Zomaar een week #3

Eén van de puntjes op mijn 40 voor 40 lijst is: “elk jaar een willekeurige week lang foto’s nemen van allerlei gebeurtenissen als een fotodagboek.” In mijn 31e levensjaar koos ik voor de eerste week van april, in het 32e levensjaar werd dat een week middenin de drukke maand mei en nu zijn we ineens al september (want normaal ging ik een week in juni kiezen).
Ik vergeet altijd foto’s te nemen dus ’t is weer meer tekst dan beeldjes, excuses, scroll gerust verder.

Zaterdag 7 september

Ik begon de dag met stressen want was al wakker om 5am. Serieus, hoe onnozel was dat? Het is weekend kind, maak u niet druk.
Ik stelde een todolijst op die lang genoeg was om een hele week fulltime te vullen in de hoop wat structuur en dus rust in mijn hoofd te krijgen – wat niet hielp, integendeel, duhuh – en sleurde mezelf en een bidon water dik tegen mijn goesting naar den hof om de tomaten te gaan gieten; de andere planten krijgen nu genoeg regen dankzij de buitjes die de voorbije week af en toe vielen.

Na een douchke gingen we naar de GB, wat we zo eens om de zoveel weken eens doen want normaal doe ik doordeweeks de boodschappen onder mijn middagpauze in Leuven wat wel zo handig is, maar verandering van supermarkt geeft een boost aan mijn kookmotivatie, I tell you.

De rest van de dag heb ik in de zetel gelegen met een boek want ik had geen fut meer terwijl ik toch echt wel ons terras moest opkuisen, de berging opruimen, ramen lappen of gaan schilderen, maar het ging niet oké? Ik deed een belachelijk lang dutje van een uur en daarna was ik compleet duizelig (wat ik altijd heb na een dutje) en die kookmotivatie die was helemaal weg want ik wilde vooral weten hoe mijn boek ging aflopen. Dus werd het pizza. Grmpf. Maar ik heb wel de keukenoppervlaktes nog eens gekuist en de afwas die al vijf dagen op het aanrecht stond, in de vaatwasser gezet, flink he?

’s Avonds een blogpost over Nepal afgewerkt en intussen The Big Bang Theory gekeken, we belandden al in seizoen 9! Voor het slapengaan mijn dagboek gepakt want ik voelde dat mijn hoofd aan het overstromen was, en dat hielp wel want ik sliep bijna 7 uur, een record (zeker na de hakkelige slaapweek die de voorbije week was).

Zondag 8 september

Werd wakker met het idee om in plaats van mezelf te verplichten tot te veel, terug te keren naar het concept van ‘3 to do’s per dag’. En dat sporten, sociale afspraken en koken ook gewoon één van die to do’s mogen zijn (in plaats dat die er dan nog eens bovenop komen). Dus voor vandaag zouden mijn drie to do’s lopen zijn, afspreken met een vriendin voor Open Monumentendag en koken. Alle andere huishoudelijke taken gaan heus niet lopen (al willen we nog altijd over twee weken ons appartement te koop zetten, ja, moet!) en ik moet vooral uitgerust aan de nieuwe werkweek kunnen beginnen.
Mijn outfit van de dag – stiekem al uit de herfstklerendoos getsjoept – made me wanna huppel.

Op de middag volgde ik met vriendin A. een rondleiding in de Sint-Jacobskerk die al vijftig jaar leegstaat en ondersteund wordt door stellingen om niet in te storten maar daar zijn ze dus nu eindelijk iets aan aan het doen. Als ik ooit voor de kerk trouw, is het hier kzweerhetu. 

We aten vegan pannenkoekjes bij Bar Life (maar er was fruit dus dan is dat gezond hé) en wandelden daarna naar de Kruidtuin voor een uitgebreide rondleiding door de serres en langs alle plantjes, maar toen begon die vervloekte banaan van bij het middageten ambetant te doen (ik vergeet altijd dat ik daar niet tegen kan) en ging ik op ’t gemakje naar huis – te voet, want er was ineens een busomleiding en doe mij eraan denken dat ik in ’t vervolg de fiets pak oké?

’s Avonds het lief eten laten maken (i.e. wat rauwe groentjes wassen en snijden voor bij een stukje (nep)vlees) terwijl ik de tomatensaus maakte voor de lasagne morgen. Gaan lopen en dan in de zetel geploft met TBBT.

