Zomaar een week #2

Eén van de puntjes op mijn 40 voor 40 lijst is: “elk jaar een willekeurige week lang foto’s nemen van allerlei gebeurtenissen als een fotodagboek.” In mijn 31e levensjaar koos ik voor de eerste week van april, en dit jaar voor een week middenin de drukke maand mei. (En dan volgend jaar juni, voelt ge ‘m al komen?) Helaas was het zo druk dat ik door de week vergat foto’s te nemen want ja, chaos in mijn hoofd enzo. Dus zal deze post meer een dagboek dan een fotoboek worden.

Laat ons niet langer talmen! Zomaar een week, editie 2018. Het leven zoals het is.

maandag 21 mei

maandag2

Terwijl ik wachtte op een regenbui ruimde ik de badkamerkasten op. Als er dingen uit de kast vallen elke keer je die opentrekt, is dat toch eens nodig. Pas daarna vertrok ik naar mijn moestuin. Ik werkte daar het afgelopen weekend hard om alle plantjes buiten te zetten, dus ging ik vandaag controleren hoe het ervoor stond met de slakkenkorrels. Twee uur later was ik nog aan het prutsen terwijl ik toch echt wel ging uitrusten vandaag. #nooitzalzehetleren Ik was dan ook pompaf en ben mijn zetel die dag niet meer uit kunnen komen.
De slechte nachten stapelen zich bovendien op dus een (veel te kort) dutje werd er ook gedaan.

dinsdag 22 mei

’s Morgens reed ik met de fiets langs mijn tuintje om het regenwater uit het dakje van de plastic serres te scheppen en o – my – god ik heb nog nooit zoveel naaktslakken bij elkaar gezien. Tegen het einde van de week was dit het slachtofferaantal:

 • twee van de twee komkommerplantjes
 • één van de vijf pompoenplantjes
 • twee van de drie courgetteplantjes

En aan de kolen zijn ze ook nog volop bezig. Grijs. Haar.

Het was zo’n typische werkdag waarop je je agenda overvol propt en uiteindelijk niks gedaan krijgt. Zo’n dag dus. Onder de middag ging ik naar mijn favoriete duurzame winkel en kocht er een kleedje. Shoptherapie, weetgewel.
’s Avonds waren we uitgenodigd in het Ouderlijk Huis samen met mijn zus en haar vriend, eigenlijk ter vervanging van moederdag omdat we toen geen van allen thuis waren. Mama ging ‘niks speciaals’ doen maar – kent ge’t – had toch zelf pizza’s gemaakt, met drie verschillende soorten beleg. Superlekker! Er was wijn maar ik had beloofd bob te zijn en hield het braaf bij water. Weekend, waar ben je?

dinsdag1

woensdag 23 mei

Ik weet niet precies wanneer het begon maar de stress nam, voor het eerst in weken, weer fysieke vormen aan door zwaar op mijn middenrif te gaan duwen. Een hatelijk gevoel en niks dat ertegen helpt behalve zo vlug mogelijk rust zoeken, maar dat zat er nog niet direct aan te komen. Ik begon met halfjes van de slaapmedicatie die ik vorige zomer voorgeschreven kreeg van de huisarts in de hoop mijn woelige nachten te verzachten en waarvan ik nog een paar pilletjes over had, want ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoud. (Een nieuwe afspraak met de huisarts ligt inmiddels vast, want ik herken de symptomen en weet waar ik regelrecht op afsteven als ik niet oplet.)

Tussen het aanmaken van dataverwerkingsovereenkomsten door (damn you GDPR) ging ik onder de middag naar een afspraak bij de bank ivm een lening voor #lot13, al kunnen we nu nog niks vastleggen gezien de akte pas in 2019 zal verlijden maar de info die we kregen kon het lief al wat geruststellen want echt ik heb die mens nog nooit met zoveel vragen en twijfels gezien, maar het gaat dan ook de tot nu toe grootste aankoop uit ons leven worden.

’s Avonds had ik de tweede sessie van een groepsyogatherapieworkshop van vier weken om te helpen bij het omgaan met stress in het dagelijkse leven, waarbij er zoveel herkenning was vanaf sessie één: alle aanwezigen zijn hoogsensitief en/of hebben een burn-out (gehad). Ik kwam daar compleet zen buiten maar de dag nadien begon de stress gewoon weer…

donderdag 24 mei

De laatste meeting voor het jaarlijkse HetWeb-weekend waarvan ik in De Organisatie zat (maar zelf ging ik niet mee, grenzen bewaken enzo), content invoeren op een website voor hun nieuwe lesjaar (het is eens wat anders), naar de Colruyt om brood en beleg te kopen voor de wekelijkse bokeslunch op kantoor en en passant wat boodschapjes doen voor mezelf. Onder de middag ging ik naar de WE waar ik een prachtige jumpsuit kocht, een losse broek (my god wat ben ik fan van de losse-broeken-mode!) en nog een zomerkleedje. Mijn outfits zijn nu wel oké om de komende maanden door te komen – of beter: ik denk niet dat er nog veel in de kast geraakt.

Na het werk koersten we naar het immobiliënkantoor om onze laatste vragen in verband met #lot13 beantwoord te krijgen. Ik zou there and then getekend hebben want in mijn hoofd (en stiekem ook al in een Google sheetje) is de tuin volledig ingericht en ben ik lijsten aan het maken met bloemen en planten die ik er wil zetten, maar het lief wil alles voor de 586e keer narekenen dus laat ik hem maar doen. Mijn reputatie van miskopen liegt er immers niet om.

