Recept: granola met chocola (voor als het net dat tikje méér mag zijn)

Je kon mijn favoriete receptje voor mijn ontbijtgranola hier al vinden, maar af en toe mag het wel een beetje méér zijn, en zo ontstond dit receptje voor granola met chocola. Rond 15u à 16u (afhankelijk van hoe lang ik mijn hongerige maag kan negeren) neem ik een paar stukken fruit. In de zomer zijn dat steevast aardbeien en blauwe bessen, in de herfst en winter een appel en/of peer, en de lente overbrug ik met exotisch fruit. Twee lepels granola erbij en ik kan er weer een paar uur tegen! Zeker als er chocolade bij zit…

granola met chocolade

Ingrediënten

  • 50g gesmolten kokosolie
  • 1el honing
  • 350g noten: 75g paranoten, 75g hazelnoten, 125g cashewnoten, 75g amandelnoten – ik wissel de verhoudingen al eens af, afhankelijk van wat er nog in huis is
  • 2el kokosschilfers
  • 50g chocolade (minstens 70% cacao)
  • 1 afgestreken el rauwe cacao

(Deze hoeveelheid is net genoeg om één bakplaat te vullen. Hiermee kom ik zeker 10 dagen toe, als ik er elke dag van zou eten.)

granola met chocolade

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°.
  • Laat de kokosolie smelten op een zeer laag vuurtje.
  • Weeg de noten af in een grote kom en hak ze in kleine stukjes (wat je zelf het liefst hebt). Pro-tip: doe de noten in een diepvrieszak die je toebindt, en vervolgens sla je erop met een deegroller tot de notenstukjes de juiste grootte hebben.
  • Giet de kokosolie en de honing bij in de kom. Meng alles onder elkaar.
  • Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.
  • Spreid hierover de granola uit en zet 20 minuutjes in de oven.
  • Laat de bakplaat afkoelen.
  • Doe de granola dan opnieuw in de kom en meng hieronder de chocolade, de cacao en de kokosschilfers. Doe dit echt pas als alles is afgekoeld, want anders smelt je chocolade…

Een handjevol blauwe bessen, een handjevol aardbeien, twee lepels van deze granola en… mmmm 🙂

En wat eet jij het liefst als vieruurtje?

Advertentie

5 gedachtes over “Recept: granola met chocola (voor als het net dat tikje méér mag zijn)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s