#40voor40: update #3

Ik was onlangs jarig want zoals u weet ben ik een herfstkindje (hoewel ik officieel in de laatste week van de zomer ben geboren maar dat is een detail en hier in het Belgische weer nauwelijks van belang). Een paar dagen voor mijn verjaardag herinnerde ik me plots mijn #40voor40-lijst, want zoals gewoonlijk ben ik er totaal niet bewust mee bezig geweest, oeps. Benieuwd naar wat ik allemaal heb kunnen verwezenlijken?

Reizen/de wereld zien (0/18)

Het is een uitgebreide lijst, dat besef ik: 18 puntjes waarvoor niet alleen tijd maar ook geld nodig is. De eerste grote reis die ik wil maken, is naar Patagonië of naar Lapland. Met zo’n reis zou ik een paar nummertjes kunnen schrappen, maar het zal niet voor direct zijn want o boy wat is dat allemaal duur!
Nummertje 18, naar Celine Dion in Las Vegas gaan kijken, is intussen niet meer mogelijk want ze is gestopt met haar shows daar. Binnenkort komt ze naar het Sportpaleis, maar van de setlist ken ik slechts 5 nummers en om dan 135 euro te gaan betalen voor een redelijk goeie plek… Nee, ze heeft ons in 2016 al een keer teleurgesteld. Ik wacht geduldig op een best of tour…
Dus dit puntje heb ik noodgedwongen geschrapt en vervangen door ‘een vakantie aan de kust‘ omdat het me heel leuk lijkt als vakantie om te onthaasten. Zelfs een halve week is al goed. Als ik het lief zo ver krijg, tenminste.

1. Minstens twintig plaatsen buiten België bezoeken waar ik nog nooit ben geweest. (10/20)

 1. Valkenburg, NL (oktober 2016)
 2. Méribel, FR (maart 2017)
 3. Reims en de Champagnestreek, FR (mei 2017)
 4. Solda in Zuid-Tirol, IT (juli 2017)
 5. Sevilla, ES (november 2017)
 6. Lissabon, PT (april 2017)
 7. Verdun, FR (mei 2017)
 8. Ettelbruck en de Lee Trail, LU (augustus 2018)
 9. Nepal (oktober 2018)
 10. Clervaux en de Eisleck Trail, LU (mei 2019)

Het was het afgelopen jaar (op Nepal na) gene vette, omdat ik wel hou van terugkeren naar plekken waar ik het ken en me goed voel, zoals Londen, Parijs of Zinal.

5. de tien Belgische provinciehoofdsteden bezoeken (3/10)

 1. Brugge, West-Vlaanderen (februari 2019)
 2. Gent, Oost-Vlaanderen (augustus 2019)
 3. Antwerpen, Antwerpen
 4. Leuven, Vlaams-Brabant
 5. Hasselt, Limburg
 6. Waver, Waals-Brabant
 7. Namen, Namen (juni 2019)
 8. Bergen, Henegouwen
 9. Arlons, Luxemburg
 10. Luik, Luik
Brugge, die schone.

In juni van dit jaar liepen we een half dagje rond in Namen, maar daarover heb ik nog niet geblogd. Dat komt er dus zeker nog aan. Brugge kunnen we ook van de lijst schrappen: het was niet de eerste keer dat we er kwamen, en het was slechts een kort bezoekje, maar kijk hier. In Gent bleven we één nachtje voor het Vegan Summer Fest en we struinden een half dagje rond in de stad (en ook daarover komt nog een post op de reisblog).

Welzijn/Relatie (4/12)

Het is stom dat ik deze lijst niet vaker oppak want puntje 20, een slotje hangen aan een ‘love bridge’, had ik dit jaar makkelijk kunnen doen. In Parijs liepen we over zo’n brug vol slotjes waar ze de slotjes gewoon ter plekke verkopen. Maar nee. We wilden niet te melig doen. Zucht.
Nummer 25, een magnolia planten in onze tuin, staat op de planning voor 2020. Sowieso. Alleen nog een heel mooi plekje uitzoeken in onze tuin…
Voor nummer 26, een tattoo laten zetten, heb ik al heel lang een tattoo-artiest in mijn hoofd, ik moet hem gewoon nog contacteren. Het is zo’n maf jaar geweest en weetikveel welke andere excuses ik zoek, maar ik weet intussen heel zeker welke tatoeage ik wil, alleen de plek staat nog ter discussie.
Verhuizen naar een huis met tuin, nummertje 30, gaat er binnenkort aankomen. So excited!