Maandag 9 september

Ik werkte vandaag van thuis uit, wat betekende ietsje langer in bed blijven liggen (in plaats van nog eens werk te maken van een degelijke ochtendroutine, tss) en onder de middag als ‘pauze’ het terras en onze berging opruimen, een deel van de kamerplanten behandelen tegen trips en een foto maken van ons terras voor de verkoop van het appartement.
Als avondeten maakte ik de beloofde lasagne. Keuken = chaos, want zo gaat dat als ik kook. Ik had nog fijn zes porties om in te vriezen ook.
Mijn rug had nadien zoiets van: ‘Ah zo, gij wilt ons overbelasten, we zullen het u eens laten voelen anders!‘ dus ben ik van ellende niet meer uit mijn zetel geweest de hele avond.
Tussendoor ontvingen we het heuglijke bericht dat het dochtertje van vrienden was geboren!

Dinsdag 10 september

Mijn rug heeft me de hele dag gemarteld dus mailde ik de kinesist om een spoedafspraak. Op het werk liep ik zoveel mogelijk rond omdat aan mijn bureau blijven zitten me helemaal ambetant maakte. Ik heb onder andere de keukenkasten opgeruimd wat al zo lang eens nodig was! Spijtig genoeg geen voor-foto gemaakt want het resultaat was spectaculair. Tijdens de middag liep ik het blokje rond. Met die blauwe lucht was de architectuur van Leuven nog mooier…

’s Avonds moesten we naar de personal training. Ik was totaal niet in form; terwijl het de voorbije weken zo goed (nu ja, zo goed in vergelijking met het voorbije jaar; over het algemeen is dat nog steeds niet top) ging op fysiek vlak, zat ik nu echt in een dipje. Dat duurde gelukkig niet lang en het sporten deed echt deugd. Ik hou me voor dat mijn lijf elke week een beetje sterker wordt.

Woensdag 11 september

Ondanks opnieuw een mindere nacht stapte ik toch goedgezind op de fiets: de zon scheen, ik droeg mijn favoriete herfstoutfit en de week was al bijna half.

Ik had een productieve voormiddag en reed onder mijn middagpauze terug naar huis omdat ik in de namiddag mijn kine-afspraak had. Dus de overige uren werkte ik van thuis verder. De massage bij de kine deed trouwens deugd… maar mijn bilspier blijft een probleem (en de pijn trekt naar mijn onderrug). De stress slaat dan weer op mijn nekspieren. Melkzuur overal, ’t is niet te doen.
’s Avonds maakte ik taco’s met een salade en jackfruit. Het was de eerste keer dat ik iets met jackfruit heb gemaakt en hoewel het op zich naar niks smaakt, was de structuur wel verrassend gelijkaardig aan die van vlees.

Donderdag 12 september

Ons kantoorhondje was er, en ’t is altijd leuk als er klanten binnenkomen en zij gaat hen verwelkomen met haar hele lijfje dat kwispelt van vreugde om de uitgebreide aandacht die ze dan krijgt.
Tijdens mijn middagpauze had ik een date met het lief op de kermis, die gesloten was maar het smoutebollenkraam was open. Die van ’t Wit Madammeke (het bekendste in Leuven) zijn zelfs vegan, wist je niet he?

Dan nog mijn nieuwe schoenen gaan ophalen bij AS Adventure, ik zal nogal very comfy kunnen citytrippen nu!

Na het werk fietste ik door naar My Hometown voor een bezoekje aan het Ouderlijk Huis. Het was alweer een tijdje geleden dat ik mijn ouders nog had gezien want dan weer waren zij weg, dan weer hadden wij het te druk, enfin life nietwaar. Glaasje witte wijn op het terras, een fijne babbel, het leven kan zo gewoon gewoon zijn soms.
Op weg naar huis probeerde ik mee te zingen met de muziek in mijn oren maar nope, de stress heeft mijn middenrif aangevallen dus ik had het nogal druk met ademhalen. (Terwijl er niet per se iets is om over te stressen behalve de vakantie die eraan komt en dan ga ik altijd in overdrive want er moet aan zoveel gedacht worden, en zoveel gedaan worden… Daar wil ik echt van af!)

Ik had een afspraak bij de schoonheidsspecialiste om mijn nagels met gellak te laten doen en ik koos voor een opvallend oranjeroze kleurtje (dat bij mijn citytripschoenen past, ahja!).

