Gouden randjes #25

* met het lief een minifietstochtje maken naar My Hometown, om naar den bouw te gaan kijken (die echter al een paar weken stil ligt) * het verjaardagsfeestje van mijn tante met alle Bergskes * mijn vader helpen met het schoonmaken van het glazen dak, wat al zeker 10 jaar geleden was en dus wel wat herinneringen opriep * in de tuin gaan werken: nog een laatste stuk omspitten en pompoen, courgettes en komkommers planten * maandag een dagje vrij nemen maar er was zoveel stress, niet normaal * door de dokter een week thuisgeschreven worden, het voelde als een last die van m’n schouders viel * alvast foto’s maken voor de verkoop van ons appartement maar na rijp beraad beslissen om de verkoop toch maar uit te stellen tot na de zomer: opnieuw een last die van mijn schouders viel * terug beginnen schrijven, want ik zat efkes vast en toen plots niet meer * veel lezen en Netflixen maar mezelf toch dwingen van elke dag efkes buiten te komen *

* naar de bib in mijn dorp gaan ipv in Leuven, en daar boeken kunnen uitlenen waarvoor ge in Leuven drie maand op een wachtlijst moet staan * heel veel lezen * tijd om te prutsen in de tuin * de moed vinden om aan de huisarts verlenging te vragen, en die ook krijgen * collega’s die lieve berichtjes sturen * een paar daagjes Luxemburg: groen, wandelen, zon, natuur, en vooral: geen stress, wat een verademing! * een superlekkere witte wijn drinken op restaurant *

* een paar glaasjes wijn op het terras van mijn ouders * de alocasia zebrina die nog een tweede én een derde baby begint te groeien * me eindelijk iets beter beginnen voelen (maar het gaat met ups & downs, dus hout vasthouden) * samen naar de winkel en samen koken met het lief (eindelijk eens geen pizza of andere brol!) * de eerste tomatenbloempjes * naar de bib gaan en thuiskomen met een mooie stapel boeken * voor het eerst in zes jaar zo goed als ‘bij’ zijn met blogs lezen (60 ongelezen postjes in de feedreader, in plaats van de normale 300) * het lief die naar de biowinkel gaat voor mij zodat ik na twee weken eindelijk terug mijn favoriete thee kan drinken * nieuwe plantjes gekocht… met ecocheques die op moesten! * komen eten in Mechelen met kater Simba die wijselijk op afstand bleef * een supermelige foto doorgestuurd krijgen van de collega’s, snif :’) *

* Namen bezoeken, en dat bleek een hele toffe stad te zijn * blauwschimmelkaas in een wijnbar met een goed glas bubbels * op restaurant lekkere huisrum krijgen als digestief van het huis * een prachtige en redelijk avontuurlijke wandeling (regelmatig doornstruiken, brandnetels, omgevallen bomen en teken op ons pad) langs de Maas * kortom een fijn weekendje weg met de schoonmoeder * op babybezoek gaan in het Gentse * nog eens een kookboek uit mijn kast pakken en een gezonde weekmenu opstellen, en me daar ook aan kunnen houden! * na lang twijfelen toch meegaan naar Allez Chantez en dat geweldig leuk vinden * naar Leuven gaan voor enkele boodschappen, en thuiskomen met een hele stapel voornamelijk tweedehandse bloempotten (en oké, ook één plantje) * een fijne lunch in De Maekerij * een heleboel stekjes meekrijgen zodat de kraamkliniek op de vensterbank weer volzet is * met het lief uit eten en een dame blanche delen als dessert *

Wat waren jouw mooie momentjes?

15 gedachtes over “Gouden randjes #25

 1. Ik ben dol op gaan zingen bij Allez Chantez, wat leuk dat jij het ook ontdekt hebt! Ik vind dat geweldig ontspannend, zo zingen in groep. Wat een mooi gebaar van je collega’s, zo ontroerend! Neem maar alle tijd die je nodig hebt om te recupereren en voel je daar maar niet schuldig over. Courage!

  Geliked door 1 persoon

 2. 600 ongelezen blogberichten, oh my god, daar zou ik zoveel stress van krijgen! Daarmee waarschijnlijk dat ik niet al te veel blogs volg, anders zou ik constant lastig lopen dat ik niet kan volgen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Haha, zo grappig dat 60 ongelezen berichten “bij” zijn is bij jou; bij mij is dat de absolute limiet 🙂
  Verzorg jezelf goed! Ik hoop dat je ondertussen weer wat meer op je “effen” bent? Wel fijn dat je collega’s aan je denken en zo’n foto sturen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ontdekte laatst dat ik planten kan kopen met de ecocheques van mijn vriend. Dat komt goed uit, want hij geeft ze altijd met moeite uit (af en toe een treinkaartje, maar verder koopt hij er weinig van). Voortaan weet ik er wel raad mee. Hopelijk heeft je voorgeschreven week vrij je goed gedaan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik wou dat ik het kon, 60 ongelezen berichten in de feedreader laten staan. Bij mij moet alles bijna direct opengedaan worden, ook al lees ik ze dan maar half. Ongelezen berichten, dat kunnen mijn hersenen niet aan. Wat lief van je collega’s. Ik hoop dat het rustigaan weer beter met je gaat, neem je tijd maar om de stress weer uit je lijf te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 6. jaj het viel me al op dat je reactiesnelheid op mijn blogposts al gestegen was. ik daarentegen ben tegenwoordig blij met 200 ongelezen posts terwijl ik voor mijn vakantieperiode wel regelmatig bij was.

  merci toch dat je blijft langskomen 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s