Van deze lijst heb ik trouwens één punt verwijderd: een boodschap de wereld insturen per fles. Er ligt al genoeg afval in de oceaan, denk je niet? Ik heb het vervangen door ‘vijf zelfhulpboeken lezen’, omdat mijn mentale gezondheid iets is waar ik meer op wil inzetten en dit door verschillende inzichten te verzamelen.

19. trouwen

Dit was voor mij één van de belangrijkste puntjes op de hele lijst en werd gekopieerd van de #30voor30-lijst. Maar een mens moet geduld hebben en dat geduld werd uiteindelijk beloond want op 17 november 2018 zijn we getrouwd. Jippie!

©VickyBogaert

Uitdagingen (2/10)

Toen ik deze lijst opstelde, wilde ik avontuurlijker zijn of worden dan ik in werkelijkheid ben. Mezelf uit mijn comfortzone trekken, nee smijten. Een ballonvaart? Een helikoptervlucht? Ik schijt al in mijn broek bij het gedacht alleen. Ik laat het er voorlopig opstaan, want ge weet nooit, maar voor die ballonvaart ga ik toch alvast nadenken over een alternatief. Parapente springen in Zwitserland gaat er ooit van komen ikzweerhetu, het is een jeugddroom die zou uitkomen!
Nummertje 41 voegde ik recent toe aan de lijst, want naar Werchter gaan: ik zeg elk jaar dat het gaat gebeuren, en als we dichter bij De Wei wonen volgend jaar, moet het er eindelijk eens écht van komen.

35. elk jaar een willekeurige week lang foto’s nemen van allerlei gebeurtenissen als een fotodagboek #zomaareenweek

 1. april 2017
 2. mei 2018
 3. september 2019

Kortom: nog zoveel leuke dingen die ik kan doen… Mag doen… Wil doen… ❤

Wie goed oplet, zal merken dat de lijst de voorbije jaren is bijgewerkt en veranderd. Ik heb van in het begin duidelijk gesteld dat niets in steen gebeiteld staat, want mensen veranderen, omstandigheden veranderen, interesses veranderen, en Celine Dion kon niet eeuwig blijven optreden in Las Vegas, I get that. 

Heb jij zoiets dat je ooit écht gedaan wil hebben?

28 gedachtes over “#40voor40: update #3

 1. Hewel, ik moet toegeven dat mijn to-do lijst de laatste tijd gekrompen is. Ik eb er niet alleen diverse afgevinkt, ik zet er ook geen nieuwe meer op, en ik heb er ook totaal geen behoefte meer aan. Bepaalde dingen van mijn lijstje zijn er ook afgezwierd, zoals op avontuur naar Borneo zit er niet meer bij. Parapente, is er ook af, maar zonder enige spijt. Eergisteren was ik in de naaischool. Ik was behoorlijk nerveus. Naaien is totaal niet mijn ding, maar ik moest persé mijn grenzen verleggen en dus schreef ik me vorig jaar in. Toen min stof, patronen, open doos spelden , heel de retemeteut op de grond viel, kon ik luid gevloek niet onderdrukken. Euh, heel de klas keek raar naar me. En dan had ik zoiets, van, waarom wil ik persé nog grenzen verleggen, is dat nog nodig, wat moet ik bewijzen? Is het de drang om ” goed” bevonden te worden, de madam die veel kan?? Moeten we alles kunnen? En eerlijk, op dat moment had ik kunnen bleiten en naar huis vertrekken, maar ik heb me ge-excuseerd voor mijn gevloek en ben gebleven, heb nog een paar stunten uitgehaald, de boel te kort afgesneden. Neen t was mijn dag niet. En nu staat er maar 2 dingen meer op mij to-do lijst, “doen wat ik moet doen om in de maatschappij mee te draaien ” en daar tegenover, ” zoveel mogelijk genieten”. Maar ik zie wel of ik ooit de Westkust van Amerika nog kan bezoeken, of een rondreis maken naar Thailand of naar Bali. Ik ga niet langer ontgoocheld zijn als ik er niet geraak, t is wat het is!

