Banenenbrood?
Wanneer ik bananen koop, worden ze al eens uit het oog verloren, en blijven ze te lang liggen… Maar voor je ze zomaar bij het groente-afval gooit: wist je dat overrijpe bananen ideaal zijn om cakes mee te maken? Dit bananenbrood is glutenvrij, stevig en zoet: het ideale tussendoortje.
Ingrediënten voor 1 bananenbrood
* 70g kokosolie
* 3 à 4 superrijpe bananen
* 100g amandelpasta (of een andere notenpasta)
* 3 eieren
* 100g agave of honing
* 0,5tl kaneel
* 60g kokosmeel
* 1tl biocarbonaat
* een handjevol stukjes chocolade (zo puur mogelijk)
Bereiding (half uurtje exclusief baktijd)
* Verwarm de oven voor op 175°.
* Laat de kokosolie smelten in een potje op de chauffage, of in een klein pannetje op een laag-middelmatig vuur.
* Neem een mengkom en doe hierin de geschilde bananen. Plet ze met een vork.
* Voeg de eieren, notenpasta, honing en kokosolie bij de bananen en mix een minuutje met de klopper.
* Voeg nu ook het kokosmeel, kaneel en biocarbonaat toe en mix opnieuw een minuutje.
* Doe er tot slot de chocolade bij, roer nog even onder elkaar en giet dit mengsel in een (ingevette) cakevorm.
* Zet ongeveer drie kwartier in de oven en check met een kaasfondueprikker of de cake klaar is: kleeft er nog een heel klein beetje beslag aan, dan is het bananenbrood klaar.
* Laat afkoelen en… genieten, maar met mate 😉
De cake bewaart perfect in de diepvriezer; daarvoor dien je ze in sneetjes te snijden en zo in te vriezen.
Awel ik denk dat ik buiten de bananen alle ingrediënten in huis heb. 🙂
LikeLike
Maken maken maken 😉
LikeLike
Ik bewaar bananen meestal buiten de koelkast, gewoon in de fruitschaal. Als ik de eerste bruine vlekjes zie komen, snij ik de bananen in stukjes en doe ik ze in een galzen schaaltje in de vriezer. Handig om ijs mee te maken met ander bevroren fruit.
LikeLike
Bananenijs heb ik er inderdaad ook al mee gemaakt! Veel lekkerder dan ijs uit de winkel he.
LikeLike