Onderweg naar huis haalden we frietjes bij het frietkot.

donderdag

 

vrijdag 25 mei

GDPR-day, ofte de dag waarnaar HetWeb al een hele tijd naartoe aan het werken was. De baas trakteerde met taart (die ik ’s middags ging halen bij Françoise, want waar anders) omdat we het hadden overleefd. Om dat vooraf al te compenseren (I wish) deed ik ’s morgens eindelijk nog eens wat core stability oefeningen want bibi was al wakker om 5am en vond dat we die uren beter konden besteden dan nog wat te liggen draaien in bed en me te liggen ergeren aan die extreem luide vogels enzo.
Ik moest de lonen verwerken want het einde van de maand is in zicht, wat facturen maken, de laatste tekstaanpassingen doen op een site (zie gisteren) en treintickets bestellen voor de collega’s die de dag nadien op weekend vertrokken, wat een pest was dat, en toen was de dag ineens om.
Na het werk langs de tuin gepasseerd om de tomaatjes wat te gieten en aardbeitjes te plukken die zo verleidelijk rood hingen te lonken!

We deden van barbecue bij vrienden in een parkje in Kessel-Lo, hoe heerlijk was dat niet. Ik vloog direct in de cava want na deze helse week had ik dat gewoon echt nodig, punt.

vrijdag

zaterdag 26 mei

Het ging 28 graden worden m.a.w. afzien maar ik wilde per se gaan wandelen. Het lief heeft ’s morgens tijd nodig om wakker te worden dus terwijl ik al van enthousiasme door het huis stuiterde, scheen hij net langzamer te gaan bewegen. Uiteindelijk raakten we rond half elf toch vertrokken. Eerst nog de meetbuisjes van het luchtkwaliteitsonderzoek van CurieuzeNeuzen binnengebracht; de resultaten volgen pas in september. Ik ben benieuwd!

We kozen voor een ons gekende wandeling in de buurt, naar Bertembos en ook onderweg zoveel mogelijk onder de bomen, want de zon brandde al. Ik probeerde te genieten maar het stressgevoel op mijn middenrif bleef. Ik keek er vooral naar uit om in de zetel te ploffen, want we zouden naar de extended versie van The Fellowship of the Ring kijken. ’s Avonds aten we asperges met pasta en daarna gingen we naar de finale van de Champion’s League kijken op de Oude Markt. Liverpool maakte voor het eerst in minstens tien jaar kans op de beker, maar hun keeper sloeg twee fatale flaters. Ik had echt medelijden met die kerel maar wou vooral snel naar huis om mijn bed in te kunnen.

zaterdag

zondag 27 mei

Alweer een woelige nacht achter de rug maar kijk, er verscheen nog eens een blogpost op deze blog en ik bracht een blitzbezoek aan de tuin, al joggend want anders moest ik kiezen en de loopschoenen staan tegenwoordig stof te vergaren in de kast. Snikheet was het al – ik ben echt geen mens voor inspanning bij +20 graden in de brandende zon. Dus mijn rondje water geven werd haastig afgerond zodat ik thuis, na een welverdiend ontbijt en een frisse douche in de zetel kon ploffen.
En daar de rest van de dag enkel nog uitkwam om een was op te hangen of eten te pakken. The Two Towers en The Return of the King, beide samen bijna 8 uur kijkplezier, werden erdoor gedraaid en toen we moesten afscheid nemen van Midden-aarde was ik daar toch efkes van aangedaan. Gelukkig heb ik morgen nog een vrije dag om weer met beide voetjes op onze eigen aarde te landen!
Vroeg mijn bed ingestapt in een poging mijn slaapgrafieken te verbeteren maar natuurlijk was het nog te licht en te veel fluitende vogels dus viel ik uiteindelijk pas om 23:00 in slaap…

zondag

Hoe was uw week?

Advertentie

10 gedachtes over “Zomaar een week #2

 1. leuk om te lezen, best drukke week vind ik. Als ervaringsdeskundige misschien een kleine tip: altijd je middagpauzes ook volproppen met winkelbezoekjes, hoe leuk die ook zijn, kunnen ook op de duur te veel worden… Geen commentaar hoor, gewoon iets wat ik bij mezelf vaststelde.

  Like

  1. Daar heb je volledig gelijk in! Ik besef dat maar al te goed. Ik vond dat ik de afleiding ‘nodig’ had, terwijl een simpele wandeling door de stad me waarschijnlijk meer deugd had gedaan, maar mezelf zonder doel van achter mijn bureau krijgen was te veel gevraagd deze week. Dus ’t is goed dat je ff aan mijn mouw trekt, ik ga terug van die middagwandelingetjes inplannen 🙂

   Like

 2. Oeh, dus toch misschien bouwgrond. Spannend!
  En bah voor de slakken. Gelukkig hebben wij er (nog) geen last van, maar ik ga dat niet te luid zeggen.
  Ik hoop dat je snel rust vindt, maar het is niet makkelijk hé. Stress is echt overal…
  En leuke kleren! Ik zou zo graag nog eens gaan shoppen, maar weinig tijd en de mode staat mij ook niet echt aan dit jaar…

  Like

 3. Oh pasta met asperges is lekker! Lord of the Rings heb ik heeeeel lang geleden gezien en ik ontzie het mij om er nog eens naar te kijken, al zou ik ze graag eens herbekijken.

  Like

 4. Wij hebben ook enorm veel last van slakken… door onze hof ter herinrichten zijn er al velen weg… maar toch is er hier en daar eentje te vinden.
  Bouwplannen… spannend! 🙂

  Like

 5. Talmen, ik vind dat een tof woord. Meer mensen zouden dat moeten gebruiken! 🙂 Ik ben ook niet gemaakt voor dagen met veel hitte. Gewoon ergens neerploffen en het uitzitten, meer lukt dan écht niet…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s