Dag op dag #7: 15 oktober

In deze rubriek laat ik me, op basis van mijn fotoarchief in Google Photos, eventjes meevoeren naar herinneringen uit het verleden… Dag op dag x aantal jaar geleden! Ik blik terug op 15 oktober twee, drie, ja zelfs tweeëndertig jaar geleden want ik heb mijn allereerste fotoalbum (1986-1992) volledig ingescand. Hou u vast voor een megaschattige babyfoto!

1 jaar geleden

Het was prachtig herfstweer en dus de ideale dag voor een stevige herfstwandeling rond het Kasteel van Horst. We namen hond Kaatje en mijn tante mee, want wat is leuker dan een enthousiaste retriever? Juist, ja, een enthousiaste retriever in de modder! Een dag met een gouden randje, die zelfs twee foto’s verdient.

2017

2017 2

2 jaar geleden

…werd mijn volledige pompoenoogst uit de samentuin geroofd. Ik heb gebruld en geschreeuwd, maar dat kon u reeds hier lezen. Dit is een foto van mijn pompoenveldje waar enkel nog de planten restten.

2016

3 jaar geleden

…kreeg ik van vrienden een Minion cadeau voor mijn verjaardag. Belachelijk blij was ik daarmee; hij houdt me nu nog steeds gezelschap in de zetel voor tv. Het dekentje op de foto haakte ik vijftien jaar geleden in de zeven kleuren van de regenboog, een redelijke obsessie van mij indertijd.

2015

4 jaar geleden

… was ik creatiever dan nu en durfde ik al eens experimenteren met verf en oude meubelstukken. Ook een ladekastje en een oude stoel werden in deze kleur geverfd. Alledrie gaan nog mee; op de blauwe stoel zit ik nu, en links van mij staat het blauwe krukje met de monstera erop, en het ladekastje staat achter mij. Ze kunnen wel eens een nieuwe laag gebruiken want hier en daar is de verf eraf, maar dat zal iets voor #lot13 zijn. Suggesties voor een nieuwe kleur zijn altijd welkom 🙂

2014

12 jaar geleden

… ging ik met de crew van Wengen een dagje naar Oostende – met de trein, ah ja. Die maand in Zwitserland met Intersoc zal ik van mijn leven niet vergeten, en enkele mensen van toen ook niet (ook al zie ik ze nu niet meer). We aten een warme wafel, liepen over de kermis en het strand, en warmden op bij een warme chocomelk. Good times, great people.

2006

13 jaar geleden

… ging ik met een aantal mensen van de restaurantploeg van La Garde Freinet naar Walibi. Ook weer Intersoccers en een werkvakantie die ik niet gauw zal vergeten. Zeiknat uit de boomstammetjes en de Radja River, op de foto met die oranje kangoeroe, ge kent het wel. Op de foto één van de Intersoccers in de Cobra, een attractie waar ge mij niet in kreeg en nog altijd niet zult krijgen want overkop enzo.

2005

32 jaar geleden

… was ik ocharme een maand oud en nog een megacute baby, dat spreekt. Hier op de schoot van mijn mama (in nu weer hippe ruitjesrok tot onder de knie) die ik omwille van de privacy netjes geblurd heb, maar ik ben sowieso het middelpunt hier dus dat is niet zo erg hé.

1986

Waar was u 10, 20, 32 jaar geleden?

12 gedachtes over “Dag op dag #7: 15 oktober

 1. 32 jaar geleden was ik 2 maanden jong, 20 jaar geleden was ik net begonnen in het middelbaar denk ik en speelden we met heel de klas 1-2-3 piano op de speelplaats tot we merkten dat de grote kinderen ons aan het uitlachen waren. Geen idee meer waar ik 10 jaar geleden was.

  Like

 2. Ahum, ik was even aan het terugtellen of ik 32 jaar geleden al verwekt was en blijkt dat dus ongeveer nu te zijn geweest, haha 🙂
  Schattig en koddig kindje dat gij waart seg! En ook: zoveel haar dat gij al had voor amper een maand oud te zijn!

  Like

  1. Jaja omwille van haar mooie haardos kreeg ons Leentje al gauw een bijnaam: Leentje Punk.
   Ik wil ook wel graag een kopietje van al die ingescande foto’s.
   Wat gaat de tijd toch snel!

   Like

 3. 32 jaar geleden was ik 12 en was ik dus anderhalve maand geleden gestart in de middelbare school. 20 jaar geleden was ik 24, ongeveer een jaar aan het werk en recent verhuisd naar een appartementje in Antwerpen, om daar voor het eerst echt op eigen benen te staan. 10 jaar geleden was ik 34, had ik sinds februari een LAT-relatie die me deed pendelen tussen Mechelen en de Kempen en misschien werden er toen al wel stilaan plannen gemaakt om te gaan samenwonen. Maar de 15de oktober die ik mij het best herinner is die van 7 jaar geleden, toen ik in het gemeentehuis stond en trouwde met de man met wie ik nog steeds ontzettend gelukkig ben.

  Like

 4. ohja en ik herinner mij die pompoenroof, ik had dat toen getoond aan mijn echtgenoot en we waren allebei gechoqueerd door de brutaliteit in de nutteloosheid van zo’n actie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s