

Geschreven

Op de reisblog heb ik het gehad over sprookjeskastelen in Sintra en de huiskat van Southwark Cathedral en mijn favoriete brug in Londen.

Op deze blog waren dit de vijf meest gelezen posts van de voorbije vier weken:

 1. Project Opruim: over ons geweldige appartement dat te koop staat want ons appartement staat te koop, als sluitstuk van het grootse Project Opruim dat ik begin dit jaar startte. (Eigenlijk is het al verkocht maar de compromis moet nog getekend worden… Spannend!)
 2. Project333: van zomerkleerkast naar herfstkleerkast want blijkbaar lezen jullie graag hoe ik met een minimum aan kledingstukken toch mijn kleerkast weet te vullen.
 3. Zomaar een week #3 en dat was meteen de spannendste week uit mijn leven, haha nee toch niet, het was echt een doodgewone week, misschien iets drukker dan anders omdat we de week nadien op vakantie gingen.
 4. Gelezen, gezien, gehoord #13, het vorige postje over wat ik zoal gelezen, gezien, gehoord, geschreven en gegeten heb.
 5. Gouden randjes #28 want focussen op de blije momentjes is zo zo zo belangrijk.

Wat is het lekkerste dat jij ooit at?

 

21 gedachtes over “Gelezen, gezien, gehoord #14

 1. Zalig dat je appartement zo goed als verkocht is! Woehoew! Ik ben begonnen in Eleanor maar ben dan weer in een ander boek begonnen en alez ik moet er eigenlijk nog eens terug in vliegen. The Sinner vond ik een super goeie serie!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat ziet ziet er een lekker kaasplankje uit! En ik had wel zo’n vermoeden dat jullie appartement snel verkocht zou zijn. Hoera! Ik weet eigenlijk niet wat het lekkerste is dat ik ooit gegeten heb, ik heb dan ook geen echt lievelingsgerecht ofzo… Hm, ik ga echt mijn hersenen eens moeten pijnigen om smaakvolle herinneringen op te diepen 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat het lekkerste is dat ik ooit at? Wat voor een onmogelijke vraag is me dat zeg. Ik ben snel content eigenlijk, dus ik heb vaak lekker eten 😂. Een flesje water als ge mega veel dorst hebt moeten lijden in de hitte is soms nog het beste om van te genieten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het lekkerste ooit? Daar kan ik echt niet op antwoorden… Op reis in de VS at ik zo veel lekkere (vegan) dingen, maar ik kan ook zo genieten van het eten van mijn (schoon)mama. Onmogelijk te beantwoorden dus!
  En zo, zo, zo veel hartjes voor Eleanor. Ik vond het zo jammer als ik het boek uit had…

  Geliked door 1 persoon

 5. Nog een late gelukkige verjaardag, zo leuk dat je die in Frankrijk kon vieren!
  En super dat het appartement verkocht is!
  Het lekkerste wat ik ooit at, vind ik echt supermoeilijk om te beslissen. Zeker bij het lekkerste veganistische, was bij Napfényes in Budapest. Als je die stad ooit bezoekt, zeker naartoe gaan 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s