Over mijn bucket list voor de zomer van 2019

Ik zag bij GoAnnelies en LeveLieze een bucket list passeren voor hun zomer, met allerlei leuke uitstapjes en ideetjes om te doen. Allemaal heel fijn, maar er springt me zo gauw niets te binnen van dingen die ik per se wil zien of gedaan hebben. Natuurlijk was er onze vakantie, die er nu op zit en zoals steeds begin ik er na twee weken volledig ‘out’ te zijn dieper over na te denken. Over alles. Toen ik vooruitdacht aan mijn agenda voor de eerstvolgende post-vakantieweek, schoot ik net niet in paniek. (Omdat ik mijn agenda gewoon niet dúrfde opendoen. Zo erg is het al gesteld met mij.) Hoe voorkom ik dat ik weer net zo snel in die negatieve drukte-spiraal terechtkom?

Vandaar heb ik mijn eigen bucket list voor deze zomer opgesteld. Een bucket list voor mezelf, door mezelf en gericht op mezelf.

 • Beginnen met mijn sessies bij de psycholoog. Enfin, er is eerst nog het kennismakingsgesprek. Misschien zijn mijn verwachtingen te hoog, zeker na mijn vorige ervaring met een psycholoog die me na een paar sessies al niet meer kon helpen, maar ik heb al mijn hoop daar nu op ingesteld: ik wil van die godverdomde kutstress af. (Pardon my French.)

 • Vers koken. Minstens drie keer per week (want ik maak me allang geen illusies meer dat dat zeven keer per week zou lukken). Een grote salade, een verse soep, een smakelijk stoofpotje… De overige dagen kiezen voor gezonde diepvriesmaaltijden of restjes. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn. Nu ik zoveel mogelijk vegan eet moet ik erop letten dat ik voldoende vitamines binnenkrijg en dat gaat niet als we twee keer per week pizza, een keer Nepalees en een keer frieten afhalen. Nope.
 • Sporten. We hadden voor onze vakantie een redelijk goed ritme gevonden van drie keer per week sporten: één keer cyclingles in de fitness, één keer krachttraining met onze privécoach en in het weekend een lange wandeltocht. Dat laatste zal er de eerstkomende weken niet van gaan komen want na de bergen lijken onze Vlaamsche heuvels ineens zo vreselijk plat, maar dat gaat altijd zo en komt wel weer terug.
  Ik wil in de eerste plaats naar mijn lijf luisteren: als het te moe is of het ergens pijn doet, wordt er niet (meer) doorgeduwd. Punt.

 • Veel lezen. Dat spreekt voor zich. Ik ben grote fan van het aanbod van onze plaatselijke bib!
 • Schrijven. Op de reisblog, op deze blog, in mijn dagboek, aan mijn verhaal: mijn hoofd leeg en bladzijden vol.
 • Een paar dagelijkse en wekelijkse rituelen invoeren. En nee dat hoeft niet vergaand zoals morning pages of elke avond een uur yoga, maar ik heb het dan over vijf minuten mediteren voor ik naar het werk vertrek (en daar ook effectief vijf minuten vroeger voor opstaan in plaats van als ik al klaar sta om op de fiets te stappen me bedenken: “Ah ja! Mediteren!” oeps), een korte yogaflow en een boek in plaats van de gsm voor het slapengaan, in het weekend telkens een blokje mentale-voorbereidingstijd voorzien voor de komende week (weekmenu, welke afspraken komen eraan)… Kleine dingetjes waarvan telkens weer blijkt hoeveel deugd ze doen en hoe ze voor een opgeruimd hoofd zorgen, maar waar ik nu geen tijd voor maak of die ik er zomaar tussendoor gooi ‘als ik er eens aan denk’.

 • Buiten zijn. Ik merk keer op keer (en zeker nu, na tien dagen Zwitserland) hoeveel deugd zowel mijn hoofd als mijn lijf daarvan hebben. In de tuin prutsen, een boek lezen op een bankje op mijn berg of in het park, een toertje doen met de fiets, een wandeling maken (en dan geeneens voor de inspanning he), een terrasje doen… Opties genoeg, maar ik krijg mezelf vaak zo moeilijk uit mijn zetel gehesen. Herkenbaar?
 • Afspreken met vriendinnen. Van sommigen is het lang geleden dat ik ze nog zag, van andere nog veel belachelijk langer geleden. Dringend tijd om daar iets aan te doen. Laat dat terrasjesweer maar komen!

 • Op mijn terras zitten. Seriously: we hebben een keichill terras, met geraniums en een parasol en al, maar ik zit daar nooit. Dat terwijl ik op vakantie buiten bleef zitten tot het zelfs onder mijn fleecedekentje te koud werd, en we elke ochtend buiten hebben ontbeten (ook weer met een dekentje). Heerlijk, al die buitenlucht! (Oké, er is een verschil tussen de buitenlucht in de bergen en die langs een steenweg. Maar kom. Details.) Een ligzetel kopen, dát zou pas een idee zijn. Nieuw favoriet leesplekje: check.
 • Geen tv kijken, of het Netflixen alleszins tot een minimum beperken. Op vakantie heb ik het geen seconde gemist. Bloggen, schrijven, nadenken, plannen: alles gaat zoveel beter als ik niet intussen met een half oog het dramatische wel en wee van een stel Amerikaanse tieners moet volgen die elk moment in zingen kunnen gaan uitbarsten. Multitasking is zo jaren 2000.

