Dag op dag #5

Een jaar geleden: 24 april 2017

Een week zat ik nu al thuis en dat werkte op mijn zenuwen. Niet kunnen werken terwijl ik wist hoe megadruk het daar was, het vrat aan mij. Stilzitten is nooit mijn sterkste kant geweest, dus ruimde ik mijn keuken op – voor de 586e keer en het was ook niet de laatste keer, trouwens, want dit is de kast boven de frigo en daar staan intussen alle pannen, terwijl de blikvoorraad naar een schuif is verhuisd. Een pak overzichtelijker, alleszins.

Drie jaar geleden: 24 april 2015

Ik was volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe tuinseizoen, ook al had ik toen nog geen tuin. Ons balkon zou tegen de zomer volstaan met een vierkante moestuinbak en tientallen potten en hangbakken. De Ijsheiligen waren nog niet gepasseerd dus alles moest nog een kleine maand in onze living blijven staan; de tomaten en pepertjes alvast in hun definitieve potten. Verder had ik verschillende soorten kruiden, en zie ik boontjes, erwtjes en courgette op de foto.

Vier jaar geleden: 24 april 2014

We waren op citytrip in Krakau en brachten vandaag een bezoek aan het Gestapomuseum, ergens in een achterafstraatje van de stad, buiten het alziend oog der toeristen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dit gebouw het hoofdkwartier van de Gestapo, en als bezoeker kan je binnenwandelen in de cellen in de kelder, waar de muren staan volgeschreven en -gekrast als getuige van de gruwel die hier plaatsvond.
Dus geen foto van deze onfortuinlijke plek, maar eentje van mij op het binnenpleintje van een mooi universiteitsgebouw waar we langsliepen later die dag, want Krakau is ook een universiteitsstad, één van de redenen waarom het me wel een beetje aan Leuven deed denken en ik het zo’n toffe stad vind.

Krakau

Zeven jaar geleden: 24 april 2011

Allez, nóg een foto van mezelf. ’t Is omdat jullie het zijn hé. Deze werd gemaakt op Paasdag, toen we bij mijn grootouders waren voor de familiebijeenkomst die er altijd op Pasen is. Het was zo’n uitzonderlijke Pasen waarop de zon scheen en het warm was en de kinderen buiten paaseieren mochten rapen en ik een fotoshoot hield met de familie in de tuin, wat intussen een vijfjaarlijkse traditie was geworden, en het was meteen ook de eerste foto waar het lief mee op mocht staan want intussen waren we drie jaar samen en beschouwden de meesten hem wel als een blijvertje, denk ik. Bovendien waren we net uit een heel moeilijke periode gekomen waardoor deze foto’s nog veel meer waarde hadden. Het voelde gewoon zo goed, begrijp je, die dag.

2011

Acht jaar geleden: 24 april 2010

Ik werkte nog in het Braggelhotel en bracht veel van mijn vrije dagen door in His Hometown, waar het lief immers nog bij z’n ouders woonde terwijl hij studeerde / op café hing / TD’s organiseerde / meedeed aan ontgroeningen (schrappen wat niet past). Op alweer een uitzonderlijk zonnige lentedag besloten we een fietstochtje te maken langs de fietsknooppunten tot in Antwerpen, waar we langs de kaaien van het zonnetje gingen zitten genieten en nee die fles drank op de foto was niet van ons maar vormde het ideale onderwerp voor een foto met mijn nog splinternieuwe spiegelreflex en ja, in die tijd was ik nogal geobsedeerd door macro en voorwerpen. Gelukkig ben ik daar inmiddels van afgestapt want ik was er niet geweldig goed in, zoals u kan zien.

2010

11 jaar geleden: 24 april 2007

Mijn zus en ik wilden voor moederdag dat jaar eens wat anders doen, dus besloten we een fotocollage te maken van álle foto’s van ons twee die we konden terugvinden in de archieven, plus enkele recentere samen met ons mama. Ik was een maand thuis tussen mijn twee buitenlandse stages door en had dus alle tijd van de wereld voor zo’n project. (Eindwerk? Dat doen we toch gewoon in tweede zit zeker!)
Hier hadden we afgesproken in de Kruidtuin (hallo blauwe regen!) voor een boterhammenlunchke op een bankje en met behulp van de zelfontspanner konden we ons mama erin luizen om een foto van ons drieën te nemen. Nog steeds een zeer geslaagde foto maar die kan ik niet op het www te grabbel gooien, privacy enzo hé, vandaar zowaar een derde foto van Mezelf.

2007

13 jaar geleden: 24 april 2005

Welkom in mijn geweldig kleurrijke kamer in het Ouderlijk Huis. Afschuwelijk beige linoleum op de vloer dat plakte onder uw blote voeten – sowieso de reden dat ik dertien jaar later nog steeds een hekel heb aan rondlopen op blote voeten. Gigantische pluschen aap die ik won op de kermis. Rommel overal want zolang we niet overdreven en regelmatig poetsten, mochten we onze kamer inrichten zoals we wilden, en dat betekende dat ik minstens twee keer per jaar mijn meubels van plaats wisselde. Met mijn bureau zo links van de deur – de foto werd van aan de deur genomen – was dit mijn minst favoriete opstelling want zo kon ik niet zien wie er stiekem naar binnen gluurde en meelas op mijn computerscherm. The drama! O en Loen de hond, die mocht hier natuurlijk keihard niet zijn, dus mijn ouders waren ten tijde van deze foto niet thuis.
Wat ik nog heb van de dingen die op de foto staan: het gele matje, Slangi de slang en de wekker op het nachtkastje want oh boy dat ding is niet stuk te krijgen.

240405 Loen op ontdekking boven 01

Wat herinner jij je nog van vandaag pakweg vijf jaar geleden?

8 gedachtes over “Dag op dag #5

 1. Haha, is dat echt de reden dat je niet graag op blote voeten loopt? 🙂
  Ik had tapijt op mijn kamer (niet superzacht, maar wel warm en zacht genoeg om met blote voeten op te lopen) en loop nog altijd graag op blote voeten rond.

  Machtige blauwe regen trouwens daar in de Kruidtuin! En heel tof cadeau, kan mij inbeelden dat je moeder daar zeer content mee was!

  Like

  1. Ik bedacht dat eigenlijk tijdens het schrijven want ik was die voze vloer vergeten tot nu 😀 maar wie weet, als ik een tof tapijt had gehad, dat het dan ook anders geweest zou zijn 🙂
   Het is een heel laantje in de Kruidtuin dat is afgezoomd door de blauwe regen, echt de moeite om te zien als je in de juiste tijd van ’t jaar nog eens in de buurt zou zijn!

   Like

 2. Zo grappig dat je doorheen de jaren weet op welke dag je wat deed 🙂 Ik zou vandaag 14 jaar samen zijn met mijn ex, moesten we niet uit elkaar gegaan zijn…

  Like

  1. Da’s wel een trieste herinnering 😦
   Ik wéét dat echt niet vanbuiten hé, ik gebruik Google Photos waarin al mijn digitale foto’s zitten opgeslagen, daar kan je heel makkelijk terugscrollen naar een bepaalde datum. Ik weet amper wat ik eergisteren deed, laat staan 10 jaar geleden 😀

   Like

  1. Haha, grappig dat ook jij denkt dat ik dat zomaar vanbuiten weet 😀 (zie de reactie hier boven) Mijn geheugen is rotslecht hoor, ik gebruik Google Photos om mij te helpen herinneren…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s