Ik hou mijn weekmenu’s bij in mijn bujo en in een poging om wat gestructureerder te worden in plaats van in het wilde weg elke week opnieuw nieuwe recepten te kiezen, wil ik maandelijks terugblikken op wat er werd klaargemaakt en daarvan een ‘best of’ weekmenu maken dat ik volgend jaar rond deze tijd gewoon kan recycleren.
De voorbije weekmenu’s vind je hier.
Februari’s ideale weekmenu
(Ideaal omdat er in werkelijkheid natuurlijk ook restaurantbezoekjes en familiefeestjes mét taart en een weekendje Parijs zijn gepasseerd.)
Maandag
- ontbijt: dikke ontbijtsmoothie met rijstmelk en cacao
- lunch: curry van rode biet, knolselder, zoete aardappel en gyros
- avond: steak met geroosterde pastinaak en wortel

dinsdag
- ontbijt: overnight oats met frambozen, kokoschips en chocoladestukjes
- lunch: rode kool met appeltjes en puree
- avond: stamppot van pastinaak, boerenkool en mosterd met worst

woensdag
- ontbijt: kokos-speculaasbrood (volgens het recept uit On The Go van Rens Kroes) met chocospread (volgens het recept uit Powerfood van Rens Kroes)
- lunch: pastinaakwortelsoep met balletjes
- avond: stoofvlees met frietjes van zoete aardappel en pastinaak

donderdag
- ontbijt: banaanchiapap met frambozen, kokoschips en chocoladestukjes
- lunch: bloemkoolbroccolisoep met geroosterde pijnboompitten (diepvries)
- avond: tomatengroentesaus met squetti

vrijdag
- ontbijt: gebakken banaan met room en walnoten (volgens een recept uit Puur Pascale)
- lunch: slaatje met rode biet, wortel, witloof, radijs en walnoten
- avond: sobanoedels met avocadopuree (volgens een recept uit Puur Pascale)

zaterdag
- ontbijt: pistolets met américain en een éclair
- lunch: minestronesoep van rode biet, pastinaak en balletjes
- avond: lasagne van pompoen met blauwe kaas

zondag
- ontbijt: warme havermoutpap met appel of peer
- lunch: hutsepot van kokosmelk, witloof, knolselder, rode biet, savooikool en patatjes
- avond: puree van knolselder, peterseliewortel en wortel met spekblokjes

tussendoortje van de maand
- appel & peer met granola (bijna dagelijks)
- iets te veel suikerwafels met chocolade
avondsnack van de maand
- Ben & Jerry’s for the win.
Wat zijn jouw favoriete gerechtjes van de maand februari?
Ik ga deze week sobanoedels met avocadopuree maken. Ik ben er wel benieuwd naar.
De volgende “Pascale Naessens”-dag vond ik wel goed:
Ontbijt: overnight havermout met chiazaad
Lunch: geitenkaas met rode biet
Avond: linzen met wortelen en aardappelen
LikeLike
Mmm geitenkaas met rode biet dat klinkt als een geweldige combi. Het chia/havermoutontbijt van PN maakte ik ook al klaar, dat doet me eraan denken dat dat alweer een tijdje geleden is!
LikeLike
Mmm, dat kokos-speculaasbrood klinkt lekker 🙂 En die noedels met avocadopuree zien er ook wel goed uit! Is dat dan “gewoon” geplette avocado of toch meer een “echte” puree?
Mijn favorieten in februari waren de spruitjes met pompelmoes en steranijs uit Plenty more (rare combi, maar echt lekker) en de veggie lasagne die Johan maakte, boordevol wintergroentjes (pastinaak, wortel, aardpeer…).
LikeLike
’t Is feitelijk gewoon avocado gemixt, met limoen derbij en look, en klaar! Guacamole zegt.
Mmmm die lasagne klinkt superlekker! Groentjes!!
LikeLike