Deze lijst is een lijst van dingen die ik graag doe. Waarvan mijn batterijtjes opgeladen raken. Het zijn geen to do’s, geen verplichtingen. Het is een keuzelijst. Het zijn opties, mogelijkheden. Eender welk puntje staat garant voor genieten, voor tijd maken voor mezelf en wat belangrijk voor me is.

Kortom: ik ga aan mezelf werken. Ik moet wel, want ik weet niet hoe ik anders verder kan. Tussendoor is er natuurlijk tijd voor sociale dingen ook hé, en ik moet gaan werken, en er zijn twee trouwfeesten, en in september is er een weekje vakantie en ik verjaar en dan is de zomer zomaar ineens al voorbij, de tijd vliegt!

Bron: Etsy.

Focus op mezelf.

Als ik er elke week in slaag om een paar van deze puntjes uit te voeren, dan heb ik de perfecte zomer jongens. ❤

Wat zijn jullie zomerplannen?

20 gedachtes over “Over mijn bucket list voor de zomer van 2019

 1. Ik ben zelf ook net terug van vakantie en heb mezelf deze keer een paar rustige overgangsdagen gegund voor ik weer begin te werken. Ik ga vandaag eens beginnen plannen en stilaan uit mijn vakantiebubbel kruipen (voor zover het weer dat toelaat).

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik verlang nu vooral naar ons verlof, dat pas halverwege augustus komt, want het werk begint zwaar te wegen. Ik vind het dan ook heel herkenbaar om allerlei plannen te hebben, maar toch vooral in de zetel te blijven liggen. Een mooi evenwicht vinden is aangewezen, maar soms heel moeilijk te bereiken hé. Succes met je plannen en voornemens, ik hoop dat je een heel mooie en ontspannen zomer mag hebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh wat een zalige bucketlist!! Ik dacht dat ik ging lezen welke festivals en uitstappen je zou gaan doen maar ik was aangenaam verrast. Want ik voel me altijd beetje jaloers op mensen die vanalles doen terwijl ik liever gewoon thuis ben en het rustig aan doe door kleine dingen te doen met vrienden.
  En als ik je een site mag aanraden? Ik heb heel veel tips gehaald uit SoChicken.nl maar die ken je misschien al.

  Geliked door 1 persoon

  1. O, dankjewel voor de tip! De naam zegt me vaag iets, maar ik heb de site precies nog nooit gezien. Ik lees graag meer over dat soort dingen, dus ik ga het zeker bekijken.
   Ik snap ook niet hoe mensen altijd hun zomer moeten volplannen met leuke uitjes. Het is meestal te warm om iets te doen (zoals nu), en ik zie wel wat er komt.

   Geliked door 1 persoon

 4. Mijn bucket list was best ambitieus en gaat waarschijnlijk niet lukken, maar ik ben het allemaal aan het loslaten en dag per dag aan het bekijken. Momenteel is het ook te warm om speciale dingen te plannen :p.

  Geliked door 1 persoon

 5. ‘Het zijn geen to-do’s, het is een keuzelijst.’ > goed plan!
  Ik wil ook veel doen, maar ik probeer het ook niet te vol te plannen. Er is niks dat wegloopt, en eens even helemaal niks, dat is ook af en toe eens nodig :-).
  (Behalve veel lezen, daar straf je me niet mee!)

  Geliked door 1 persoon

  1. Awel helemaal niks, dat is hoe ik mijn weekends wil plannen. Er zijn wel een paar activiteiten gepland, maar daarrond: alles kan, niks moet, en ik wil vooral veel lezen en rusten en buiten zijn ❤

   Geliked door 1 persoon

 6. Mijn plan is om gewoon verder te doen zoals ik bezig ben: veel vrijwilligerswerk en af en toe iets leuks. We hebben al wat vakantie gehad in juni en in september hebben we nog eens vakantie. Ik hoop dat je bucket list je helpt om je stress naar beneden te halen en dat het klikt met de nieuwe psycholoog. Dat laatste kan soms wat zoeken zijn, maar een goede psycholoog is goud waard.

  Geliked door 1 persoon

 7. Echte zomerplannen hebben we niet, maar we weten wel al wat we zeker willen doen tijdens ons 4 weken verlof: veel wandelen, veel lezen, veel genieten van onze tuin en elkaar… enkel nog inplannen en dat komt wel goed! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik heb geen bucketlists…ik denk daar niet teveel bij na, maar wil gewoon vooral genieten. Dus dat komt ook neer op me-time in natuur, met boeken, met vrienden, buiten… Je hebt dus een hele leuke keuzelijst. Succes ermee!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s