Dag op dag #11: 15 juli

Twee jaar geleden…

…waren we op vakantie in Sulden/Solda, Zuid-Tirol. Vandaag wandelden we naar de Düsseldorfhütte, een pittige klim door een wondermooi landschap. Achter de hut konden we nog een eindje doorwandelen, de toeristen achter ons laten, en daar was een kom tussen de bergen waar marmotjes rondhuppelden, zo’n fantastisch schouwspel. Terug bij de hut aten we Apfelstrudel want ik had het die vakantie tot mijn taak gemaakt om overal Apfelstrudels te testen. Het uitzicht op de Drie (Königspitze, Zebrú en Ortler) zorgde in dit geval voor een shitload aan extra punten!

Drie jaar geleden…

…waren we gewoon in België want zouden we pas in augustus op vakantie gaan (naar Noorwegen). Ik at toen nog vlees en was grote fan van de gevulde gehaktballen van Balls & Glory. Het lief en ik gingen af en toe eens onder de middag lunchen, iets wat er nu bij inschiet besef ik. Misschien tijd om die gewoonte terug in het leven te roepen?

Zes jaar geleden…

…was ik volop aan het inpakken voor onze verhuis die een week later zou plaatsvinden. De dozen namen mijn living over en het aftellen was serieus begonnen!


Twaalf jaar geleden…

…was ik waar ik nu ook ben: in Zinal. Een maand lang was ik er jobstudent in het Intersoc-hotel. Het was mijn laatste zomer met Intersoc (maar daar stond ik toen nog niet bij stil). Het was feest in het dorp, ik weet niet meer waarom: er waren alpenhoornspelers (<3), vlaggenzwaaiers (of hoe heet dat officieel) en ’s avonds hielden we met een troep van het personeel kampvuur met een accordeon en al erbij, maar eerlijk, ik herinner mij er niet veel van, behalve de knapperige Zwitserse worstjes van op de barbecue, hoe ironisch voor een nu-vegetariër eigenlijk.

Dertien jaar geleden…

…bracht ik juli door in Wengen, ook als jobstudent in het Intersoc-hotel aldaar. Van die specifieke dag heb ik geen specifieke herinneringen maar ik zie dat we ’s avonds in de bar liedjes hebben zitten zingen met Dries op de gitaar. Wat ik me wel herinner, is dat ik tussen mijn shiften door veel tijd op mijn kramikkige balkonnetje doorbracht, met dan dit uitzicht.

Tweeëntwintig jaar geleden…

…betekende de zomer dat ik mijn leeshutje van de zolder mocht halen. Dat was een kleine tent dat het peperkoekenhuisje van Hans en Grietje moest voorstellen en waarin ik ging liggen lezen. Soms mocht Loen de hond mee naar binnen maar die lag liever in de volle zon. Ik was buiten en had toch de nodige privacy. In dit tentje werden namelijk ook mijn allereerste verhalen geschreven, met pen en papier jawel!

Mijn allereerste selfie!!

Drieëntwintig jaar geleden…

…zat ik in hetzelfde thema want als kind bracht ik mijn zomers graag door met lezen (en wandelen in de bergen, uiteraard). En Luna die kon niet wachten om mijn rieten matje in te pikken, tssss. Hier las ik De weerwolf van Gunnel Linde, toevallig één van mijn favoriete jeugdboeken.

In de jaren daarvoor volgen de foto’s dezelfde lijn: mijn zus en ik lagen te zonnen in de tuin, speelden in ons opblaaszwembadje en er was die zeldzame keer dat we naar de Plas gingen om af te koelen. En kijk, deze foto kan ik u natuurlijk niet onthouden: net geen jaar oud was ik hier.

Tweeëndertig jaar geleden

En waar zat u tien jaar geleden?

15 gedachtes over “Dag op dag #11: 15 juli

 1. Hihi, zo schattig dat peperkoekenhuisje! En zo tof dat jij zoveel vakantiejobs met Intersoc gedaan hebt! Had ik indertijd geweten dat dat bestond, ik had dat ook wel liever gedaan dan een maand in de Carrefour 🙂 Hoewel ik niet weet of ik dat toen wel zou gedurfd hebben eigenlijk…
  Die foto van de Tour vind ik intrigerend eigenlijk; ik dacht dat de Tour rond 15 juli altijd al lang in Frankrijk zat i.p.v. nog in België te passeren. En dan dacht ik eerst “ah, misschien is het een vakantiehuisje van de schoonmoeder i.p.v. de hoofdwoonst”, maar de plakkaten tonen duidelijk dat het België is 🙂
  Ik zat 10 jaar geleden te studeren, want in Cottbus waren de examens midden-eind juli. Ik zie ook duidelijk aan mijn fotomapjes (geordend per bezoek) dat er een gat valt tussen 9 juli (laatste les van een van mijn vakken met een excursie) en 31 juli (ontspannende fietstocht), dus ik zal effectief wel aan het leren geweest zijn 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Het kan altijd dat de foto’s niet op de exacte datum in Google Photo’s zitten… en wat blijkt, ik ben het even gaan nakijken op Google: het was op 4 juli dat de Tour passeerde! Ik vond het ook al laat, maar dacht er verder niet bij na. Snel die foto’s maar op de juiste datum zetten…
   Ik zou ook nooit zomaar met Intersoc hebben meegedurfd. Het was een vriendin die er in ’t zesde middelbaar mee afkwam. En het jaar nadien heb ik op mijn beurt een paar vriendinnen van de hogeschool ‘bekeerd’. En mijn zus ten slotte ook. Ik mis het nog vaak, die goeie ouwe tijd!

   Like

   1. Ah, woeps, was nu niet de bedoeling dat je je foto’s op datum moet gaan ordenen, sorry! 🙂
    Tof dat je dat met vriendinnen kon doen! Maakt het inderdaad wel haalbaarder, alhoewel een maand desondanks niet niks is natuurlijk.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ik was hoogstwaarschijnlijk aan het werken aan mijn thesis voor mijn masteropleiding kunstwetenschappen in de bibliotheek van het Museum dr. Guislain. Of aan het studeren voor het herexamen van archeologie van het oude nabije oosten en Egypte. Wat gaat de tijd snel!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s