Dag op dag #8

In deze rubriek laat ik me, op basis van mijn fotoarchief in Google Photos, eventjes meevoeren naar herinneringen uit het verleden… Dag op dag x aantal jaar geleden! Ik blik terug op 18 december.

1 jaar geleden

werd ik geveld door buikgriep en bracht ik mijn dagen door in de zetel met een heel dik boek. Spoiler: het is me gelukt het uit te lezen en bleek bovendien één van de beste boeken die ik dat jaar heb gelezen.
Een beetje grappig dat ik ongeveer een jaar later opnieuw werd geveld door een gemeen buikvirusje. Een beetje maar, want het was in het weekend en boeeee voor ziek zijn in het weekend!

IMG_20171218_151352_324

2 jaar geleden

was mijn favoriete winterse zondagbezigheid koken, bakken en/of een toertje gaan lopen. Die zondag deed ik beide. Ik zou niets liever willen dan dat dat weer zo kan zijn!

IMG_20161218_162119

3 jaar geleden

ging ik eens voor een andere-dan-anders-kerstboom, gemaakt uit washitape. Dit was nog maar een kale boom: later hebben we (als ik het mij goed herinner) nog wat versiering aangebracht bestaande uit o.a. watten, en ik voegde nog een tweede washiboom toe.

2015-12-18 07.52.20

4 jaar geleden

organiseerden we een klein kerstfeestje op het werk, wat intussen is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie (in plaats van een nieuwjaarsdrink). Eén van de teams had hier een waar dessertenbuffet in elkaar gebokst euhm gebakken en amai.

2014-12-18 08.40.20

6 jaar geleden

ging ik al mijn nagellakkleurtjes af, en dit was er eentje van. Zeer mooi herfstwinterkleurtje hé.

2012-12-18 21.13.50

10 jaar geleden

hielden mijn vriendinnen en ik ons jaarlijks kerstfeestje, dit keer in de gemeenschappelijke keuken van mijn kot. Het is een traditie die we zijn blijven voortzetten, alleen dit jaar krijgen we onze agenda’s maar niet naast elkaar gelegd. Zeer spijtig. Ik geloof dat ik hier mijn pannenkoekenpan cadeau heb gekregen, die nog altijd dienst doet.

DSC01823

Wat was jij tien jaar geleden aan het doen?

Advertentie

9 gedachtes over “Dag op dag #8

 1. Facebook vertelt met dat ik 6 jaar geleden tempura van rode bietjes, met tandoori dipsaus leerde klaarmaken tijdens een workshop van EVA. Maakte ik nadien nooit meer wegens te veel gedoe :p Maar wel lekker!

  Like

 2. Altijd leuk om eens terug te kijken he!
  18 december is voor mij een speciale dag, Bart en ik zijn dan namelijk 9 jaar geleden op onze eerste date geweest samen. We vieren het elk jaar door terug naar de kerstmarkt te gaan zoals we dat 9 jaar geleden deden. Alleen lag er toen veel sneeuw en dat is sinds toen niet meer zo geweest! ❄
  Vorig jaar hebben we op de 17e gevierd want op de 18e zijn ze onze elektriciteitskast komen plaatsen en was ik dus de hele dag stopcontacten aan het aansluiten

  Like

  1. O zo romantisch, elk jaar terugkeren naar waar het allemaal begon! Ooit gaat het wel weer eens sneeuwen. Zoals ik nog steeds geloof in een witte Kerst (allez niet meer voor dit jaar, die hoop is vervlogen intussen).

   Like

 3. Jammer dat dat vriendinnenfeestje dit jaar niet lukt! Gebruik jij die pan dan echt enkel voor pannenkoeken? Want soms twijfel ik ook over zo’n pan, omdat ik inderdaad al wel hoorde dat dat zo gemakkelijk is. Maar tegelijk: een pan alleen voor pannenkoeken, dat is toch wel veel plaats voor iets dat nu ook weer niet zo vaak uit de kast komt, niet?
  En 10 jaar geleden, euhm, toen nam ik nog geen dagelijkse foto, dus helemaal zeker ben ik niet 😉 Maar in deze periode was ik waarschijnlijk druk bezig met ofwel Duits leren (want maart 2009 vertrok ik op Erasmus) ofwel beton of staal blokken (vierde jaar was het jaar van de constructievakken, ahoi!). Of kerstcadeautjes kopen, dat kan ook natuurlijk 🙂

  Like

  1. Ja, ik gebruik die enkel voor pannenkoeken. Ik zou dat inderdaad nooit gekocht hebben voor mezelf, maar als je het cadeau krijgt… 🙂 Ik neem aan dat je er ook vlees in zou kunnen bakken, maar het heeft een lage rand dus houdt het spatten niet goed tegen. Omgekeerd kan je pannenkoeken natuurlijk ook in een gewone Tefalpan bakken al heb ik de indruk dat deze nog iets meer antikleef is, want zelfs zonder vetstof blijft daar dus niks aanplakken hé.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s