  Geliked door 1 persoon

  1. Awel ja, dat is de goeie instelling! Grenzen verleggen is oké he, voor andere mensen, maar ik zit soms zo lekker gezellig en goed in mijn comfortzone…. Maar naaien daar wil ik me toch ook ooit aan wagen 😉

   Like

   1. Ik heb naar aanleiding van jouw blog een eigen logje geschreven omdat, het lezen van jouw log me aaan het denken heeft gezet

    Geliked door 1 persoon

 2. Oh, parapente staat bij mij ook hoog op de lijst. In Slovenië een paar jaar geleden was ik er dichtbij maar uiteindelijk liet ik de kans voorbijgaan. En ik wil nog eens op fietsreis. Een ballonvaart vond ik trouwens zalig! Zo stil en vredig daarboven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben er al twee keer dichtbij geweest maar werd telkens afgeschrikt door de prijs en achteraf was het ook van “gelukkig dat we dat niet gedaan hebben want ’t was nogal bewolkt!” en meer van die excuses. Ooit he, ooit!

   Like

 3. Ooo, haha, zo toevallig!! Ik schreef net in een moment van frustratie mijn anti-bucketlist: 20 dingen die vaak op bucketlists staan, maar die ik niet wil gedaan hebben in mijn leven. Zonder filter eruit gespuid 😉 Alle dingen die moesten, leken me plots zo overrompelend, dat ik echt dacht van fuck this, daarbovenop wil ik helemaal geen bucketlist van mezelf.

  Maar om nu net te zien dat jij wel wat aan die lijstjes hebt, is wel fijn, eigenlijk. Zo leuk hoeveel verschillende soorten mensen er zijn, en hoe je zelf ook kan veranderen in de loop van je eigen leven 😀

  Ik vraag me wel af: ervaar je dit soms als een druk op jezelf om zo veel mogelijk gedaan te krijgen voor je 40ste? Of is het eerder een mooi droombeeld als inspiratie?

  Geliked door 1 persoon

  1. Awel ik heb ook wat tegen die verplichte bucketlists, geweetwel met uit een vliegtuig springen of de zeven plekken op aarde die je écht gezien moet hebben of je hebt niet geleefd. Euh nee… Ik bepaal zelf wel wat ik allemaal wil zien en doen, danku. Deze lijst is zeker geen drukmiddel, maar inderdaad ter inspiratie. Ik maak een lijst omdat ik lijstjes leuk vind 🙂 Wat er lukt, is heel fijn dat ik het eindelijk eens heb kunnen doen, en wat er niet lukt schuif ik door naar de volgende lijst of, wie weet, is helemaal niet meer van toepassing tegen dan.

   Geliked door 1 persoon

 4. Twee keer een afspraak gemaakt voor parapente, twee keer geannuleerd door slecht weer. Helaas. Ballonvaren moet je echt doen. Er is helemaal niets om bang voor te zijn en ze vliegen enkel uit als de weersomstandigheden dat toelaten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik wil toch nog graag piano leren spelen, ooit eens ;-). Maar voor de rest leg ik mezelf liever geen extra druk op. Er is veel dat ik nog wil doen of proberen, zonder dat het moet. Gelukkige verjaardag trouwens 🙂

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik zie daar ook tegenop. Maar misschien kan ik er mij ooit over zetten. Dat is zeker zoals autorijden, ik dacht ook dat ik dat nooit zou kunnen, dat het nooit een automatisme zou worden en nu is dat een fluitje van een cent. Hopelijk is noten lezen ook zo 😉

    Geliked door 1 persoon

 6. Wat parapente betreft, kan ik de Schilthorn als startlocatie alleszins aanraden. Zéér schoon zicht op “de drie” de hele tijd! Al deed ik het nog niet vanuit Wengen (ahum ja, klinkt zo precies alsof ik dat al keivaak deed 🙂 ) en twijfel ik er niet aan dat het daar ook supermooi zal zijn 🙂
  Wel grappig, dat slotje hangen aan een brug. Heb daar een beetje beroepsmisvorming bij, vrees ik, waardoor ik vooral denk aan het feit dat die bruggen helemaal niet berekend zijn op al dat extra metaalgewicht én dat dat vaak historisch mooie bruggen zijn die enkel maar lelijker worden erdoor. En dan tegelijk kan ik soms wel eens rondneuzen tussen zo’n slotjes, omdat het toch ook wel weer iets romantisch heeft 🙂
  Zeer benieuwd naar je tattoo trouwens!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s