Ik was alleen thuis vanavond en vannacht want het lief was op teambuilding. Op mijn gemak wat dingen opgezocht voor onze aanstaande vakantie en met een klein hartje richting bedstee vertrokken want de laatste weken komen er regelmatig achtpotige huisdiertjes tevoorschijn die even groot zijn als mijn handpalm, maar ik mocht alleen gaan slapen, oef.

Vrijdag 13 september

Laatste dag van de week! Bijna vakantie! Opnieuw een productieve dag op het werk. Tijdens mijn middagpauze ging ik een paar boodschapjes doen. De tripsplaag op het werk breidt veel sneller uit dan ik vreesde dus ben ik de beestjes op mijn meest geliefde plantjes met een product te lijf gegaan, maar ik vrees het ergste want ik heb al een heleboel plantjes weggegooid (zowel thuis als op kantoor) in de hoop de plaag zo tegen te houden en da’s dus niet gelukt.
Met de fiets frietjes gaan halen in ’t dorp en voilà de week afsluiten met TBBT… Perfect begin van de vakantie!

En dat was dus alweer een week uit het leven van mezelf. Hoe spannend zijn uw dagen zo?

Advertentie

24 gedachtes over “Zomaar een week #3

 1. Ik vind dat koken, sociaal doen en sporten absoluut to do’s zijn die op lijstjes mogen verschijnen, want die zijn supercool om af te vinken. Ik zie daar een heel schoon en schattig potje komijn trouwens! Ik heb precies ook gemist naar waar je citytrip gaat maar geniet keihard van je vakantie!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb er net over geschreven ;-). Niet zo bijster spannend hoor, maar dat vind ik ook niet erg. Het dagelijks leven maakt me zo al moe genoeg! Leuk dat jullie een date hadden op de kermis. En het nieuwe kleurtje op je nagels vind ik heel mooi. Hopelijk kan de vakantie je wat rust brengen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik vind je weekoverzichtje wel tof eigenlijk. En inderdaad, het is een normale week zoals bij velen waarschijnlijk. Maar ik vind het wel leuk om zo te lezen en je hebt ook een vlotte vertelstijl. Ik hou daar wel van 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Aah ik snap het al. Hij is wel openbaar, maar ik heb perongeluk de url van mijn oude boekenblog ingevuld. Dat verklaart alles. Bij deze reactie kan je wel op mijn naam klikken en als het goed is kom je wel op mijn blog terecht. Die heet Sensitive Soul.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jij “moet” zoveel precies. Je post zit vol verantwoordingen. En elk momentje zit volgepropt: boodschappen tijdens de middag enz enz. Ik doe duust keer minder dingen op een week maar ik voel er volgens mij ook duizend keer minder schuldig om dan jij.

  Je kan echt niet tegelijkertijd aan alle punten werken: verhuis, gezond bewegen, koken, sociaal, … da’s veel ballekes hoor. Het is echt ok om er een paar neer te leggen voor een paar weken en bijvoorbeeld Deliveroo laten komen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Deliveroo die komen niet tot op mijnen berg ze 😀 Ja een paar, maar net degene die me niet aanspreken. (Pizza enzo… Kunnen we ook gewoon uit de diepvries halen.)
   Het is nu gewoon erg druk omdat we ons appartement verkocht MOETEN krijgen, anders hebben we niet genoeg geld voor ons huisje… Dus ja dat legt er serieus wat druk op.
   Voor mij is sporten, lezen, bloggen en Netflixen trouwens pure ontspanning. Dat is dus zeker geen ‘moeten’. Koken daarentegen 😉
   Als ik dat zo efkes rap terug doorlees (want ook al is het nog maar drie weken geleden het lijkt al een eeuwigheid) was het wel een drukkere week dan anders (los van alle appartementstress). Het was de week voor onze vakantie dus ik wou nog vanalles gedaan krijgen, kendet? Opnieuw op de appartementenstress na is het nu wel weer een pak rustiger!

   Like

 6. Ow, jij ook al met melkzuur overal. Bij mij is ook echt rampzalig momenteel; er is precies geen enkele spier in mijn rug die niet verkrampt zit, tot aan mijn armen, billen, nek toe…
  En omg, zoveel goesting in smoutebollen nu! Volhouden tot de kerstvakantie en dan in België nog eens van smikkelen, mmm 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s