Kookboek: Oh she glows elke dag, Angela Liddon

kookblog, weekmenu, recept

Angela Liddon is zo één van die keukengodinnen die u doen vergeten dat er geen vlees of kaas op uw bord ligt, zonder dat ge er uren voor in de keuken moet staan – hoewel, soms wel, maar dan krijgt ge er ook iets voor terug. Ze heeft een voorkeur voor een blender in plaats van voor een soepmixer (echt, nooit zal ik dat snappen!), meet kruiden en alles graag heel exact af in lepels of nog liever grammen, houdt er een man mét gitaar en een dochtertje op na die van haar recepten mogen smullen, en ze leidt kortom het perfecte en gezonde leven.
Ha, nee, natuurlijk niet, en dat zegt ze zelf ook in de inleiding: het is oké om eens te zondigen. No hard feelings!

review Oh she glows Angela Liddon

De lay-out van het boek

Het is een dik boek, vergis u niet: er staan meer dan honderd recepten in, voorzien van aantrekkelijke foto’s die het water meteen in de mond doen lopen. Omdat het geen hardcover is, ligt het makkelijk in de hand. Het is ook een tof formaat, zo bijna-maar-net-niet-vierkant.

De opbouw van het boek

De recepten zijn ingedeeld per soort maaltijd:

review Oh she glows Angela Liddon

Toch vind ik sommige dingen lekkerder als lunch in plaats van ontbijt (zoals de hummus-avocadotoast) of als ontbijt in plaats van als tussendoortje (zoals de kokoschiazaadpudding).

De recepten

Ik testte enkele recepten uit, waarbij de focus lag op winter- en lenterecepten omdat het nu eenmaal die tijd van het jaar was. Ik was vooral geïnteresseerd in de ontbijtrecepten (want elke dag brood BEU) en een beetje teleurgesteld dat er zo weinig soepen (zes maar!) behandeld worden. Maar kom, genoeg dingen op uit te proberen!

Kruidige avocado met hummus op toast (p39)

Men neme een paar sneetjes brood, men roostert deze, besmeert ze met de favoriete hummus, belegt ze met sneetjes rijpe avocado en kruid ze af met peper. Of dat is wat ik van dit recept heb gemaakt, en het is zo simpel dat ik het dikwijls als snelle lunch klaarmaak wanneer ik thuis ben.

review Oh she glows Angela Liddon
Die cashew’kaas’ was trouwens to die for. Totaal naast de kwestie.

Kokos-chiazaadparfaits (p67)

Ook dit gerecht raakte intussen goed ingeburgerd ten huize van: je mengt kokosmelk uit een blik met chiazaad, laat dit een nachtje weken, en dan doe je er de ochtend nadien vers fruit bij, kokoschips (al dan niet geroosterd) en ik vind dat een beetje kleingesneden pure chocolade het he-le-maal afmaakt.

Kikkererwtensalade met kerrie (p113)

Voor deze salade moet je kikkererwten pletten en mengen met tomaat, paprika, lente-ui en een heleboel kruiden. Wij aten het in een wrapje en dat was verdomd lekker!

review Oh she glows Angela Liddon
Niet perfect het recept gevolgd maar bon, het eindresultaat was lekker!

Romige Thaise wortel-aardappelsoep (p141)

Wortel en zoete aardappel zijn de groenten die je in deze soep moet draaien, samen met een aantal oosterse kruiden. Het geheime ingrediënt? Amandelpasta. De ideale wintersoep!

Soep van 6 groenten en ‘kaas’ (p143)

De zes groenten in deze soep zijn ajuin, selder, wortels, broccoli, zoete aardappel en knoflook. Een bom aan vitamientjes, en het resultaat is een heel lekker soepje!

Gevulde zoete aardappelen (p165)

Dit gerecht heb ik sinds ik het de eerste keer maakte vereenvoudigd, en kan op die manier perfect als bijgerecht dienen bij bijvoorbeeld een gourmet: gebakken zoete aardappel, gebakken zwarte bonen met ajuin, en avocado al dan niet tot guacamole verwerkt erbij, het blijkt een hemels trio!

review Oh she glows Angela Liddon
Hier met noodles, en mango bij de avocado. Yummmm.

Gemarineerde portobello’s (p187)

Ik heb het niet zo voor balsamico-azijn en de hele marinade is nogal gebaseerd op dat goedje, en ruikt ook heel straf naar dat goedje, maar eens die portobello’s uit de pan op uw bord liggen vergeet ge die afkeer want omg wat is dit lekker! Wij aten er asperges en wortelpuree bij. Damn damn damn.

Ik ben dus fan.

Komende zomer wil ik heel graag enkele smoothies uittesten, een paar salades met tomaten uit de tuin en haar ‘kaassaus voor bij alles’. Mocht ik ooit nog eens in bakmodus geraken, dan wil ik de pindakaaskoekjes en de brownies en de chocoladekoekjes enenenen… proberen.
333 pagina’s aan kook- en bakplezier, wat wilt een mens nog meer?

Wat is uw favoriete kookboek (van het moment)?

14 gedachtes over “Kookboek: Oh she glows elke dag, Angela Liddon

    1. Ik doe ook nog altijd een maaltijdbox, zo één keer per maand of wanneer ik het nodig vind, maar ik vind het nog steeds fijn om regelmatig de kookboeken boven te halen. ’t Is een gemak he, zo alles voor jou samengesteld en je moet de receptkaart maar volgen 🙂

      Like

  1. meestal wat er is (in de tuin) of moeders keuken of mijn eigen schrift. en als ik inspiratie zoek, dan is het ‘thuiskomen’ van Dorien Knockaert. al behoorlijke tijd mijn favoriet !

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie